Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juli 10, 2022

Over regen en een rondleiding

Zaterdag

Er is vannacht volgens mijn regenmeter maar liefst tien centimeter regen gevallen! We werden dan ook midden in de nacht gewekt door een heel luid weeralarm, een "flash flood warning". 

Beekjes en riviertjes overstromen met zoveel water tussen de heuvels in en daar kun je als automobilist plotseling in terecht komen. Nu rijden wij natuurlijk nergens heen om drie uur 's nachts, dus het alarm was alleen maar ergerlijk. 

Bij het opstaan miezert het alleen nog wat. Dat zal het de hele dag blijven doen en ik voel het. We rijden naar Starbucks en halen onze koffies en ontbijt. Dan gooit Rick het lege glas in de paarse glasbak en ik koop een fles Rooster groentensap bij Greenheart.

Vervolgens is het tijd voor het marktje in Vienna. Dat hebben we twee weken gemist. Er is nu een overvloed aan zomers fruit te krijgen. Het is kleurrijk om te fotograferen, maar we zijn hier voor eieren. Helaas krijgen we daarvoor nul op het rekest.

Volgens de vrouw bij het Quail & Hound kraampje waren de kippen en eenden letterlijk van de leg door het vuurwerk met 4 juli! Natuurlijk is dat zielig voor die dieren, maar we moeten er toch even om lachen. De andere eierboer is er vandaag niet, dus Rick gaat morgen eieren kopen op de Mosaic markt.








Thuis doe ik een half uur op de elliptische machine, hopend dat dat mijn spierpijnen wat zal helpen. Intussen bespreken Rick en ik waar we willen gaan lunchen. We willen ergens gezellig aan een bar zitten met een licht lunchmenu en bier dat Rick lekker vindt.

De keuze valt op onze eigen Vienna brouwerij, Caboose Tavern. Daar is het gezellig en we bestellen een plankje met kaas en charcuterie. Rick proeft verschillende bieren en ik bestel een bloody Mary. We praten met een paar mannen aan de bar, die ondanks de regen een flink eind zijn gaan fietsen. Dit restaurant ligt aan het W&OD pad. 

Na het eten gaan we naar de ABC winkel. Dat zijn de slijters, die door de staat gerund worden in Virginia. Rick zoekt nog steeds naar Buffalo Trace bourbon, maar die is nooit voorradig. We vonden in Frankrijk de pastis zo lekker en nemen een fles Ricard mee. Die komt uit Marseille, ook leuk. 

Thuis duiken we onze gezellige basement in. Rick doet de sfeerverlichting in de bar aan. We besluiten in onze luie stoelen de Downton Abbey film te gaan kijken. Wat is die weer leuk en lekker lang. Ik ben benieuwd of dit de allerlaatste is nu Maggie Smith er klaar mee is. 


Het miezert nog steeds als we erop uit gaan voor ons avondeten. Alweer zoeken we een gezellige bar op, dit keer bij Pazzo Pomodoro. We delen een carpaccio voorafje en dan bestelt Rick de mixed grill. Ik houd het bij de watermeloen met feta en mint salade, zo lekker.

Verder bestel ik de in de pan gebakken mozzarella. Nergens staat er op het menu dat dit gewoon een tosti is met mozzarella is. Dat is mij veel te veel brood en ik vertel dat aan de barman. 

Gelukkig is die meteen bereid het gerecht van onze rekening te halen. Ik bestel een aubergine Parmezaan als vervanging en wauw, die ga ik voortaan bestellen! Zo lekker en zacht, ik eet er eigenlijk teveel van, gewoon omdat het zo lekker smaakt.

Voldaan gaan we huiswaarts. Het is eindelijk droog en ik hoop dat het dat morgen ook is, want ik heb 's ochtends een rondleiding. Ondanks het weer hebben we toch een leuke dag gehad. Nu gaan de voeten omhoog, shows aan en ik hoop vroeg mijn bed op te zoeken. 

Zondag

Oef, wat ligt mijn bed lekker, maar ik moet er toch echt om acht uur uit. Ik neem meteen mijn douche en kleed me voor de rondleiding vanochtend. Rick heeft intussen Orion uitgelaten en we gaan onze gewoonlijke koffies en ontbijt halen. 

Bij de drive thru van Starbucks krijg ik een nitro brew aangereikt, die voor de helft uit schuim bestaat. Een beetje schuim vind ik niet erg, maar zo heb ik nauwelijks koffie. Het wordt goed gemaakt door een nieuwe nitro brew te maken en zo heb ik er opeens anderhalf.

De tijd gaat snel en we besluiten meteen naar de stad te rijden. Dan ben ik er wel vroeg, maar dat vind ik nooit erg. Rick zet me bij het Capitol South station af en ik loop wat rond tot ik om vijf voor tien het gezin dat ik vandaag ga rondleiden aan zie komen lopen.

De familie C. bestaat uit de ouders en drie meisjes van 9, 10 en 12. We beginnen met de Library of Congress, die vandaag helaas dicht is. Zij zijn hier nog een week, dus wie weet kunnen ze kaartjes voor een van de andere dagen krijgen.  



Het Hooggerechtshof gebouw is hermetisch met hekken afgesloten. Daar zijn de afgelopen weken flinke abortus demonstraties geweest. Ik vertel wat over het functioneren van het gerechtshof en het gebouw zelf en dan lopen we door naar het Capitool aan de overkant. 

Hier leg ik uit hoe de wettelijke macht functioneert en beschrijf de geschiedenis van het gebouw. We bekijken de voor- en achterkant van het Capitool, want aan de achterkant is er mooi uitzicht op de Mall. 

Via Pennsylvania Avenue lopen we vervolgens naar Chinatown waar we de grootste enkelvoudige Chinese boog ter wereld kunnen bewonderen. Op deze boog zitten honderden draken en we proberen die allemaal te vinden.

Dan zetten we onze tocht voort en komen onderweg langs nog een heel aantal bekende en minder bekende gebouwen voor we bij de achterkant van het Witte Huis aankomen. Zo te zien gaat daar vanmiddag een of andere bijeenkomst zijn. 

Aan de voorkant van het Witte Huis bespreek ik de geschiedenis van het huis en wijs de Oval Office aan. Daarna lopen we naar H Street en nemen afscheid tot morgen. Dan gaan we langs de monumenten lopen. 


Rick is al vlakbij en haalt mij vrijwel onmiddellijk op. Als ik eenmaal in de auto zit voel ik de vermoeidheid toch weer. Ik ben zo blij dat ik geen volle dagen rondleidingen meer doe! Dat was altijd flink afzien, hoe leuk ook.

Op de terugweg gaan we lunch halen in The Boro en eten het thuis op het deck op. Mijn poke bowl is weer verrukkelijk. Ik hoop dat de geruchten waar zijn en dat er in Vienna ook een poke restaurant komt. 

Gisteren is er een heel grote dennenboom omgevallen in de tuin van Chuck en Lorraine. Gelukkig ligt hij tussen de huizen. Alleen het hek is wat beschadigd. Rick gaat Chuck, Ray en Matt helpen de takken met kettingzagen eraf te halen. De stam moet door een professioneel bedrijf gedaan worden. 

Eerst dacht ik nog naar het zwembad te gaan, maar ik voel me futloos en neem maar gewoon mijn rust in mijn hangmatstoel op het deck. Het is heerlijk weer en ik ontspan me helemaal. Dat zwembad komt morgen of overmorgen wel weer. 

Tegen vijven komt Rick bezweet terug. Na zijn douche vertrekken we naar Giant. Daar werken we een boodschappenlijst af, maar zien ook dat een aantal producten niet voorradig zijn. Dat is iets dat sinds het begin van de pandemie al speelt.

Voor ons avondeten bestellen we van de food truck bij het zwembad. Daar is iedere week een andere deze zomer. Vanavond is het de Hangry Panda met een interessante mix van Aziatische gerechten. 

Rick neemt Aziatische taco's en ik een bowl met verschillende groentes en garnalen. Het is zeer smakelijk! Ook wel makkelijk zo en we zijn vroeg klaar met eten. 

Nu  heb ik fijn veel tijd om wat shows te kijken en daarna vroeg mijn bed op te zoeken. Allemaal een heel fijne week gewenst!

2 reacties:

Petr@ zei

Fijn dat de rondleiding goed ging. Ik snap dat een halve dag rondleiding genoeg is, zeker nu je nog herstellende bent van Covid.

Ik zag bij jouw foto's van het fruit de inhoudsmaat pint. Hoeveel gram is dit? Vergelijkbaar met een pond?

Petra zei

@Petra - een pint is ongeveer 403 gram. Dus minder dan een pond.