Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juli 12, 2022

Over een nodige rustdag

Bij het opstaan voel ik het al. Een vergelijking met een vaatdoek gaat goed op. Kennelijk hebben de afgelopen paar dagen toch veel van me gevergd.

Gelukkig heb ik vandaag niets op het programma staan, behalve happy hour met Sara. Dat zeg ik af, want als ik me zo moe voel ben ik geen gezellige gesprekspartner. 

Het is prachtig weer en ik eet mijn ontbijt op het deck. Rick is al vroeg klaar om naar Starbucks te gaan en onderweg spelen we weer Pokemon Go. De nitro brew smaakt me zoals altijd goed.

Thuis trap ik een half uur op de elliptische machine en dat is genoeg voor vandaag. Ik loop op mijn gemak nog een stukje door de buurt, zodat ik vandaag wat meer zie dan het deck. 

Deze mooie dahlia staat in een tuin dichtbij ons

Mijn voornemen was om een ligstoel in het zwembad op te zoeken en wellicht af en toe verkoeling in het water te zoeken. Helaas tweet Vienna Aquatic Club dat ze vandaag gesloten zijn, omdat er mogelijke corona gevallen bij de life guards zijn. 

Nou ja, ook niet zo erg. Ik vind het op het deck heerlijk toeven met de zingende vogels, spelende eekhoorns en af en toe een kolibrietje dat aan komt fladderen. Ik vermaak me wel en het is eigenlijk best lekker om echt helemaal niets te hoeven. 

Voor mijn lunch heb ik ook geen zin om ergens heen te gaan. Ik bak een paar eieren en maak een salade van tomaat en komkommer. Het is de luiheid ten top, maar het vult de maag. 

Na het eten pak ik Orions snoepjes en gooi die een voor een de tuin in. Hij zoekt ze en ik sta altijd weer versteld hoe hij ze vindt. Zelfs als ze vrij ver weg van Orion vallen snuffelt hij ze nog op. 

"Dat was lekker! Klaar voor de volgende, Vrouwtje."

Het is lekker warm en ik blijf buiten zitten tot ik gerommel hoor in de verte. Meteen komt er een alarm op mijn telefoon: "severe thunderstorm warning". Het is inderdaad een flink onweer en de stroom flikkert een paar keer aan en uit. Gelukkig blijft het daarbij. 


Voor het avondeten halen we kip souvlaki en spanakopita van Plaka Grill. Het is een goed einde van een heel luie dag. Hopelijk kan ik er morgen weer tegenaan voor een rondleiding buiten de stad. 

4 reacties:

Anja L. zei

Een luie dag kan ook erg nodig zijn hoor😀.
Succes met je rondleiding vandaag.

Petr@ zei

Goed dat je luistert naar je lichaam. Die is duidelijk nog niet helemaal de oude.
Hopelijk heeft de rustdag goed gedaan en genoeg energie gegeven voor je rondleiding vandaag.

Marion2 zei

Goed om even pas op de plaats te maken. Heerlijk toch in zo'n op en top zomerse omgeving. Ik vond al dat je erg snel hersteld leek.

Ik probeer dat vaak ook te doen als ik weet dat ik de volgende dag een uitputtende dag voor de boeg heb. Ik merk aan mijn energie toch dat ik wat ouder word (hoewel in feite niets mis is met mijn conditie).

Petra zei

@Anja - Ja, deze afgelopen weken hebben me wel gedwongen niet van alles te willen.

@Petra - Gelukkig heeft het wel geholpen, nu weer in de ruststand.

@Marion - Inderdaad, ik ben zo blij dat ik alleen halve dagen in de stad doe nu, zo'n hele dag was iedere keer echt afzien.