Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, oktober 02, 2022

Dag 4 Nederland: Over wandelen in Twente en heel belangrijke familietijd samen

Nog voor mijn Fitbit "Look alive!" roept ben ik wakker. Ik slaap hier heerlijk. Het bed is goed en het dekbed niet te dun en niet te dik. Nadat ik me klaar heb gemaakt voor de dag loop ik naar de overkant voor het ontbijt. Dat is weer zeer smakelijk. 


Kai schrijft dat zij even vers brood en beschuit bij de bakker gaan halen. Niet veel later zien we elkaar weer. We kletsen nog gezellig en nemen wat foto's en dan moet Raquel alweer naar het station. Het was kort maar krachtig. Ik ben dol op Raquel en vindt het moeilijk afscheid nemen. Het voelt als een eigen dochter. 

Aangezien er een boswandeling op het programma staat en ik daar niet op gekleed ben, ga ik even terug naar mijn kamer om me te verkleden. Kai wil nog graag naar de Albert Heijn en met de hond lopen we daar met zijn allen heen. De chocolade letters zijn er en we vinden alle letters die we zoeken. Verder neemt Kai hagelslag, tijgernootjes,, pindakaas en dropjes mee. We lopen terug naar huis om de spullen terug te brengen. 

Daarna gaat mijn broer naar het station om de anderen op te halen. Nu zijn we met zijn negenen, mijn broers, zus en ik, mijn schoonzus, Kai, mijn neefjes en de vriendin van een van de neven. 

Met twee auto's rijden we naar kasteel Twickel. Daar maken we een mooie wandeling. Het weer werkt alweer heel goed mee. 





Paddenstoelen zoeken



Na afloop gaan we naar De Zwaan in Delden. Daar vinden we een tafel open op het gezellige terras. We delen porties bitterballen en bestellen biertjes of in mijn en M's geval een wijntje. In het zonnetje is het goed toeven en er zijn zo een paar uur voorbij. 



Mijn broers en zus zijn hier voor mijn ouders, waar van alles mee gaande is. Ik heb lang gewacht met de beslissing om ook te gaan, maar ben nu zo blij dat ik er ben en de anderen laten duidelijk merken het ook heel fijn te vinden mij hier te hebben. 

Na het gezellige terrasje gaan we terug naar huis en daar is mijn nichtje haar vriend ook. Het is ook zo fijn dat zij allemaal elkaar nu beter leren kennen. Allemaal zo ver uit elkaar wonend is het bijzonder dat de neven en nichten sinds Katja's bruiloft contact hebben gehouden.

Voor het avondeten bestellen we Chinees. Voor ons overzeese familie is dit exotisch eten. De Chinese cuisine in Frankrijk, Canada en de VS is heel anders dan de Nederlandse. Ik smul vooral van de babi pangang en tjop tjoy.

We blijven nog lang natafelen met lekkere wijn uit mijn broers wijnkelder. We hebben diepe gesprekken, halen (soms wat mijn ouders betreft pijnlijke) herinneringen op en zijn vooral blij dat wij met zijn vieren en daardoor ook onze kinderen wel een sterke band hebben met elkaar.

Net na negenen nemen we allemaal afscheid. Morgen gaan Kai en ik naar Utrecht en langzaamaan zullen de anderen zich daar bij ons voegen voor het avondeten. 

8 reacties:

Petr@ zei

Zo fijn om met familie samen te zijn en dat jullie allemaal zo close zijn met elkaar. Heel bijzonder (voor mij dan, ik ken dat niet).

Grappig hè, hoe de Chinese restaurants overal ter wereld anders zijn.

Petra zei

@Petra - Dat we zo close zijn vergde veel werk en het was niet altijd zo. Onze ouders zijn "toxic" en daardoor ben ik zo blij dat we nu zo in het leven staan met elkaar.

ricke zei

That was such a wonderful day!

Anoniem zei

Hoe fijn is het om zo'n band met elkaar te hebben.Dat heb ik nooit met mijn broers gehad.Allebei zo afstandelijk. Juist in moeilijke tijden is dit zo belangrijk.
Fijne dag met Kai.
Groetjes Wil

Anja L. zei

Wat fijn dat jullie met elkaar moeilijke beslissingen kunnen nemen.
Goed om ook met elkaar op pad te gaan.
Fijne dag in Utrecht met Kai, het is heerlijk weer.

Anja zei

Wat fijn om zo close te zijn met je familie.
Ik heb dat niet (meer), mijn ouders zijn overleden en met mijn zus heb ik al 5 jaar geen contact.
Geniet van je dag met Kai in Utrecht!

Tineke zei

Fijne dag met Kai in Utrecht; lekker weer om een stad te bezoeken en lekker vlakbij.
Hoelang blijf je nog in Nederland.
Ik vond je blog over de molen ook heel leuk, as zaterdag ben ik weer vrijwilgster op de molen; maar dat is een koren molen

Petra zei

@Rick - Absolutely!

@Wil - Misschien hebben we die band juist omdat onze ouders ons die liefde niet konden geven.

@Anja - Het was genieten in Utrecht

@Anja - Zo naar vind ik dat voor je! Ik weet dat het vroeger wel goed zat.

@Tineke - Utrecht is niet zo dicht bij Hengelo, anderhalf uur met de trein. Ik blijf tot woensdagochtend. Leuk dat je vrijwilligerswerk doet op een molen.