Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, oktober 10, 2022

Over een prachtige herfstdag

Orion begon om zes uur over te geven en wekte ons daarmee. Volgens mij is het omdat zijn maag te leeg wordt en we gaan proberen hem voor het naar bed gaan nog iets te laten eten. 

We blijven nog een uurtje in bed, maar net na zevenen zijn we beiden klaar om op te staan. Rick zet koffie en thee en ik kook mijn ontbijt. Het is maar vier graden, dus het warme maal is extra lekker.

Rick heeft gisteren mijn paddestoelen van de markt gehaald en het zakje met cantharellen bevat vier en een halve paddestoel. Dat is duidelijk geen half pond zoals ik besteld had. De cantharellen zijn loei duur, dus ik zend een Facebook berichtje naar King Mushrooms. Uiteindelijk krijg ik mijn geld terug en terecht. 

Na het eten gaan we Vienna in. Daar haalt Rick eerst zijn kleding van de stomerij. Dan sluiten we aan in de korte rij bij de Starbucks drive thru om onze koffie's aangereikt te krijgen. Als laatste gaan we naar Greenheart voor een fles groentesap. Ik zie langs het W&OD pad dat de herfstkleuren beginnen te komen. 


Thuis heb ik nog een kwartier de tijd voor wat cardio en maak me dan klaar voor personal training. We ontzien mijn voet nog steeds en daarom doe ik aan het einde een minuut in een V zitten in plaats van de plank.

Terwijl ik de rest van mijn cardio doe gaat Rick zijn griepprik en COVID booster halen. Nu hebben we beiden die prikken, hopelijk beschermen ze een beetje. 

Als Rick terug is maken we onze lunch. Ik snijd een tomaat in stukjes en zie wel dat het het einde van het seizoen is. Verder beleg ik een paar bloemkoolsneetjes met gerookte zalm en het is weer een prima lunch. 

Na het eten ga ik Vienna in om te genieten van de herfst en Halloween versieringen. Veel tuinen zijn net als de onze dit weekend versierd. 

Als eerste bestel ik een gember kurkuma ijsthee van Caffe Amouri. De eerste is niet goed gemaakt en ik wacht in het gezellige cafe op de nieuwe. Dit is zo'n soort cafe waar iedereen elkaar kent en ik word dan ook herkend als zijnde moderator van de Vienna Foodies groep. 

Met mijn thee loop ik een stukje door het centrum van Vienna. In de zon is het lekker warm met een graad of twintig. Dit is het soort herfstweer dat ik zou willen bewaren voor als het koud is. 




Op weg naar huis stop ik bij een paar esdoorns, die al mooi kleuren. Zo te zien wordt het een mooie herfst. Het lijkt wel of de bomen in brand staan met hun oranje, rood en geel. 






Als laatste ga ik langs de wat mij betreft best versierde tuin in de buurt. Kim, wiens man al die skeletten in interessante posities zet, komt naar buiten. Zij werkte ooit voor onze tandarts en we komen elkaar regelmatig tegen. 

Kim vertelt dat ze waarschijnlijk naar Florida gaan verhuizen om dichter bij hun dochter en gezin te zijn. We zullen haar en Steve missen, maar de skeletten ook!






Rick is net klaar met het maaien van de achtertuin als ik thuiskom. Hij sleept de hangmat in de zon, zodat ik er in kan gaan lezen. Dat lukt een uur en dan is de zon verdwenen en wordt het te koel. 

Rick is vroeg klaar met zijn werk en vraagt of ik zin heb om in de hot tub te bubbelen. Dat heb ik zeker! Het water is nu veertig graden en dat is bij het in het water gaan best warm, maar al gauw voelt het heerlijk aan. Ik ben ervan overtuigd dat het mijn spieren heel erg goed doet. 

We maken het makkelijk vanavond en halen Grieks eten van Plaka Grill. Hun gyro vlees is altijd heerlijk. En zo sluiten we deze maandag alweer af.  

4 reacties:

Anja L. zei

Wat een eerk moet dat geweest zijn zeg maar die tuin ziet er geweldig uit.
Wat zal dat toch heerlijk zijn om aan het einde van de middag even lekker in de hottub te gaan. Zo ga je lekker ontspannen aan de avond beginnen.
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

Wat een prachtige herfstkleuren en fijne temperatuur! Zo zie ik de herfst het liefst.

Anoniem zei

Geweldig, al die skeletten in de tuin, zo leuk om te zien.
De herfstkleuren zijn echt prachtig!
Heerlijk he, even bubbelen in de jacuzzi, wij hebben er ook een in de tuin en maken er ook regelmatig gebruik van.
Fijne dinsdag!
Groetjes
Carla

Tineke zei

Wij hebben ook nog geen covid gehad, onze kids en kleinkids wel; morgen halen wij onze booster.
Hier zijn de nachten ook heel kil en alleen in de zon is het nog lekker om buiten te zitten.
In mijn tuin maken wat zomerbloeiers plaats voor herfst/winter bloeiers.