Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 19, 2022

Over een gure woensdag

Alexa wekt me met een van mijn favoriete Disney liedjes: Supercalifragilisticexpialidocious. Meezingend maak ik me klaar en loop naar beneden. Ik ruik de koffie al die Rick heeft gezet. 

Na mijn zeer smakelijke ontbijt gaan we naar Starbucks. Het is ronduit guur weer en ik twijfel even of ik toch maar geen warme koffie zal bestellen. Nee, de nitro brew wint het weer. 

Thuis doe ik een uur op de mini elliptische machine en maak me dan klaar voor de rest van de dag. Ik vraag aan de Vienna Facebook groep naar aanbevelingen voor fysiotherapeuten. Ik kies daar een van en maak een afspraak voor volgende week. Het is heel hard nodig!


Net na twaalven kan Rick pauze nemen en we gaan naar Sweet Leaf. Daar hebben we weleens salades van gehaald, maar ik zag nu een optie om hun broodjes in collard bladeren als wrap te krijgen. Dat doen we beiden en het bevalt heel goed! Fijn om nog een koolhydraatarme lunchoptie te hebben. 

Mijn caprese wrap

Na het eten ga ik er even op uit. Als eerst zoek ik mijn dagelijkse themafoto Perspectief. Ik vind die naast het metrostation. Een hele rij fietsenrekken en er staat maar een fiets. De meeste mensen nemen hun fiets mee in de trein. 


Daarna rijd ik wat door de buurt hier en daar parkerend om uit te stappen en te fotograferen. De herfstkleuren naderen hun hoogtepunt, vooral de esdoorns. Dat diepe rood, oranje en geel is zo mooi!





De rest van de middag dwing ik mezelf mijn voeten nauwelijks meer te gebruiken. Ik doe de rek- en streklaars zo lang als ik het kan velen aan. Ik wil weer gewoon kunnen lopen, want dit rusten is niets voor mij!

Met guur weer krijgen Rick en ik altijd zin in Indiaas eten. We halen af van Aditi Gourmet. Hun kippensoep is heerlijk en ik probeer eens de Kadai kip. Ook die is zeer smakelijk. Eigenlijk kun je met Indiaas niet mis gaan. 

De kaarsen en feeenlichtjes gaan aan, want het wordt al zo vroeg donker! En zo is meer dan de helft van de werkweek alweer voorbij!

 

6 reacties:

Anja L. zei

Ja, de tijd gaat zo snel!
Ik hoop dat een fysiotherapeut verlichting gaat brengen.
Fijne donderdag.

Anoniem zei

Voor je t weet is t weer kerstmis, de tijd vliegt!
Hopelijk kan een fysiotherapeut je helpen met je voetklachten.
Heerlijk altijd, Indiaas eten, helaas zit er bij ons in de buurt geen Indiaas restaurant.
Fijne donderdag
Groetjes
Carla

Marion2 zei

Lege fietsrekken bij een station: dat is hier totaal ondenkbaar,LOL.

Zo mooi de herfstkleuren, helemaal als de zon schijnt. Ik heb gisteren twee
wilde wingerds gekocht om tegen een muurtje te laten groeien. Die worden als
ze veel zon hebben gehad in de herfst donkerrood. Al jaren ben ik er helemaal
weg van en nooit op het idee gekomen om ze te kopen...

Anoniem zei

Jammer hè, dat het niet meer zulk mooi weer is. Tenminste ik vind dat altijd erg jammer, ik ben een echt "zomermens". Maar goed, na een najaar/winter komt ook vanzelf weer een voorjaar/zomer ;-) Hopelijk kan de fysio je helpen zodat je pijn verlicht wordt.

Groetjes,
Maria

Petr@ zei

Hopelijk ben je snel van je klachten af. Gedwongen rust nemen is niks aan!

Petra zei

@Anja - Ik hoop het ook, want het is niets voor mij om niet veel te lopen.

@Carla - Wij hebben zo'n geluk met zoveel verschillende cuisines in de buurt.

@Marion - Dat dacht ik ook toen ik het zag! Wat leuk zulke wingerds, wat voor soort is het?

@Maria - Ja, ik probeer te genieten van de herfst en zijn kleuren, maar er zijn al bomen kaal en daar gaat het natuurlijk ieder jaar weer naartoe.

@Petra - Inderdaad, ik vind er niets aan en weet dat de voeten maar een deel zijn. Nu even heel hard aan gaan werken.