Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 06, 2022

Over een dagje bijtanken

Om zes uur was ik eigenlijk al helemaal wakker, maar ik blijf tot Rick om zeven uur opstaat liggen. We drinken koffie en thee en dan laat Rick Orion even uit. Ik heb geen ontbijt in huis en Rick heeft ook wel zin in een broodje met ei. 

We gaan op weg en als Rick van de Starbucks app wil bestellen blijken ze geen enkel broodje meer te hebben. Gelukkig zijn mijn egg bites wel in voorraad. Rick haalt zijn ontbijt dan maar van de Wendy's drive thru aan de overkant. 

Het is dus nog vroeg als ik aan mijn cardio begin. Ik merk dat de drukke week en de lange reisdag  me niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Mijn energie ontbreekt en ik heb ontzettend veel pijn. Zo vervelend dat ik geen ibuprofen mag, want paracetamol helpt helemaal niet. 

Na drie kwartier houd ik het sporten voor gezien. Ik ga boven uitpakken. Gelukkig zijn alle meegebrachte spullen goed overgekomen. Rick is blij met zijn Pickwick thee en de Sinterklaas lekkernijen gaan de kast in tot Thanksgiving. 

Van Marion kreeg ik o.a. een Delfts blauw "ei" om perfect eieren mee te koken. Ik ben daar zo blij mee, ik heb dat al heel lang gewild. Ik kan niet wachten het uit te proberen!

Verfrist van mijn douche ga ik verder tot lunchtijd voor het huis in de zon zitten. Het is heerlijk weer met een graad of 24. De zon is zelfs te warm. Rick vertelde dat het hier de afgelopen zes dagen heeft geregend en mijn buurman roept me toe dat ik de zon heb meegebracht. 

Voor de lunch halen we onze gewoonlijke salades. Die van mij van Subway en die van Rick van Cava, voor het huis eten we ze op. Het is wel goed om weer even een berg groente in me te krijgen. 

Omdat het dit weekend slecht weer was is er nog niet veel voor Halloween versierd. Onderstaande tuin is wel leuk, maar verder gaat het waarschijnlijk allemaal dit weekend gebeuren. Rick en ik zijn dat althans ook van plan. 

In Vienna valt me de vlammend rode boom bij een van de benzinestations met ook veel rood op. Er is nog niet veel herfstkleur te zien, maar sommige esdoorns kleuren vaak vroeger. 

Bij Safeway haal ik een "aperitivo" plankje met olijven, kaas en salami voor ons happy hour vanavond. Daarna rijd ik weer even naar de Pumpkin Patch. Daar bloeien de chrysanten en zijn leuk gekleurde pepertjes een fotogeniek onderwerp. 





De rest van de middag lees ik mijn meegebrachte Suske en Wiske's, Margrieten en Libelle's. Rond vier uur besluit ik wat te gaan bubbelen in de hot tub. Ik heb dat met de spierpijnen hard nodig. Ik lees een Libelle en als ik eruit kom voel ik me een stuk beter. 

Rick worstelt met zijn nieuwe tapbier en morst heel wat. Alles is weer op tijd opgedweild als we aan ons happy hour met Chuck en Christine beginnen. Zoals altijd wordt het super gezellig en vliegt het uur voorbij. We zien dat we dit happy hour al bijna twee en een half jaar volhouden, we zijn op 23 april 2020 begonnen en willen er nog lang mee doorgaan. 

Chuck vraagt traditiegetrouw wat we voor ons avondeten gaan bestellen. Voor mij wordt dat Vietnamees en Rick Perzisch. Lani van Viet Aroma is altijd zo aardig en weet mijn bestelling al. De loempiaatjes en gegrild vlees en groente in rijstpapier zijn altijd weer heerlijk. 

De jet lag speelt me enorm parten, meer nog dan gisteren. Het liefst wil ik meteen naar bed, maar ga het weer proberen uit te zingen tot negen uur. 

7 reacties:

Sonja zei

Wat een kleurrijke foto's. Ik hou zo van de herfstkleuren. Wat een mooie tijd was het in Nederland. Fijn dat je samen met je familie was.
Wij hebben ook in New York bij Starbucks de eggbites gegeten, ze zijn lekker. Hoop dat de jetlag en je pijn niet lang duren.

Anoniem zei

Wat heerlijk, nog 24 graden bij jullie.
Schitterende foto’s weer met die herfstkleuren.
Ik hoop dat je snel over je jetlag heen bent, en de pijn ook snel minder wordt.
Groetjes en een fijn weekend
Carla

Anja L. zei

Hier is het ook weer lekker weer.
Wat fijn dat het bubbelbad helpt tegen de pijn. Hoe gaat het met je voet?
Wij kregen vandaag het nieuws dat mijn vader maandag wordt opgenomen in een verpleeghuis, helaas niet echt in de buurt maar zodra er in hun dorp plek is mag hij daar naar toe. Ik hoop dat mijn moeder het alleen gaat redden.
Fijn weekend.

Petr@ zei

Fijn dat je de hottub hebt waar je lekker in kunt ontspannen, nu je zo'n pijn hebt. Hopelijk gaat het gauw beter.

Anoniem zei

Wat een heerlijke temperatuur nog bij jullie! Hier wel zon maar stuk frisser! Die jetlag had ik op de heen reis naar Seatlle niet veel last van maar nu na 6 weken terug in Nederland duurt het al een week!

Trudy zei

Bovenstaande reactie was van mij! Niet gezien dat het Anoniem was

Petra zei

@Sonja - Ja, heel mooie tijd in Nederland!

@Carla - Het wordt hier ook gaandeweg koeler, maar nog wel een aantal dagen boven de twintig graden na morgen.

@Anja - Mijn voet houdt ik zo rustig mogelijk, want er komen weer rondleidingen aan. Tot nu toe is de zenuwpijn weg, dus ik hoop dat dat zo blijft.

@Petra - Hoop ik ook!

@Trudy - Meestal heb ik er ook meer last van die kant op, maar dit keer lijkt het omgekeerd.