Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 25, 2022

Over mijn eerste fysiotherapie sessie

Na de hele nacht over reuze spinnen, die overal heen kwamen waar ik heen ging, gedroomd te hebben ben ik blij als Alexa's muziek me uit die droom trekt. Wat een bizarre droom en iedere keer als ik in slaap viel kwam hij terug. 

Rick heeft de koffie al klaarstaan als ik beneden kom. Ik kook mijn paddenstoelen, spinazie en ei ontbijt en terwijl Rick doucht smul ik ervan.

De zon laat zich ook vandaag niet zien, maar het is verder lekker weer. We halen onze koffies van de Starbucks in Vienna en spelen een beetje Pokemon Go. Niet teveel, want Rick heeft om negen uur een vergadering. 

Na mijn uur cardio vertrek ik naar boven om mijn kledingkast wat op te ruimen. Dat probeer ik ieder seizoen te doen en ook dit keer komt er weer een volle zak met kleding, die ik al meer dan een jaar niet heb gedragen uit. 

Dan neem ik Orion even mee de achtertuin in. Die is helemaal in herfstsfeer met bladeren op het gras en meerkleurige bomen. Ik wil met Orion spelen om hem wat beweging te geven, maar hij is enkel geinteresseerd in planten, waarvan ik niet weet wat ze zijn, te eten. Dan gaan we maar weer naar binnen voor Orion gaat overgeven. 


Dinsdag is virtuele lunch met Judith dag. Ik maak mijn bloemkool brood met gerookte zalm en tomatensalade. Het is altijd gezellig met Judith en twee uur komt dan ook weer snel. Judith moet aan het werk en ik wat administratieve dingen afwerken. 

Om vier uur heb ik een afspraak met mijn fysiotherapeut. Zoals altijd vertrek ik veel te vroeg en onderweg stop ik een aantal keren om de herfstkleuren te fotograferen. Met bewolkt weer zijn de kleuren dieper, al heb ik liever zon in mijn foto's.






Bij Select Physical Therapy moet ik een hele waslijst aan formulieren invullen. De receptioniste is niet de vriendelijkste, dus ik vraag me even af of ik wel goed zit. Die twijfel gaat weg als Vlasta, mijn fysiotherapeut, me komt halen. Zij is super aardig en zo begaan dat ik soms de tranen even terug moet bijten. 

Het komt zo zelden voor dat doktoren e.d. serieus omgaan met mijn fibromyalgie. Nu zal Vlasta vast meer fibro patienten hebben en helpen. Het goede nieuws is dat mijn spier goed krachtig zijn. Het slechte is dat ze op de pijnlijke plekken inderdaad grote knopen hebben. 

Vlasta doet me allerlei oefeningen voor. Sommigen ken en doe ik al, maar anderen zijn nieuw en wil ik zeker gaan doen. Vandaag krijg ik er acht mee naar huis en ik zie haar volgende week weer. 

Moe van alles ga ik huiswaarts. Rick heeft een drukke dag gehad en heeft zijn energie ook opgebruikt. We maken het onszelf makkelijk en halen eten van Plaka Grill. 

Tijd om Halloween kookshows te gaan kijken!

4 reacties:

Petr@ zei

Fijn dat je een prettige fysiotherapeut had. Zo belangrijk om serieus genomen te worden. Hopelijk helpen de oefening en heb je snel minder pijn.

Anja L. zei

Ik ga straks een rondje fietsen en kijken of ik ook zulke mooie kleuren tegen kom.
Jammer van de knorrige receptioniste maar gelukkig is de fysiotherapeut wel aardig.
Ik hoop dat de oefeningen gaan helpen.
Fijne woensdag.

Anoniem zei

Wat een ontzettend mooie herfstkleuren op de foto's zeg! En wat fijn dat je een fysio hebt gevonden met begrip. Hopelijk heb je er baat bij.

Groetjes,
Maria

Petra zei

@Petra - Ik hoop het ook, ben er vol overgave aan begonnen

@Anja - Lekker fietsen, moet ik ook weer eens doen.

@Maria - De kleuren zijn supermooi dit jaar.