Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 26, 2022

Over deze woensdag

 Voor de verandering ben ik eens voor Alexa haar deuntje speelt wakker. Buiten ziet het er regenachtig uit. Heel ongewoon voor ons om drie dagen achtereen somber weer te hebben. 




Rick moet weer op tijd achter zijn bureau zitten, dus na mijn ontbijt gaan we naar de Starbucks in het Pan Am Center. Dat komt mij ook wel goed uit, dan kan ik voor mijn doktersafspraak alvast wat cardio doen. 

Om half tien heb ik een afspraak met Dr. Frank Smith, mijn voetdokter. Ik heb mijn voeten zoveel mogelijk ontzien de afgelopen weken en de pijn in beide voeten is vrijwel weg. Alleen tegen de zenuwpijn krijg ik in beide voeten nog een injectie. 

En nu moet ik "gewoon" gaan doen met mijn voeten. Dr. Smith wil dat ik mijn gewoonlijke wandelingen maak en rondleidingen geef. Op die manier kan hij zien of de voeten inderdaad hersteld zijn of dat er meer behandelingen nodig zijn. 

Over vier weken moet ik terug komen. Ik hoop dat alles met de fysiotherapie erbij goed blijft gaan. Volgens mij heeft het allemaal met elkaar te maken.

Op de terugweg stop ik een aantal keren om herfst- en Halloweenfoto's te maken. De zon komt af en toe tevoorschijn wat de lichtval heel mooi maakt. Hopelijk blijft het nog even zo, want een dag met harde wind en de pracht is verdwenen. 






Thuis tref ik Rick nog net. Hij heeft een presentatie in het bezoekerscentrum van het Capitool vanmiddag. Hij vindt dat heel leuk, want dat is natuurlijk best een bijzondere locatie. 

Na mijn cardio afgemaakt te hebben laat ik Orion uit. Daarna doe ik hem in zijn bench, want de schoonmaakploeg komt vanmiddag. Ik bereid me dus voor op een middag buitenshuis. 

Als eerste rijd ik naar Lei'd Poke. Daar ben ik al heel lang niet geweest en ik wil hun poke bowl weleens vergelijken met die van Poke DC. Zij hebben nu ook courgette noedels, die ik als basis neem. 

Verder wint Poki DC het wat mij betreft. Er is veel minder keuze aan groentes bij de vis en ik vind de tonijn en zalm wat slijmerig. Desondanks smaakt het me goed, alleen ga ik voortaan weer naar The Boro. 


Dr. Smith raadde me aan On Cloud sportschoenen aan te schaffen. Die hebben een wijdere versie, die goed is voor mijn voeten, zodat de zenuwen niet bekneld zitten. Bij REI heb ik online een paar besteld dat ik na de lunch op kan halen. 

De schoenen zitten inderdaad heerlijk. Door de verende zool lijkt het of je op een wolk loopt. Het schijnt dat Roger Federer dit Zwitserse merk ook droeg. 

Op weg naar het centrum van Vienna kom ik langs het kastje met gratis eten en dat ziet er vrij leeg uit. Ik heb genoeg tijd om naar de Giant te gaan en het bij te vullen. Ik koop soepen, crackers, baby voedsel, cereal, amandelmelk en pakjes gewone melk, die niet gekoeld hoeven te worden. 

Dan rijd ik naar de Food Pantry en doe de spullen erin. Het ziet er nu weer goed vol uit. Ik vind het een mooi iets, al schijnen tieners er soms de lekkere dingen uit te halen. Het gros gaat naar mensen, die het nodig hebben. 



Het is inmiddels zonnig in tegenstelling tot wat het weerbericht meldde. De temperatuur schiet meteen omhoog en het is lekker genoeg om in de Town Green op een bankje te gaan zitten. Ook hier zijn de esdoorns helemaal rood. 



Een nieuw bankje met evenementen in Vienna op de zijkanten geschreven


Als ik via Arlo zie dat de schoonmaakploeg wegrijdt ga ik nog even een fles groentensap kopen van Greenheart. Daar kan ik weer een aantal dagen mee verder. Dan rijd ik naar huis. 

Na Orion uitgelaten te hebben begin ik aan mijn fysiotherapie oefeningen. Oei, dat valt niet mee, mijn spieren zijn heel gespannen. Het is zo een flink pijnlijk half uur, maar hopelijk helpt het. 

Rick komt tegen zessen terug en we hebben gisteren gezien dat Papa John's een nieuwe "pizza bowl" heeft. Alles van de pizza, behalve de korst. Dat willen we natuurlijk uitproberen en het is een succes! Ik mis de korst helemaal niet (en kan het lang niet allemaal op, Rick wel). Die houden we erin!



Helaas heb ik flinke hoofdpijn, waarschijnlijk van de fysiotherapie oefeningen. Hopelijk is het het waard, maar ik begrijp waarom fibromyalgiepatienten het vaak gewoon maar opgeven. Tijd om de Great British Baking Show te gaan kijken. 

5 reacties:

Anja L. zei

Wat een mooie locatie voor een presentatie.
Fijn dat je schoenen ook lekker zitten, ik ga eens uitzoeken of ze hier ook te koop zijn.
Als de pizza geen korst heeft betekent het dan dat je alleen de topping hebt?
Ik hoop dat je fysio oefeningen gaan helpen.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Fijn dat het zoveel beter gaat met je voeten. Hopelijk helpen de nieuwe schoenen ook mee.

Hier heb je ook van die buurtkastjes. Onlangs gevuld met spullen uit mijn eigen kast die ik zelf eigenlijk niet gebruik, dus dan maak ik liever iemand anders blij er mee.

anoniem zei

Vandaag op de markt in Noord-Brabant chestnuts tamme kastanjes geen $ 8.99 pound, (USA) maar € 5.00 per kilo.

Hier zijn naast mini bieb boekenkastjes, ook voedselkastjes en plantenkastjes, alles gratis. Circulaire economie gaat hard vooruit.

Prachtige foto's over de natuur.
Halloween wordt gestimuleerd door de lagere scholen en de jeugd vindt het prachtig.

Anoniem zei

Wat fijn dat je zoveel minder pijn in je voeten hebt. Hopelijk dragen je nieuwe schoenen ook bij tot beter loopcomfort.
Prachtige foto’s weer. Als groot Snoopy fan viel mijn oog op de eerste foto van die pompoen met Snoopy erop, leuk!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Ze zijn vast ook in NL te koop, het is een Zwitsers merk. En ja, alleen de topping van de pizza.

@Petra - Die kastjes zijn daar ook wel handig voor nu je het schrijft.

@Anoniem - De markten hier zijn heel duur. Plantenkastjes, dat lijkt me leuk!

@Carla - Die pompoen met Snoopy erop staat in de tuin van onze buren. Hij is inderdaad erg leuk.