Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, oktober 28, 2022

Over een uitje naar een wijngaard

Het is altijd weer een verrassing met welk liedje Alexa me zal wekken. Ik heb een paar favorieten en We Don't Talk About Bruno is daar een van. Die is het vandaag en dat stemt me extra vrolijk.

Beneden staat de koffie klaar en de Today Show staat zoals iedere ochtend aan. Rick houdt ervan nieuws te kijken tijdens zijn ontbijt. 

Vroeger was dat HLN, maar daar wordt zoveel narigheid behandeld dat ik daar mijn dagen niet mee wil beginnen. Nu is het Today en daar is tenminste regelmatig iets luchthartigs te zien. 

Op vrijdag is mijn ontbijt makkelijker, want ik maak gewoon alles op en hoef dingen niet te verdelen. Als ik klaar ben is Rick naar boven vertrokken om te douchen. 

Terwijl ik op hem wacht trap ik op de Scoop. Die trapt in cirkels in plaats van recht vooruit en volgens de fysiotherapeut is dat goed voor mijn heupen. 

Zoals vrijwel iedere ochtend volgt onze gang naar Starbucks. Onderweg spelen we Pokemon Go. Ik vind het zo leuk met alle pompoenen en spook Pokemon. Met onze koffies gaan we snel terug naar huis. 

Daar neemt Rick afscheid voor de dag, want hij gaat op kantoor werken. Ik doe eerst mijn uur cardio en maak me klaar om op pad te gaan. Dan rijd ik even naar Whole Foods om een fles water om mee te nemen te kopen. 


Om half twaalf komt Lois me ophalen. We gaan naar de Paradise Winery. Als lunch heb ik een charcuterie plankje besteld bij The Italian Gourmet. Dat halen we als eerste op en het ziet er heel goed uit. 

De weg naar de wijngaard is prachtig door de glooiende heuvels van Virginia. Ik ben nog nooit bij deze wijngaard geweest, Lois wel. Na een uurtje arriveren we en kunnen met gemak de auto kwijt. Het is de stilte voor de storm merken we later. 



Lois gaat een aantal wijnen proeven en ik houd het bij een glas rose. Daarbij snacken we van de kaas en vleeswaren op het plankje. Dat is voor een of twee personen, maar er zouden met gemak drie mensen van kunnen eten!

We kletsen over van alles en nog wat en de tijd vliegt. We zijn dan ook verbaasd als het al half drie is als we op onze horloges kijken! Er is nog aardig wat over van het plankje, dus dat gaat mee naar huis. Ik vind het ook leuk om zelf te doen, maar voor zo'n gelegenheid is deze ideaal. 

We zijn het er wel over eens dat dit niet onze favoriete wijngaard was. De akoestiek binnen is vreselijk en ondanks dat het niet druk was moesten we elkaar regelmatig vragen te herhalen wat we zeiden. Ook is er geen mooi uitzicht zoals bij andere wijngaarden. Neemt niet weg dat dit een heerlijk uitje was. 


Lois brengt me thuis en ik laat Orion uit. Als ik terugkom komt Rick net aanrijden. Hij heeft een drukke dag gehad en vertelt me het een en ander over hoe gecompliceerd het soms is om de federale regering als klant te hebben. 

Aangezien we beiden moe zijn besluiten we naar Hawk & Griffin te gaan, dat is lekker dichtbij. Alleen blijkt dat vanavond gesloten te zijn voor een of ander feest. Dan rijden we maar naar de mall waar we met gemak twee stoelen aan de bar bij Seasons 52 vinden. 

Na alle charcuterie heb ik niet veel trek en bestel een kop champignon bisque en met krab en garnalen gevulde champignons. Rick heeft een flatbread met kip en een portie gehaktballen. Het is er gezellig en warm en het eten altijd licht en lekker. 

Al met al een goed begin van het weekend. Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

 

6 reacties:

Anja L. zei

Het lijkt me zo leuk om een middagje naar een wijngaard te gaan. Het charcuterie plankje zag er lekker uit.
Jammer van de akoestiek.
Vind jij het ook zo leeg in huis als Rick op kantoor werkt. Wat zijn onze levens toch veranderd in twee jaar.
Fijn weekend!

Anoniem zei

Dat charcuterieplankje ziet er wel heel erg lekker en mooi uit.Hoop als ik in Las Vegas ben met onze vriendin ook een wijnproeverij te bezoeken. Dan ga ik met een echte expert op stap. Mijn tv en radio doen het niet. De mediabox waarop alles ontvangen wordt raakt steeds oververhit. Slaat af om af te koelen. Schiet niet op natuurlijk.En dat net vlak voor het weekend.Volgende week wordt de nieuwste bezorgd. Een super klein kastje dat naast je tv kan staan
.Is wel heel saai in huis zonder muziek.
Fijn weekend,
Groetjes Wil

Petr@ zei

Gezellig zo'n uitje met een vriendin. Het plankje zag er heerlijk uit.
Hoe gaat het met Saskia? Hopelijk is ze niet heel erg ziek.

Petra zei

@Anja - Die wijngaarden hier zijn mini vakanties als we die bezoeken.Ja, ik vind het ook heel leeg, terwijl hij overdag hier in huis ook werkt.

@Wil - Dat is balen! Kun je geen muziek afspelen op je computer of zo?

@Petra - Saskia is flink ziek, helaas en Rick testte vandaag ook positief.

Anoniem zei

Wat een prachtige foto’s van de weg en natuur met al die herfstkleuren. En dat plankje zager heerlijk uit. Beterschap voor Saskia en Rick. Hopelijk blijf jij negatief

Anoniem zei

Oops, dat was ik Sally. Kan niet meer met m’n Google account reageren , zucht