Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, oktober 31, 2022

Over Halloween

Rick is al op als ik om kwart voor acht beneden kom. Hij heeft nog wat verkoudheidssymptomen, maar verder voelt hij zich goed genoeg om aan het werk te gaan. 

Na mijn ontbijt ga ik naar Starbucks om onze koffies te halen. Daar is iedereen verkleed, ook een aantal klanten. Een paar is helemaal geschminkt en onherkenbaar. Ik vind Halloween altijd zo'n leuke dag!

Voor ik naar Sharon ga doe ik alvast zoveel mogelijk van mijn uur cardio. Sharon probeert nu voornamelijk de spiergroepen, waar ik minder sterk ben, te trainen. Misschien helpt dat mijn heupen ook. 

Sharon en haar familie kopen altijd een heel grote pompoen en maken daar een leuk ventje van met andere groentes. Helaas regent het en zal het dat waarschijnlijk vanavond tijdens Trick or Treat ook doen. De natte rode bladeren zijn wel mooi voor foto's. 




Thuis maak ik mijn cardio af en kleed me in mijn pompoenen en spookjes topje. Het is ondanks de regen warm buiten. Jammer dat buiten zitten met de nattigheid niet kan. 

Rick heeft een gesprek met zijn "menty" (iemand, die vrij nieuw is, en Rick maakt haar wegwijs in het bedrijf) en maakt daarna zijn lunch. Ik snijd een tomaat in stukjes en heb daar gerookte zalm op bloemkoolbrood bij. Het blijft lekker. 

Na het eten ga ik erop uit. Ik maak nog een aantal foto's in de buurt en rijd dan naar het Flint Hill Cemetery. Dit is een historisch kerkhof en ik wil hier al heel lang eens een bezoek brengen. Halloween (All Hallows' Eve) lijkt me daar perfect voor. 




Er is op maandag natuurlijk niemand bij de kerk dus de parkeerplaats is helemaal open. Ik loop naar het bord met uitleg over wie hier allemaal liggen. De namen van sommigen zijn mij bekend. Zij waren belangrijk voor de geschiedenis van Vienna. 

Mijn perspectief foto, een herfstachtig kerkhof

Aan de overkant zie ik een heel goed versierde tuin en maak daar wat foto's van. Die buurt is mooi en ik rijd erdoorheen, maar alle straten eindigen op een plein. Ik keer dus maar via dezelfde weg terug naar de hoofdweg. 



Op mijn benzinemeter zie ik dat ik nog maar dertig mijl heb. Ik kom net langs de Shell en daar heb ik veertig cent korting voor. VLINDR heeft 15 gallons nodig, dus die 40 cent zijn mooi meegenomen. Nu kan ik er weer even mee door. 

Er zijn nog wat Halloween Pokemon Go opdrachten, die ik af moet maken. Ik speel een tijdje waar er veel Pokemon en Pokestops zijn. Tegen half vier ga ik huiswaarts om aan de voorbereidingen voor Halloween te beginnen. 

Rick haalt een eng nar kostuum van zolder en ik kleed me in het zwart en doe mijn "eetstokjes" kostuum daar overheen. Dat vond ik wel passend aangezien ik zoveel van Aziatisch eten houd. 

Orion wordt "Batdog". Ik wil zijn kostuums altijd zo min mogelijk vervelend hebben. Deze bind ik net als Orions harnas om zijn nek en onder zijn poten en hij vindt het prima. 





De Covid nar

Chopsticks

Rick doet een kaars in zijn gisteren uitgesneden pompoen. Het als heks verklede spookje is erg leuk geworden. Verder hebben we een huilend spook, een enge hond en Halloween muziek. Rick heeft die laatste wat kindvriendelijker gemaakt dan vorige jaren. 


Vanaf half zes komt er een gestage stroom kinderen langs. Wij dachten veel te veel snoep te hebben, maar het gaat rap op. Eerst komen de kleintjes en dan de wat oudere kinderen. Ik heb de indruk dat we dit jaar veel meer Trick or Treaters krijgen dan vorig jaar. 

De kostuums zijn erg leuk. Sommigen gewoon mooi, zoals de feetjes met verlichte vleugels. Anderen zijn creatief geweest met wat ze al hadden, zoals een lifeguard. Erg leuk om te zien en iedereen is zo beleefd en bedankt keurig voor het snoep.

We hebben elf zakken met mini chocolade repen. Snickers, KitKat, Reese's (met pindakaas) en meer en die worden allemaal in dank ontvangen. Voor het eerst ooit is het snoep op als de laatste Trick or Treaters om kwart over negen komen. Gelukkig hebben we nog wat zakjes chips om uit te delen. 



Voor ons avondeten bestellen we een pizza bowl van Papa Johns. Rick kondigt aan dat de bezorgingstijd twee uur is en dat is mij te gortig. Gelukkig blijkt het een stuk sneller te zijn. Midden tussen de Trick or Treaters wordt het bezorgd en de bezorger krijgt als dan ook een chocolade reepje.

Kleine Fiona ging vanavond voor het eerst Trick or Treaten. Haar kostuum is Sulley van Monsters Inc. Katja is Roz, de secretaresse uit die film, en Kevin Mike Wazowski. Dit weekend hebben ze een paar Halloween feestjes gehad. Volgend jaar wil ik er echt bij zijn, ze is zo schattig!
Bij het eerste huis wachten tot er open wordt gedaan

Blij eitje

In vol kostuum



4 reacties:

Anja L. zei

Wat zijn de herfstkleuren toch mooi. Ik vrees dat er vandaag een hele hoop blaadjes van de bomen gaan waaien hier.
Oude kerkhoven zijn vaak erg mooi.
Gelukkig hadden jullie net genoeg snoep om uit te delen.
Wat zag Fiona er schattig uit!
Fijne dinsdag.

Marion2 zei

Het lijkt me toch zo'n sfeervolle feestdag in de VS! Het ziet er ook allemaal
zo leuk uit. Wat een mooi kostuumpje had Fiona aan. Snapte ze al een beetje
wat de bedoeling was? Ik moest lachen om Orion: superleuk!

Anoniem zei

Wat een mooie kostuums hadden jullie! En ook Orion zag er superleuk uit. Hij bleef er ook rustig onder zo te zien.
En Fiona had ook al zo’n superschattig pakje aan, wat een dotje!
In ons dorp wordt niets aan halloween gedaan,, maar lopen de kinderen met Sint Maarten op 11/11 met zelfgemaakte lampionnetjes langs de deuren, zingen een liedje, en krijgen een snoepje. Ook erg leuk trouwens.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Hier waaide het ook flink vandaag, veel neer dwarrelende blaadjes.

@Marion - Fiona vond het het leukst om de snoepjes in haar tasje te doen.

@Carla - Grappig, waar wij woonden in Nederland werd niets aan St. Maarten gedaan. Maar ja, dat was ook een saai dorp.