Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 13, 2022

Over regen en zonneschijn

De regen klatert op het dak als ik wakker word. Dat is iets wat we al heel lang niet meer gehoord hebben. Het klinkt wel gezellig, maar eigenlijk wil ik daardoor ook niet opstaan. 

Toch doe ik dat maar, weliswaar wat later dan gewoonlijk. De koffie staat klaar en ik maak mijn gewoonlijke ontbijt. Rick heeft intussen gedoucht en als ik mijn eten opheb rijden we meteen naar Starbucks. 


Het is een sombere ochtend, hoewel de ergste regen al is weggetrokken. Ik weet dat de natuur het nodig heeft, maar geef mij maar de mooie zonnige dagen!

Weer thuis met onze koffie's gaat Rick aan het werk en ik doe zo'n twintig minuten cardio. Dan maak ik me klaar voor personal training. Sharon heeft weer een goed half uur in elkaar gezet en na afloop masseert ze mijn schouders, die weer helemaal in de knoop zitten. 

Als ik klaar ben doe ik nog veertig minuten cardio, zodat ik dat een uur heb gedaan. Dan ga ik aan de was, want ons beddengoed en dat van Katja, Kevin en Fiona moet schoon. Zij komen morgenavond. 

Voor mijn lunch laat ik een lekkere bak pho bezorgen van Roll Play. Op zulke regenachtige dagen is dat mijn favoriete middageten, hoewel het buiten negentien graden is en dus vrij warm. 

Juist zonder zon zijn de kleuren van de herfst het diepst. Ik ga erop uit en neem foto's van de gekleurde bomen en wat van de Halloween versieringen. Soms vind ik de opblaasbare figuren wel leuk, maar ik zie ons die nooit in de tuin hebben. 










Het fotograferen van de herfstkleuren stemt me helemaal blij. Weg is het sombere van de dag! Alleen jammer dat dit leidt tot kale bomen, maar daar denken we nog maar even niet aan. 

Tenslotte ga ik naar Whole Foods. Daar zoek ik wat snacks en dergelijke voor Fiona. Katja zei dat ze de inspiratie voor nieuwe dingen wat kwijt is. Ik koop een aantal dingen waarvan ik weet dat Fiona ze nog niet heeft gehad. Eens kijken wat het hummeltje ervan denkt. 

Wonder boven wonder komt de zon af en toe tevoorschijn en omdat het zo'n aangename temperatuur is ga ik buiten voor het huis zitten lezen. Lang duurt dat niet, want de bewolking komt al snel terug en er staat een koude wind.

Donderdag is happy hour met Christine en Chuck dag en als snack hebben we wat van de Poolse worst, die we een paar dagen geleden kochten. Die is erg lekker en heel anders dan andere gerookte worsten. 

Het grootste deel van het gesprek vanavond gaat over reizen. Vanwege Chucks nieuwe heup hebben ze dat een tijdje niet kunnen doen. Chuck wil graag naar Londen, maar om de een of andere reden is Christine daar niet happig op. Wij proberen haar te overtuigen, want wij zijn dol op Londen.

Nadat we weer voor een week afscheid hebben genomen bestellen Rick en ik ons eten. Voor mij wordt het moo shi pork Chinees. Rick haalt Tex Mex van Anita's. We smullen ervan en dan is het tijd om mijn martellaars aan te doen en shows te gaan kijken. 

5 reacties:

Anja L. zei

Hier begint de dag met mist. Ik weet eigenlijk niet wat de weersverwachting is voor vandaag.
Wat gezellig dat Katja, Kevin en Fiona komen.
Fijne vrijdag.

Anoniem zei

Toen ik om 7.30 uur opstond regende het behoorlijk door en nu om.12.00 begint het een beetje droger te worden. Maar het wordt wel een sombere en grijze dag. Gisteren was het niet veel beter. Stapte bij de tandarts de deur uit en het kwam met bakken uit de lucht. De tandarts had helaas niet zo leuke mededeling. Ik heb een paar heel los zittende tanden en die moeten er toch t.z.t. uit. Helaas ontkom ik er niet aan. Probeer het zo lang mogelijk uit te stellen.
Prachtig die herfstkleuren. Heb zelf enkele pompoenen in huis en dat vind ik wel genoeg.
Bij de tuincentra zijn ze al volop in de kerstsfeer. In Duiven, bij Arnhem, is het hele tuincentrum al omgetoverd in de kerst. Zo geweldig om te zien. Zelfs in een aparte ruimte een heel kerstdorp ingericht.
Je gaat weer een leuk weekend tegemoet en kan Fiona lekker verwennen.
Fijn en gezellig dagen met elkaar.
Groetjes Wil

Petr@ zei

Wat gezellig dat Katja, Kevin en Fiona vandaag komen. Veel plezier samen!

Anja zei

Hier mist en daarna regen vandaag, veel vallende blaadjes.
Ik las dat je gisteren bij DePaul's Urban Farm was, ik ben daar ook heel regelmatig geweest.
Heel fotogeniek daar.
Leuk dat Katja, Kevin en Fiona komen, geniet ervan!

Petra zei

@Anja - Ja, een beetje onverwacht dus extra leuk

@Wil - Oei, vervelend van je tanden. Ik probeer al het tandheelkundige ook altijd zo lang mogelijk uit te stellen. Ik vind het wel leuk dat er hier eerst herfstspullen zijn voor de kerst zijn intrede doet.

@Petra - Dank je wel!

@Anja - Ja, DePaul's is een genot, ook in de kersttijd.