Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, oktober 21, 2022

Over een vrolijke vrijdag

Zoals gewoonlijk sta ik net nadat Alexa me gewekt heeft op. Ik doe mijn contactlenzen in en degene rechts doet mijn oog enorm veel pijn. Ik weet niet hoe gauw ik de lens eruit moet halen en vrees voor nog een ontsteking in dat oog of dat de vorige terug is gekomen. 

Gelukkig gaat het gaandeweg beter en terwijl ik dit typ heb ik nergens last van. Toch laat ik die contactlens nog een tijdje uit. Ik kan prima voort met alleen mijn linker lens. 

Deze week heb ik niet zo goed gerekend voor mijn ontbijtspullen. Er zijn nog maar weinig paddenstoelen over en ook de spinazie is bijna op. Maar ach, met een ei in een eiwit wrap gewikkeld is het voldoende om de dag mee te starten. 

Rick heeft vandaag een vrij rustige dag. Dat betekent dat we de tijd hebben om naar Greenheart te gaan voor een verse fles Rooster sap. Verder spelen we heel wat Pokemon Go, want het is Halloween daar. Wij vragen ons af of dat over de hele wereld zo is, want men viert lang niet overal Halloween. 

Eenmaal weer thuis begin ik aan mijn cardio. Na een uur vind ik het wel weer genoeg geweest. Mijn haar is aan een wasbeurt toe en om de een of andere reden vind ik dat altijd een heel gedoe. Dit keer valt het mee, want vanwege de droogte buiten is mijn haar ook snel droog. 

Het is alweer prachtig weer en dit keer ook wat warmer. Ik maak een korte wandeling om toch 10000 stappen bijeen te krijgen. De esdoorn aan de overkant heeft een heel palet aan kleuren, zo mooi!


Om half een is Rick klaar om lunch te gaan halen. Ik wil weer een collard bladeren wrap van Sweet Leaf. Dit keer neem ik de biefstuk met cheddar, rucola, gepekelde uien en chimichurri saus. Rick heeft meer zin in zijn gewoonlijke Cava salade. 

Onderweg kan ik het niet laten wat herfstfoto's te maken


Het is warm genoeg om voor het huis te gaan eten. De wraps vind ik heerlijk! Hun biefstuk is zo mals en de groentes en saus passen er goed bij. Ik heb het misschien al geschreven, maar de collard bladeren zijn geschikter als wrap dan de romaine sla van The Italian Gourmet. 

Na het eten ga ik medicijnen voor mij en Orion ophalen bij de Walgreens drive thru. Pas als ik thuis ben merk ik dat ik maar een van de twee, die voor mij klaar lagen, mee heb gekregen. Ik vind dat dus heel ergerlijk. Gelukkig komen we er vanavond weer langs en kunnen dat medicijn dan ophalen. 

Aan de overkant tank ik bij de Safeway. Hier kost een gallon $3,55 en dat is een goede prijs tegenwoordig. We gaan dit weekend op avontuur met Orion en dus zullen we mijn auto nodig hebben. 

De rest van de middag lees ik voor het huis in de zon. Het is bijna te warm, maar in de schaduw is het weer te koel. Mijn boek is best leuk, maar het boeit me niet echt. Ik heb zin om een boek dat ik niet kan wegleggen te lezen. Ik lees graag goede tips daarvoor, wel van een Engelstalige auteur. 

Als de zon achter de huizen verdwijnt ga ik naar binnen. Rick stelt voor een drankje te gaan drinken bij Glory Days Grill voor we gaan eten. Daar hebben ze een heel lekkere skinny Cosmo en we delen een paar gegrilde kip spiesjes met Buffalo saus. 


Daarna lopen we een aantal deuren verderop naar California Shabu Shabu. Daar zijn we al meer dan een jaar niet geweest en het is een van mijn favoriete maaltijden. Dit keer neemt Rick varkensvlees, biefstuk en garnalen. 

Dat varkensvlees heb ik niet besteld met mijn zalm en biefstuk en daarom krijg ik het er gratis bij. Zo probeer ik dat ook eens. 

Het smaakt allemaal weer voortreffelijk. Het is gezond, want veel groentes en mager vlees, maar vult wel degelijk. 


Het is in ieder geval een leuk begin van het weekend. Daar hebben we allerlei plannen voor, hopelijk kan het door gaan. Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

9 reacties:

Anja L. zei

Ik weet niet of je de boeken van Robin Carr kent of leuk vindt. Ze heeft verschillende series, Thunder Point, Virgin River.
Vervelend dat je weer terug moest voor medicijnen. Hoe is het nu met je oog?
Veel plezier dit weekend!

Nel zei

De 6,20 man van Baldacci, is de eerste van een serie, of is dat niet jouw smaak ?

Alvast een fijn weekend, hopelijk gaat het goed met je oog. Lenzen kunnen soms heel oncomfortabel zitten.

Tineke zei

Hier komt halowheen ook steeds meer in. Vanavond gaan kleindochters met ouders naar een halawheen toch bij kasteel en wij passen op kleinzoon. volgende week ; als het officieel is willen ze naar zwembad gaan; halowheen disco zwemmen.
Wij gaan midweek met andere kleindochter naar waddeneiland en hebben er veel zin in.

Anoniem zei

Ja, hier in Nederland is in de pokemonGo app het ook haloween, met oranje pokestops, pompoenen bij de gyms, en vallende blaadjes etc. Het valt me sowieso op dat ook in Nederland haloween steeds ieder jaar een beetje meer wordt geimporteerd. Ik heb er zelf niets mee, vind het maar akelig al die enge dingen en referenties naar de dood, maar komt misschien omdat ik er niet mee ben opgegroeid. Geen idee wat mensen er leuk aan vinden, maar ieder zijn ding :)
Nikie28

Petr@ zei

Halloween is hier ook steeds meer aanwezig maar niet zoals in Amerika natuurlijk. Ook geen trick and treat.
Mijn zoon is van de week naar Halloween Fright Night in Walibi geweest met het werk. Dat is al jaren heel populair.

Fijn weekend!

Ann zei

Niet Engelstalig maar wel Duits, met goede Nederlandstalige versies, van Corina Bomann. Kate Morton of Santa Montefiore?

Anja zei

Hopelijk gaat het goed met je oog.
Prachtig die herfstkleuren. Hier was het de afgelopen dagen
ook heerlijk herfstweer. Wij hebben er helaas niet van kunnen genieten.
We zitten beide in quarantaine, hebben voor de 2e keer Corona.
We hebben alle vaccinaties en boosters gehaald en dan toch.......

Petra zei

@Anja - Ik heb er een aantal gelezen van haar, misschien probeer ik Virgin River eens.

@Nel - Baldacci woont nota bene in Vienna! Ik heb een tijdje boek na boek van hem gelezen tot ik er nare dromen van kreeg.

@Tineke - Toch grappig, ik kende Halloween helemaal niet toen wij naar de VS verhuisden.

@Nikie - Misschien helpt het om de geschiedenis van Halloween te weten, het is gebaseerd op het Keltische feest Samhain: https://www.history.com/topics/halloween/history-of-halloween#:~:text=Halloween%E2%80%99s%20origins%20date%20back%20to%20the%20ancient%20Celtic,France%2C%20celebrated%20their%20new%20year%20on%20November%201.

@Petra - Gek genoeg vind ik Halloween ook niet in Nederland passen, net als Sinterklaas niet hier.

@Ann - Ik zal eens kijken of ik die hier kan vinden.

@Anja - Gelukkig merk ik niets meer aan mijn oog. Beterschap voor jullie beiden!

Anoniem zei

Ik weet dat je van geschiedenis houdt dus ik wil je de Laura Ingalls serie tippen. Goed geschreven en geeft een goed beeld van de pionierstijd. De tv serie heeft er weinig mee te maken, die is veel te zoetsappig en te dramatisch. Andere oudere jeugdseries die ik graag las en die in Amerika spelen zijn Anne of the Green Gables van L.Montgomery en Vadertje Langbeen en Het John Greer Home van J. Webster. En heb je de 7 zussen al gelezen? Niet geweldig geschreven maar wel veel geschiedenis en romantiek. Groet, Ellen uit Friesland.