Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, oktober 03, 2022

Dag 5 Nederland: Een dag Utrecht met Kai

Mijn Fitbit wekt me om kwart voor acht en ik heb om kwart over acht met Kai afgesproken te gaan ontbijten. De anderen gaan de zaken van mijn ouders in goede banen te leiden. 

Kai en ik hebben een heerlijk ontbijt in het hotel. Kai doet zich tegoed aan de meer Nederlandse dingen, zoals een boterham met hagelslag. Ik probeer een plak ontbijtkoek, die ik vroeger heerlijk vond met boter. Nu is het me veel te zoet!


Als we klaar zijn lopen we naar het station waar we kaartjes voor de trein naar Utrecht kopen. Het is een intercity zonder overstappen, die er bijna anderhalf uur over doet. Om tien voor half twaalf stappen we op Utrecht Centraal uit. 

Je zou denken nostalgie voor mij, maar dit station is zo enorm veranderd met de jaren! Vroeger zat het vast aan Hoog Catharijne en nu niet meer. 1


Kai wil graag zien waar ik vroeger gewoond heb, dus we lopen richting Nachtegaalstraat 56 bis. We komen langs het winkeltje Groeten uit Utrecht en daar koop ik een truitje met Nijntje erop voor Fiona. 

Een paar winkels verderop is banketbakkerij Theo Blom, beroemd om zijn Domtorentjes. Ik koop er een voor Kai, die hij met veel smaak opeet. 







Op onze route ligt ook de Domkerk. Ik weet eigenlijk niet of ik daar ooit binnen ben geweest, maar dat gaan we nu wel. Mijn vader verslechtert telkens meer en Kai en ik branden een kaarsje voor hem. Wat onze relatie ook mag zijn (of niet) we hopen dat hij vredig inslaapt. 

De hoogste Gotische gewelven van Nederland




Het praalgraf van W. van Gendt

Al foto's makend vervolgen we onze tocht tot we de Nachtegaal 56 bis hebben bereikt. Het is het pand naast dat met het torentje en het kamertje met het balkon was een van mijn twee mini kamers daar. Eronder zit nog steeds een delicatessenzaak, hoewel die sinds afgelopen zomer een  nieuwe eigenaar heeft. Erg leuk om weer te zien en er zijn nu zoveel meer winkels dan toen ik er woonde. 





Het loopt inmiddels bij enen en we nemen plaats op het terras van Villa Orloff tegenover de schouwburg. Daar doe ik me tegoed aan een twaalf uurtje en Kai neemt de zalm wrap. Het smaakt ons goed. 

De volgende stop is Drift 19 waar het gebouw van de UVSV/NVVSU staat. Daar was ik lid van. Het pand ernaast is zeer fotogeniek, dus die gaat op de foto niet Hestia. 



We kuieren door de straten naar de Oude Gracht. Wat is Utrecht toch een leuke stad! Natuurlijk lopen we ook even naar het Neude om foto's te maken. 




Dan gaan we Broese binnen, die nu op een andere plek is dan waar ik hem gewend was. Ze hebben geen stripboeken, maar Kai vindt er wel een boek over de geschiedenis van Nederland en een boek met Nederlandse spreekwoorden. 

Vervolgens steken we bij het leuke Nijntje voetgangerslicht over naar de Bijenkorf. Daar koop ik een Amsterdam mok van Blond. Ik vind het wel jammer dat nu alles in het Engels is op die serviezen. Het was juist zo leuk om er wat Nederlands op te hebben staan. 

Raquel was haar waterfles vergeten in de trein en Kai had beloofd een nieuwe voor haar te koop. Hij neemt een Dopper van Nederlandse makelij mee. Wat een uitvinding met dat bekertje als dop. Nu staan alleen de Suske en Wiske's nog op mijn lijstje. 








Bij Piet Snot gaan we kijken of er leuke Utrecht souvenirs zijn en dat is het geval. Ik koop een oranje hoodie met het wapen van Utrecht en 1122 erop. Verder een drietal leuke onderzetters en ik koop een nieuw Delfts molentje voor in onze keuken. Kai kiest een Delfts blauw huisje met bloemen en planten erop. 

Mijn voeten doen al een tijdje flink pijn dus het is met pure wilskracht dat ik nog naar Blunder loop. Daar vind ik wel de jackpot aan Suske en Wiske's en ik moet mezelf ervan weerhouden er niet meer dan zes te kopen. Het is te hopen dat alles in mijn tas gaat passen!

Het is hoog tijd voor een drankje en we nemen plaats op het terrasje van het Springhaver cafe. Het voelt goed om te zitten! Als de dorst gelest is lopen we weer verder. 





Kai wil graag naar de FEBO. Daar trekt hij een frikandel en een sate kroket uit de muur. Ik vind een frikandel voldoende. Terwijl we aan het eten zijn appt mijn broer dat ze in plaats van Utrecht in Arnhem gaan eten. 


Kai en ik lopen terug naar het station en de trein naar Arnhem komt al snel. We treffen de anderen bij 't Taphuys. Het wordt weer gezellig, al is de stemming wat gedrukt aangezien mijn vader ieder moment kan overlijden. Kai en ik delen een borrelplankje en een portie bitterballen. 

Na het eten gaan de anderen terug naar het ziekenhuis en wij terug. Halverwege krijgen we een app dat mijn vader is overleden. 

Zo meteen ga ik lekker slapen en morgen nog een deel van de dag iets leuks doen met Kai voor ik door een vriendin wordt opgehaald om terug naar Schiphol te gaan. 

15 reacties:

Anoniem zei

Wat een leuke foto’s weer, van veel bekende plekjes in Utrecht.
Wat een heerlijke stad is t ook, ik kom er eigenlijk te weinig…
Jullie boffen ook enorm met het weer!
En wat gezellig, een dagje op stap met je zoon, genieten!
Veel plezier nog morgen!
Groetjes
Carla

Sophie zei

Een mooie Hollandse dag. Wat is Utrecht een fijne stad! Ik heb er ook ooit mogen wonen. Leuk dat je zoveel tijd met Kai in Nederland doorbrengt.
Wij zijn jouw luisterend oor en lezend oog en staan achter je. 😘

Anoniem zei

Idd is Utrecht een hele leuke stad. Fijn dat je geslaagd bent voor je Suske en Wiske boeken. En wat gezellig zo samen met Kai. Gr Sally

Anoniem zei

Nou en of Utrecht gezellig is.Regelmatig met de kinderen door de stad gekuierd op zoek naar leuke winkeltjes.In de loop der jaren heb ik de stad zien veranderen en dus ook
heel veel winkeltjes zien komen en gaan.Hoe vaak ben ik niet in Utrecht overgestapt richting Nijmegen.
Je hebt er in ieder geval een heerlijke dag met Kai doorgebracht. Jammer dat die dagen zo snel voorbij gaan.Is hij niet van plan in december nog te komen.Voor morgen een goeie vlucht terug.
Groetjes Wil.

ricke zei

Aha you did get a new Blond coffee mug, goed zo!!

ricke zei

It's very interesting that the English translation actually translates Nijntje to Miffy! I don't like that.

nienke zei

Ik ben nog nooit in Utrecht geweest, maar door jouw foto,s zet ik het nu op mijn
verlanglijstje om een volgend weekendje weg.

Reny zei

Wat een gezellige dag en fijn dat je quality time met Kai kunt hebben.
Ik ben totaal niet bekend in Utrecht maar het ziet er allemaal erg gezellig uit.

Fijn dat je uiteindelijk toch de Suske en Wiske stripboeken hebt gevonden, hopelijk passen alle aankopen in je koffer/tas, ik vind dat op vakantie vaak spannend :).

Petr@ zei

Wat leuk om na zoveel tijd weer terug te zijn in Utrecht en te zien wat er veranderd is maar ook wat juist hetzelfde is gebleven.

Fijn dat je nog samen met je broers en zus hebt gegeten vanavond voordat je vandaag weer naar huis vertrekt.

Anoniem zei

Je hebt een heerlijke dag met Kai gehad. Utrecht is echt leuk maar kom er niet vaak. Had je niet liever in Arnhem verbleven waar je broer en zus zitten? Wel fijn dat je je broers en zus kan bijstaan in toch deze moeilijke periode. Fijn dat het hoofdstuk nu gesloten is. Heel veel liefs Naomi

Anja L. zei

Fijn dat je zo’n leuke dat in Utrecht hebt gehad met Kai. Wij gaan er af en toe op de fiets naartoe.
Goed dat jullie in ieder geval met z’n allen in Nederland waren.
Maak er vandaag nog een mooie dag van!

Tineke zei

Prachtige stad is Utrecht; ook mijn stad als ik naar een stad ga.
Leuk dat Kai zoveel met je kan doen in Nederland. Je treft het met het weer.
Fijn dat je de broers en zus kon zien en met ze meeleven.
Goede terugreis toegewenst

Anja zei

Wat een mooie dag samen met Kai!
Utrecht is inderdaad een leuke stad.
Geniet van deze dag met Kai en een goede vlucht terug naar huis.

Ditty zei

Utrecht is inderdaad een erg leuke stad. En wat is Hoog Catherijne en het station veranderd he? Mijn zoon gaat er wrs studeren dus dan kom ik er vast weer vaker. Fijn om toch met de familie samen te zijn.

Petra zei

Dank jullie wel voor de leuke reacties, allemaal!

@Naomi - Kai logeerde bij mijn broer in Hengelo en die broer en schoonzus zie ik ook het minst. In Arnhem had ik verder niets te zoeken.