Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 27, 2022

Over herfstfoto's en happy hour

We worden gewekt door een overgevende Orion. Waarom hij dat weer zo vaak 's nachts doet is ons een raadsel. Overdag is er niets met de hond aan de hand. 

Het is half zeven, dus Rick blijft gelijk maar op. Mij niet gezien, ik heb nog een uur voor Alexa me maant om op te staan. Dat doe ik dan ook keurig om half acht. 

De bewolking heeft plaatsgemaakt voor schitterende zonneschijn en terwijl ik mijn ontbijt eet geniet ik van de herfstkleuren in de achtertuin. Helaas zijn sommige bomen al kaal aan het worden, zoals de vlammende esdoorn in de tuin van onze achterburen. 
Terwijl Rick doucht begin ik alvast aan mijn sporten. Ik heb er twintig minuten van het uur opzitten als Rick weer beneden komt. We gaan Vienna in voor onze koffies en zoals gewoonlijk spelen we Pokemon Go. 

Dan doe ik nog een keer twintig minuten op de mini elliptische machine en rijd vervolgens naar Sharon. Zij is zeer geinteresseerd in wat de fysiotherapeut te melden had. Dat was vooral de zwakte van mijn abductor spieren en daar bedenkt Sharon speciale oefeningen voor. 

Op weg naar huis kan ik het niet laten meer foto's van de met kleurrijke bomen omlijnde straten te maken. Overal is het geel, rood of oranje. De foto's geven wel een indruk, maar het is natuurlijk nog mooier om erlangs te rijden. 






Thuis maak ik mijn uur cardio af en doe mijn dagelijkse rondje Duolingo en breinspelletjes. Rick heeft het druk en maakt in alle haast zijn lunch. Ik ga de mijne van Sweet Leaf halen. Het wordt biefstuk met Parmezaanse kaas, tomaat en komkommer weer in collard bladeren gewikkeld.

Als ik bij het restaurant aankom is mijn bestelling nog niet klaar. Ik besluit eens een kijkje te nemen in de Assal Market. Dit is een supermarkt met producten uit het Midden Oosten. Ik zie wel een aantal dingen, die we eens als avondeten kunnen maken. 

Thuis geniet ik van de "sandwich". Al vind ik de sla wraps van The Italian Gourmet ook lekker, dit is een heel stuk minder sla. De collard bladeren zijn heel groot en doen goed dienst als wrap. 

Na het eten breng ik DePaul's Urban Farm nog een laatste pre-Halloween bezoek. Ik weet niet wanneer ze gaan inrichten voor Kerst, maar dat zal al spoedig zijn. Ik maak een aantal foto's en vertrek met een boek met patronen om een pompoen uit te snijden. 








Mijn volgende stop is Glyndon Park. Ik kom hier weinig, maar in de herfst is het mooi. Het is maar een klein park dus een korte wandeling. Het weer is zo lekker en ik geniet. 


Voor ik naar huis ga loop ik de Whole Foods nog even binnen. Ik ben helemaal dol op de dunne salami worstjes van Creminelli als snack. Die zijn anderhalve dollar afgeprijsd en ik neem er meteen maar zeven zakjes van mee. 

Rick is het gras in de voortuin aan het maaien als ik de oprit oprijd. Het is inderdaad super weer en ik ga in een van onze stoelen in de zon voor zitten. Daar houd ik het tot half vijf vol en dan wordt het te koel. 

Om een routine te krijgen probeer ik mijn rek- en strekoefeningen tussen half vijf en vijf uur te doen. Dan is er meestal niets gaande. Misschien verbeeld ik het me, maar mijn heupen lijken iets minder pijn te doen na een paar dagen op een Lacrosse bal te rollen en zitten. 

Intussen praat ik via Facebook Messenger met Saskia. Zij werd vanochtend ziek wakker en nu laat haar COVID test een vaag positief streepje zien. Ik baal zo voor haar, want ze heeft heel veel tijd in haar Halloween kostuum gestoken en ze zal het nu niet kunnen vieren. Het belangrijkste is natuurlijk dat ze gauw weer opknapt. 

Het is alweer donderdag en tijd voor het wekelijkse happy hour met Chuck en Christine. Zoals altijd hebben we zoveel gespreksstof dat het uur zo voorbij is. Het voelt telkens weer net of we bij elkaar in de woonkamer zitten, zo grappig. 

Tijd om te bedenken waar we ons avondeten willen halen. Rick kiest Taco Bamba en ik heb weer zin in Chinees. De moo shu pork is zo lekker met heel veel groentes. Alleen bestel ik weer van Lotus Garden, een authentiek Chinees, en niet van Peking Express. De vorige keer vond ik de moo shu pork van hen lang niet zo lekker als die van Lotus Garden. 

En dan is het weer tijd voor The Great British Baking Show en wat Halloween kookshows. 

5 reacties:

Reny zei

Ik kijk ook graag naar the Great British Bake off, ben vaak aan het hopen dat mijn "favoriete kandidaat de beroemde handshake van Paul Hollywood krijgt :).

Alvast een fijn weekend, het zou hier vandaag wel eens vandaag 25 graden kunnen worden, bizar !!

Anja L. zei

Vervelend dat Orion ‘s nachts overgeeft, het helpt dus niet om hem ’s avonds nog iets te eten te geven.
Ik wou dat ik weer in slaap kon vallen nadat Fred uit bed is gegaan maar tegenwoordig ben ik om zeven uur klaar wakker. Daarna gaan er veel teveel gedachten in mijn hoofd rond en lukt het me niet meer om in te slapen.
Jammer voor Saskia dat ze net nu ziek wordt.
Kijk je naar The Great British Bake Off? Dat vind ik ook erg leuk om te zien.
Fijne vrijdag.

Petra zei

@Reny - Ik ben wel benieuwd wie jouw favoriete kandidaat is dit seizoen.

@Anja - Hier in de VS wordt het The Great British Baking Show genoemd om de een of andere reden, maar dat is hem inderdaad.

Reny zei

@Petra, de editie van 2022 heb ik nog niet gezien. Ik weet niet of jij die van 2022 of 2021 kijkt. In de editie van vorig jaar was Giuseppe mijn favoriet.

Ik hoop dat de 2022 editie snel op de Nederlandse TV te zien is, kan er écht van genieten.

Anja L. zei

@Reny, Guiseppe was ook mijn favoriet, wat een lieve man.