Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 01, 2022

Over bomen en bladeren

Om half acht wekt Alexa me. Ik lag nog in diepe rust en dat is omdat de kamer zo donker is. Er hangt dichte mist en dat is heel ongewoon voor hier. Het geeft wel een mooie sfeer. 

Rick is al beneden en voelt zich weer een stukje beter. Ik maak mijn ontbijt en Rick gaat intussen douchen. Daarna bestellen we onze koffies en ik ga ze bij Starbucks halen. 


Het is vroeg en daardoor ben ik al voor tienen klaar met mijn uur op de mini elliptische machine. Ik besluit nog twintig minuten op de Scoop te trappen. Ik hoop zo dat het helpt mijn heupen wat losser te maken. 

Tegen de tijd dat ik klaar ben is er geen mist meer te bekennen. Het is zonnig en warm voor de tijd van het jaar. Er staat wel een flinke bries en de bladeren dwarrelen alsof het sneeuwt naar beneden. Gelukkig is er nog veel kleur te bewonderen. 
Rick bestelt zijn lunch van Cava en ik een salade van Panera. Ik ga het eten ophalen en eet dan buiten. Ik ben net klaar als het tijd is voor de virtuele lunch met Judith. Judith heeft deze week maar een uur en dat vliegt natuurlijk voorbij. 

Als ik afscheid heb genomen ga ik een Covid test doen. Die is gelukkig negatief. Ik heb morgenmiddag een rondleiding en wil die mensen wel laten weten dat Rick corona heeft en ik weliswaar heel voorzichtig ben, maar ja niets is zeker. 

Ze zijn me dankbaar, want zij gaan over anderhalve week een cruise maken en die gaat niet door als een van hen positief test. Als ik morgen geen symptomen heb doe ik voor ik naar de stad ga nog een test. Verder zal ik een mondkapje dragen, want ik wil natuurlijk niet op mijn geweten hebben dat ze die cruise niet kunnen doen. 

Tijd om naar het centrum van Vienna te gaan. Daar moet ik iets van Amazon terug sturen en geef dat bij Whole Foods af. Natuurlijk maak ik weer een aantal foto's van de kleuren. Ik ga die zo missen, want het fotograferen iedere dag stemt me blij. 








Er is net een "dirty soda" winkel geopend in Vienna. Coco's Sodas & Sweets heeft een hele menu met verschillende combinaties frisdrank met siroop en meer. Ik vraag Rick of hij zo'n soda wil en dat wil hij zeker. 

Rick kiest er een met diet Red Bull en diet Mountain Dew (veel te veel caffeine voor mij!) met ananas en mango siroop. Ik houd het lichter en bestel spuitwater met suikervrije aardbeiensiroop en vers limoensap. We zijn er goed over te spreken, maar volgende ga ik wat avontuurlijker zijn. 



 Thuis zit ik nog een tijdje voor het huis, want het is ongewoon warm voor begin november en dat zal het de rest van de week ook blijven. Natuurlijk moet ik daar uitgebreid van genieten. 

Voor ons avondeten bestellen we vanavond Turks van Istanbul Blue. Ik vind hun lever gerecht met tomaat en ui erg lekker. Ik eet boven en Rick in de basement. Ik kan niet wachten tot de mondkapjes en andere maatregelen niet meer hoeven. 

Nu eens kijken welke shows ik leuk vind en of het Nederlands of Engels wordt. Ik mis Below Deck wel, gelukkig beginnen een aantal nieuwe seizoenen binnenkort. 

3 reacties:

Anja L. zei

Ik vind het mooi als er nog wat mist hangt als ik naar het werk fiets, zeker als de zon op komt.
Gelukkig test je nog steeds negatief en heeft Rick weinig last. Ik hoo dat je morgen ook negatief test en je de rondleiding kunt geven.
Ik heb nog nooit van dirty soda gehoord. Maar het is dus bruiswater waar een siroop bij wordt gedaan?
De echt warme dagen zijn hier nu wel voorbij maar vandaag wordt een lekkere dag, gelukkig ben ik vrij dus ik ga maar weer een stuk fietsen.
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Fijn dat Rick niet zo ziek is. Gaat het met Saskia alweer beter?
Ik vind het wel fijn dat we niet meer in quarantaine hoeven bij een besmette huisgenoot.

Prachtige foto met de mist!

Petra zei

@Anja - Dirty soda is ook iets nieuws voor mij. Er staan allerlei combinaties op hun menu, de meesten zijn mij te zoet, maar die van gisteren was wel lekker fris.

@Petra - Saskia voelt zich beter, maar test nog positief. Toch moet ze morgen weer aan het werk, met mondkapje op.