Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 04, 2022

Over warmte en begin van het weekend

Orion hoort Rick weer en ik laat hem uit de kamer. Ik wil nog even doorslapen en Alexa begint me veel te vroeg te zingen. Buiten komt de zon op en het belooft weer een ongewoon warme dag te worden. 

Rick is inderdaad al op en kijkt naar de Today Show. De weerman daar laat zien dat het hele oostelijke deel van de VS heel warm weer voor de tijd van het jaar heeft. Dat was eerst het geval in het westen, maar daar is het nu kouder dan gewoonlijk. Heel vreemd weer, maar ik klaag niet. 

Opeens rent Rick naar buiten. De zuigwagen van de gemeente komt bladeren opzuigen, maar ze kondigen niet aan wanneer. Ze zijn dus opeens op ons plein. Rick is niet de enige buur, die gauw zijn bladeren naar de kant harkt om opgezogen te worden. 

Mijn ontbijt smaakt me heel goed en als Rick naar boven gaat om te douchen doe ik alvast wat van mijn cardio. Daarna ga ik onze koffies halen bij Starbucks. Rick is al aan het werk als ik terugkom.

Zelf ga ik door met mijn "werk", trappen op de elliptische machine en daarna op de Scoop om mijn heupen te trainen. Ik vind het vaak echt werk en ben iedere dag weer blij als het erop zit. Het helpt zo goed met de fibromyalgie en dat is een goede stok achter de deur.

Inmiddels is het wat warmer buiten en ik lees dat de herfstkleuren hier dit weekend op hun hoogtepunt zullen zijn. Dat is op ons plein zeker te zien. Voor ieder huis staat een grote vlammende esdoorn. 





Rick moet vroeg lunch eten en dat komt mij goed uit, want ik heb om half een een fysiotherapie afspraak. Rick haalt onze salades, Cava voor hem en Subway voor mij. Ik heb die salade alweer even niet gehad en dan smaakt hij extra goed. 

Bij Select Physical Therapy komt Vlasta me meteen bij binnenkomst halen. Vlasta komt uit Kroatie en is hier al twintig jaar. Ik vind haar manier van therapie heel fijn. Ze doet alles voor, zorgt ervoor dat de oefeningen niet meer pijn doen dan ze waard zijn en corrigeert mijn vorm. 

Verder masseert Vlasta mijn schouders en heupen en na het uur voel ik me flink gerekt en gestrekt! Ik weet nu ook dat de pijn onder mijn knie een slijmbeursontsteking is. Het rekken en strekken moet daarbij helpen en verder raadt Vlasta aan dat ik ijs op die plek leg. 

Nu ik toch in het centrum van Vienna ben ga ik nog even van de herfstkleuren in het park genieten. De esdoorns worden steeds kaler, maar die zijn niet de enige bomen, die mooie kleuren laten zien. De lagerstroemia's zijn ook prachtig. 






Thuis ga ik op een van de tuinstoelen voor het huis genieten van het herfstuitzicht. Onze boom is een van de laatsten, die verkleurt. Ik praat even met mijn buurman Chuck, die vertelt dat hij ook blootgesteld is aan corona door een collega. Volgens mij hebben wij nu de variant, die een aantal weken geleden in Europa rondwaaide. 


Volgens de officiele regels hier kan Rick nog niet binnen eten in een restaurant. Buiten mag wel. We gaan om vijf uur naar Bear Branch Tavern, maar daar zijn geen tafeltjes open op het terras. Ik zet ons op de wachtlijst.

Voor het restaurant is er een openlucht bar. Daar vinden we nog twee stoelen. Heel ergerlijk is dat er een harde airconditioning naar buiten blaast. We krijgen het gewoon koud daardoor. Gelukkig is onze tafel al snel beschikbaar. 

Soms heb ik geen zin om zo voorzichtig te zijn met koolhydraten. Rick en ik delen een quesadilla met kip. Dan neem ik de mahi mahi sandwich zonder brood. Rick heeft een lamsgerecht dat veel te veel pasta heeft voor de prijs. 

Het eten hier is altijd maar matig, maar de ambiance trekt ons er telkens weer heen. Hun terras is ongeevenaard, zo Europees aandoend. We zien er ook altijd bekenden, dus het heeft ook een "Cheers" gevoel. 

Gisteren testte Kevin positief voor corona en Katja denkt dat zij het ook heeft. Zo gaan we van alleen ik, die het in juni had, en niemand anders naar we hebben het allemaal gehad behalve Kai. Gelukkig is niemand er erg ziek van.  

Allemaal een heel fijn weekend gewenst!!

4 reacties:

Anja L. zei

Heerlijk om November nog op een terras te kunnen eten.
Gelukkig is de huidige variant van corona niet zo ziekmakend maar het is vervelend om ziek te zijn
Fijn dat je een goede fysiotherapeut hebt gevonden.
Fijn weekend!

Petr@ zei

Zo fijn en belangrijk om een goede fysiotherapeut te hebben. Een slijmbeurs ontsteking is niet fijn en kan een poos duren voor het over is. Kun je geen medicijnen hiervoor krijgen?

Wat ergerlijk dat je vooraf niet meer weet wanneer ze bladeren komen wegzuigen (al doen ze dat hier volgens mij ook niet, haha).

Balen dat ook Kevin en Katja corona hebben, maar gelukkig niet zo ziek. Uiteindelijk ontkomt bijna niemand er aan, denk ik.

Fijn weekend!

Anoniem zei

Op een terras eten in november, heerlijk hoor!
Gelukkig zijn Kevin en Katja niet al te ziek en zijn ze snel weer opgeknapt. En Fiona heeft geen klachten hoop ik?
Mijn kleinzoon was laatst erg ziek( net de dag voor hij 1 werd), geen corona hoor, maar hij heeft wel een dag en nacht in het ziekenhuis gelegen aan de sondevoeding want hij had al wat uitdrogingsverschijnselen.. Gelukkig gaat het nu weer helemaal goed met m.
Fijn weekend!
Geoetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Deze dagen zijn echt bonus, het wordt straks scherp kouder.

@Petra - Ik ga kijken of alle therapie helpt, anders ga ik naar mijn dokter. Katja en Kevin waren vandaag wel flink ziek, helaas.

@Carla - Het virus had Katja en Kevin vandaag goed in zijn grip. Zij denken dat ze het van Fiona hebben gekregen. Wat fijn dat alles weer goed gaat met je kleinzoon!