Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, november 10, 2022

Over een doe donderdag

Ondanks dat ik om kwart over zeven wakker ben blijf ik tot Alexa haar deuntje begint te spelen liggen. Ik herken dit liedje niet en zet de wekker meteen uit. 

Beneden heeft Rick mijn koffie klaar staan en ik maak mijn gewoonlijke ontbijt. Intussen laat Rick Orion uit en daarna gaan we naar Starbucks. Daar staat zo'n lange rij voor de drive thru dat we onze koffies maar binnen ophalen. 

Mijn auto is klaar en Rick zet me af bij de Nissan garage. Mike helpt me daar en is een gezellige klets. De olieverversing en inspectie hoef ik niet te betalen, het roteren van de banden kost $30 en de wasbeurt $15. 

Na dat betaald te hebben is het wachten op de auto. Mike komt melden dat ze kennelijk gisteravond te laat waren om de auto nog te wassen. Wil ik twee uur daarop wachten of de auto vies meenemen? Natuurlijk kies ik dat laatste.

Alleen heb ik al betaald voor die wasbeurt. Ik krijg mijn $15 dus terug. Als VLINDR aan komt rijden vind ik hem er toch wel schoner uitzien dan toen ik hem wegbracht. Ik zeg niets en rijd weg. 

Thuis wordt me inderdaad duidelijk dat de auto wel degelijk gewassen is. Voorheen was die wasbeurt gratis, maar nu dus $15. Ik ben er helemaal niet van onder de indruk, dus ben blij er toch niet voor betaald te hebben. Voortaan ga ik wel door de gewone wasstraat. 

Door dit alles heb ik maar een half uur de tijd om nog wat cardio te doen voor ik naar Sharon vertrek. Ik loop hard op de plaats en maak me dan klaar voor de personal training. 

Sharon heeft weer een goed half uur voor me in petto. We werken aan de spiergroepen, die de fysiotherapeut zwak noemde. Verder komen natuurlijk de gewoonlijke spiergroepen ook aan bod. 

Het is inmiddels heerlijk weer met veertien graden en zon. Ik besluit voor op de oprit nog een half uur op de plaats hard te lopen. Dan heb ik meer dan 8000 stappen bijeen en de rest komt later wel. 


Voor het huis is het zeer aangenaam en ik doe mijn taallessen en woordspelletjes op een van onze tuinstoelen daar. Rick doet intussen nog een Covid test en die is eindelijk negatief. Rick wilde niet van de maatregelen af voordat dat het geval was. 

We gaan dan ook eindelijk zonder mondkapjes op onze lunches halen. Voor Rick is dat weer een salade van Cava. Ik probeer eens wat nieuws, want ik heb uitgevonden dat ik alle sandwiches van The Sandwich Shop ook als salade kan bestellen. 

Daar krijg ik geen spijt van. Ik kies de brie en kalkoenborst in combinatie met rucola, tomaat en champignons. Het is nog een lekkere variatie op de Subway salades and de groente wraps van de andere restaurants. 

Om een uur is het tijd voor mijn wekelijkse happy hour met Judith. Ik zit in de zon voor het huis en het uur vliegt voorbij. Het is altijd weer heel gezellig en net of we samen lunchen.

Terwijl ik met Judith praat komt de Amazon bezorger een doosje brengen. Dat heb ik besteld om de enorme kluwe van USB kabels naast onze computer in de keuken te organiseren. Ik had eigenlijk ook een "voor" foto moeten nemen. Het is nu zo netjes!

Naast die PC ligt ook mijn GPS fietscomputer al bijna een jaar. Ik besluit die op mijn fiets te gaan zetten. Eerst moet hij opgeladen worden, dus ik zal daar morgen verder aan werken. 

Ook zie ik een van mijn glazen fotografie ballen achter de PC liggen. Ik neem hem mee naar buiten om wat te experimenteren met de herfstbladeren. Het is gewoon leuk om ermee te spelen. 



Gisteravond heb ik mijn Kindle opgeladen en ik ben vastbesloten een paar uur te gaan lezen. Ik heb een goede romantische mysterie van Barbara Freethy en zit er meteen in. Als het me buiten te koud wordt ga ik binnen in de voorkamer lezen. Dat is weer eens wat anders dan de woonkamer. 

Voor ons happy hour met Chuck en Christine hebben we aperitivo als snack: Parmezaanse kaas, twee soorten salami en olijven. 

Zoals altijd wordt het een heel gezellig uur met veel verschillende gespreksonderwerpen. 

Vandaag heb ik mijn twee wekelijkse virtuele samenkomsten gehad en ik ben heel blij dat we die na de pandemie voortzetten. 

Rick gaat ons avondeten ophalen. Ik heb van Passion Fin besteld en Rick van District Taco. Ik geniet altijd weer van de sashimi en rollen zonder rijst. 

We krijgen heel goed nieuws van Katja over Fiona. Er waren zorgen over haar groei, maar dat is nu helemaal normaal, ze is enkel petite. Fiona ontwikkelt zich zo normaal, ik verwachtte eigenlijk niet anders. 

Er komt heel slecht weer aan en dat voel ik nu al. Ik ben een menselijke barometer. Het is zaak om op tijd naar bed te gaan, want slaap doet wonderen. 

7 reacties:

Anja L. zei

Als het zo lastig is om te zien of je auto is gewassen dan zou ik voortaan ook naar de wasstraat gaan.
Wat ziet dat bakje met die snoeren er netjes uit. Ik ga ook eens kijken voor zo iets.
Fijn nieuws over Fiona, maar eigenlijk wist je dat al.
Fijne vrijdag

Anoniem zei

Heb wat leuks gevonden Petra,toen ik het zag,dacht ik gelijk aan jou...
omdat je altijd zo leuk je nagels laat lakken en er geregeld mooie
versieringen op aanbrengt,dit leuk ideetje voor de Kersttijd:
en makkelijk te realiseren.

Kerstmis nagellak
https://nl.pinterest.com/pin/323837029469715375/

groetjes Joke

Tineke zei

Ik zie volgens mij op je webcam dat het sneeuwt bij jullie?
Fijn dat Fiona volgens de normen groeit.

Anoniem zei

Fijn dat Rick nu negatief test op covid!
Erg leuk, die foto’s met glazen bol.
Gelukkig goed nieuws over Fiona, fijn te horen dat ze goed groeit.
Fijne vrijdag!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Ja, die was was geen $15 waard. Ik werd helemaal kriegel van al die snoeren.

@Joke - De link werkt hier in de VS niet, maar ik ga straks iets anders proberen.

@Tineke - Als het donker is lijkt het op de webcam altijd of het gesneeuwd heeft. Het was vandaag 22 graden dus zeker geen sneeuw.

@Carla - Die bol is altijd wel leuk om creatief mee te zijn

Sandra Lindt zei

wat een mooie foto's met de bollen!!! Mag ik vragen of je deze foto's ergens hebt staan zodat ik wat inspiratie op kan doen? Ben sinds kort meer aan het fotograferen en vind dit wel erg leuk! En welk formaat bol is het prettigst volgens jou?

Verder moet je echt The Crown verder kijken hoor, mooie serie!

Petra zei

@Sandra - Nee, ik heb ze niet specifiek ergens staan. Ik vind het leuk ermee te experimenteren. Ik heb drie maten, maar ik vind 80mm verreweg het fijnst. Niet te zwaar en groot genoeg om er veel door te zien.