Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 09, 2022

Over woensdag

"We don't talk about Bruno..." Het is een van mijn favoriete Disney liedjes dus erg leuk om mee wakker te worden. Mijn bed is heerlijk warm, maar Orion wil duidelijk dat ik opsta dus vooruit. 

Beneden tref ik Rick en hij heeft wat goed nieuws over de verkiezingen. Dat wil ik wel horen. Maryland heeft haar eerste zwarte gouverneur en in onze omgeving hebben alle Democraten gewonnen. Verder hebben de Republikeinen lang niet zo gewonnen als men dacht. Er is (hopelijk) nog hoop.

Het is koud als we naar Starbucks rijden. Mijn stoelverwarming gaat voor het eerst dit seizoen aan. Rick neemt dan ook een warme koffie, maar die heb ik thuis al op. De nitro brew gaat er altijd weer goed in. 

Voor mijn sporten begin ik met twintig minuten op de plaats hardlopen. Dan ga ik naar boven voor twintig minuten op de elliptische machine. Oei, dat valt tegen, ik zal dat weer op moeten bouwen. Na zestien minuten ben ik op. De rest van het uur maak ik dan maar af op de mini elliptische machine. 

Op dagen als deze, als er weinig gaande is, heb ik me voorgenomen zeker een half uur, maar liefst een uur Duolingo te doen. Ik wil verder met Spaans, zodat ik met heel wat mensen in deze omgeving kan communiceren. 

Als ik daarmee klaar ben fris ik me op en maak een korte wandeling door de buurt. Er is nog wel wat kleur te vinden, maar ik denk dat alles na vrijdag weg zal zijn. Dan wordt er heel slecht weer voorspeld.




Mijn middageten bestaat vandaag weer uit een komkommersalade en gerookte zalm op sneedjes bloemkool brood. Het smaakt iedere keer weer zeer goed. 

Na het eten vertrekt ik meteen naar Vienna. Daar loop ik eerst wat rond en kom onze buurman Ray en zijn collega tegen. Daarna haal ik een nieuwe fles sap van Greenheart. Ze hebben zoveel lekker klinkende sappen, maar behalve de Rooster zijn ze me allemaal te zoet. 


Na ingredienten voor het avondeten bij Whole Foods gekocht te hebben ga ik naar huis. Mijn auto is aan de beurt voor een olieverversing en dergelijke. Rick en ik rijden achter elkaar aan naar Priority Nissan. Morgenochtend kunnen we de VLINDR schoon en wel weer ophalen. 

Op de terugweg stoppen we bij Norm's Beer & Wine. Daar haalt Rick een biervat met St. Bernardus kerstbier op. Ik kijk rond bij de snacks en alle smaken Virginiaanse pinda's. Helaas eten we niet genoeg pinda's om ze vers te houden. 

De schoonmaakploeg is nog bezig in huis en ik ga voor het huis in de zon zitten. Dat duurt niet lang, want het wordt rond kwart over vijf al donker. Gelukkig vertrekken de schoonmakers net. 

Het avondeten vandaag wordt een tray bake. Ik heb deze al eens eerder gemaakt vorig jaar. Het zijn in spek gewikkelde St. Jacobsschelpen met spinazie, kerstomaatjes en kappertjes. Door het spek vindt Rick het ook lekker, want gewoonlijk is hij niet zo'n fan van de schelpen.

De kaarsen en lichtjes gaan aan en ik ga onder een deken shows kijken. Ik heb het nu al zo koud. Dat wordt wat als de echte kou volgende week komt!

6 reacties:

Reny zei

Wat een verschil in temperatuur, a.s. zaterdag nog 20 graden en zondag nog maar 9, brrrr. Kan me voorstellen dat je daar niet naar uitkijkt.

Ik heb het bier eens opgezocht (mijn man drinkt ook graag speciale bieren) en ze hebben dat kerstbier "gewoon" bij de Jumbo :).

Fijne donderdag !

Anja L. zei

Ik ben van plan om weer te gaan beginnen met touwtje springen ‘s ochtends. Kijken of mijn knieĆ«n het houden.
Ik ben begonnen met Doulingo Zweeds. We hebben plannen om volgend jaar naar Zweden te gaan.
De temperatuur gaat bij jullie wel heel hard naar beneden aan het einde van de week. Sterkte met je pijnen dan.
Geiet nu nog maar even van het ooie weer.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Ik denk dat je misschien even moet wennen aan de kou. Dat heb ik tenminste wel elk jaar. De eerste koudere dagen...vreselijk, terwijl het niet eens zo koud is dan. Later in het seizoen heb ik dat minder.

Ik was ook blij met de verkiezingsuitslagen. Hier hadden ze het er over dat dit kwam door veel nieuwe (jonge) kiezers die tegen o.a. de abortus wet zijn.

Anoniem zei

Ja,als het echt weer kouder is en word,daar moet je echt weer aan wennen.
Zelf kijk ik ook altijd tegen de winter op,want die duurt me te lang...
Maar helaas,ieder jaar is dat zo en zolang je het mee maakt,dan leven we nog!
De zon schijnt hier nu,het is frisjes en het is droog,dat scheelt weer.

Die rode bladeren die hier en bij jullie liggen,
zijn mooi,om er een herfst stukje van te maken,
eerst laten drogen in een krant en bv onder een tapijt leggen ,dan worden ze mooi plat.
Of aan elkaar rijgen als een slinger en dan ophangen binnen,dat ziet erg leuk uit!

groetjes Joke


Anoniem zei

Gelukkig hebben de Democraten het goed gedaan en moeten de Republikeinen een toontje lager zingen. December wordt spannend als uiteindelijk Georgia de doorslag moet geven.
Ik zit 's avonds ook op de bank met een warme plaid. De temperatuur overdag is best fris en gelukkig even geen regen. Het afgelopen weekend heeft het 2 dagen achter elkaar geregend.
Van Cathy hoor ik regelmatig dat de prijzen in de VS enorm gestegen zijn. Hier is het niet anders. Een journalist, net terug uit de States, ging naar AH. Haar reactie; Wat is het hier voordelig vergeleken met de States. Daar is het echt schreeuwend duur !!
Ik heb in de laatste week nog het een ander aan december snoepgoed gekocht. Gevulde speculaas en marsepein en niet vergeten een pak oliebollenmix. Cathy maakt altijd zelf haar beslag maar had altijd problemen met het rijzen. Dit pak van Koopmans is gewoon het allerbeste.
Gisteren bij de huisarts de griepprik gehaald en ik verwacht dat ik die griep, net als voorgaande jaren, aan mij voorbij zal gaan. Staat het weekend weer voor de deur en dan rest mij de laatste wassen draaien, koffers inpakken en maar proberen onder die 23 kg. te blijven.
Fijne dag en weekend.
Groetjes Wil

Petra zei

@Reny - Het was vandaag ook nog lekker, maar inderdaad vanaf zondag brr!

@Anja - Dat is grappig, jij bent al de derde van mijn bloglezers, die Zweeds doet.

@Petra - Als het zonnig is vind ik de kou niet zo erg, maar koud en vochtig is funest.

@Joke - Inderdaad, goede filosofie dat we nog leven!

@Wil - Ik denk dat het er ook vanaf hangt wat je koopt. Levensmiddelen (ook afhankelijk waar je bent) zijn misschien duurder, maar kleding, boeken en schoeisel e.d. weer niet. Ik vind Koopmans ook heel fijn om oliebollen mee te bakken.