Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 14, 2022

Over een drukke dag

Het is weer maandag en dus moet er, althans door Rick, vroeg opgestaan worden. Om tien voor zeven verlaat hij ons warme bed al. Het vriest buiten, dus ik blijf nog even liggen. 

Pas als Alexa gaat spelen vind ik het tijd om naar beneden te gaan. Daar staat de koffie al klaar en de verwarming aan. Mijn warme ontbijt smaakt extra goed op koude ochtenden als deze. 

Nadat Rick zich klaar heeft gemaakt voor zijn werkdag gaan we naar het centrum van Vienna. Natuurlijk halen we als eerste onze koffies van de drive thru. Dan steken we over naar de Giant. 

We gaan vrijdag een klein happy hour doen voor Ricks verjaardag met alleen de buren van het plein. We zullen een aantal snacks zelf maken, maar Rick wilde ook een schaal met wraps van Giant. Alleen houden we niet van Zwitserse kaas, althans niet de Amerikaanse "Swiss cheese". 

Bij de vleeswarenafdeling gaat Rick vragen of de wraps met cheddar gemaakt kunnen worden. Dat is blijkbaar nogal ingewikkeld door de taalbarriere, maar uiteindelijk denkt Rick dat het goed gaat komen. 

Met de koude temperaturen komen er ook steeds meer kersttradities tevoorschijn. De verse kransen hangen buiten en de man van het Leger des Heils staat er weer met zijn ketel en het typische geluid van het klokje dat eindeloos klingelt om mensen erop te wijzen dat die ketel wacht op kleingeld voor de minder bedeelden. 


Intussen is het in onze cul de sac nog volop herfst met de oranje bomen. Geen idee waarom deze esdoorns hun bladeren zo laat verliezen. Ik klaag niet, maar Rick zou graag klaar zijn met het bladeren ruimen. 

Na een half uur op de plaats hardlopen ga ik naar Sharon voor personal training. Nu ik andere spiergroepen moet versterken zijn er een stel oefeningen, die ik nog nooit heb gedaan. Het halve uur vliegt zoals altijd voorbij. 

Omdat ik toch vlakbij ben ga ik meteen maar even naar Whole Foods voor wat benodigdheden. Daarna bezoek ik onze Truist bank op. Ik zet het een paar weken geleden verdiende geld op mijn rekening en denk dat dat de laatste verdiensten van dit jaar zullen zijn, tenzij iemand nog in de kerstvakantie boekt. 

Thuis maak ik mijn cardio af en dan is het tijd voor de lunch. We gaan vanavond uit eten met vrienden, dus ik haal een gezonde salade van Subway. Rick maakt zijn eten hier thuis.

Terwijl we eten besluit ik eens te kijken of ik het menu van het nieuwe restaurant van vanavond kan vinden. Dat staat niet op hun website, maar wel dat ze op maandag gesloten zijn. Oeps! Ik stuur een berichtje naar Suneeta en nu gaat het hopelijk volgende week dinsdag lukken, want we hadden het al twee keer verzet. 

Deze week heb ik me voorgenomen een heel aantal kerstvoorbereidingen alvast te doen. Ook is Rick zondag jarig, dus mijn eerste stop is de Hallmark winkel. Daar koop ik een kaart en een tas om Ricks cadeau in te doen. 

Het is altijd zo'n leuke winkel met allemaal ditjes en datjes. Ik vind het leuk er rond te neuzen. Alleen zijn het allemaal van die dingen, die je niet echt nodig hebt. Ik houd het dus bij de kaart en tas. 

De volgende stop is Party City. Als ik die winkel binnenloop zijn veel van de schappen leeg. Even vrees ik dat ze gaan sluiten, maar bedenk me dan dat daar het Halloween spul lag en dat nu met de kerstdingen gevuld zal worden. Best laat als je het vergelijkt met andere winkels. 

Mijn plan om, behalve bordjes, servetten en een tafelkleed voor het happy hour, ook alvast wat kerstbenodigdheden mee te nemen gaat dus niet door. Verder vind ik alles wat ik nodig heb.  


Thuis doe ik mijn Duolingo lessen en heb het nu 600 dagen achtereen gedaan. Soms was dat een les per dag en soms meer dan een uur. Het is fijn dat het op mijn eigen tempo kan. Ik zit zo lekker in de huiskamer dat ik eigenlijk nergens meer heen wil. 


Rick wil echter graag nog even naar Total Wine & More om alvast wijn en bier in te slaan voor vrijdag. Prima, dan kan ik dat ook van mijn lijstje strepen. Rick vindt zijn favoriete kerstbieren en neemt daar een aantal van mee. 

Als laatste akkefietje vandaag maak ik onze kerstkaart en bestel die van Shutterfly. Ik hoop die kaarten voor we naar Nederland gaan te verzenden. 

Nu ons etentje niet doorgaat eten we de korstloze quiches, die we gisteren op de markt kochten, vanavond. We hebben er een frisse komkommersalade bij en zo is het een smakelijk maal.

Na deze drukke maandag pak ik een warm dekentje en ga eens kijken wat me leuk lijkt op Netflix of NPO. 

5 reacties:

Sophie zei

Wat een lekkere drukke dag inderdaad. Gezellig zo samen en leuk om alles langzaam in kerstsfeer te zien veranderen.

Anja L. zei

Leuk dat jullie ’s ochtends samen koffie halen. Dan heb je meteen een stok achter de deur om uit bed te komen.
Ik ben benieuwd of het goed komt met de wraps.
Fijn dat er al verschillende dingen van je lijstje zijn afgevinkt, een lekker gevoel altijd.
Wij zijn gisteren begonnen met seizoen 5 van de drown maar ik moet nog even wennen aan de nieuwe gezichten.
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

Jammer dat het etentje niet door kan gaan. Wel fijn dat je tijdig zag dat het restaurant gesloten was.

Leuk dat jullie een feestje geven voor Ricks verjaardag. Zo fijn dat dit soort dingen weer gewoon kunnen.

Anoniem zei

Wat een leuk idee om Rick’s verjaardag met de buren te vieren!
Heerlijk he, na zo’n drukke dag in een luie stoel onder een fleecedekentie tv kijken.. doe ik ook altijd
Groetjes
Carla

Petra zei

@Sophie - Ja, ik vind deze tijd altijd zo gezellig, zelfs als het regent zoals vandaag

@Anja - Inderdaad, ik had er nog niet stil bij gestaan dat ik inderdaad op tijd op moet voor de koffie

@Petra - Vind ik ook, maar ik merk wel dat we minder behoefte hebben veel mensen uit te nodigen. Een klein groepje buren is leuk.

@Carla - Dat is het enige fijne aan de winter, ha ha.