Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 08, 2022

Over van alles en nog wat

Het was vannacht duidelijk kouder, want ik had mijn extra deken nodig. Het is maar acht graden als ik op de thermometer beneden kijk. Wat een verschil met gisteren toen het zo vroeg al zeventien graden was!

Rick heeft vanochtend een afspraak bij de BMW garage. Zijn auto is hard aan een beurt toe. We halen eerst koffies bij de Starbucks in het Pan Am Center en gaan dan met twee auto's naar de garage. 

Als Rick met mij terugrijdt merkt hij op dat ik naar muziek luister. Dat is inderdaad iets nieuws. Ik vond dat het nieuws en vooral de politiek een heel negatieve invloed op mijn gemoed begon te hebben. 

Daarom heb ik gisteren mijn Twitter account gedeactiveerd. Daar voel ik me zo rustig onder dat ik ook het nieuws op de autoradio vervangen heb door muziek uit de jaren zeventig en tachtig. We hebben gestemd en meer kunnen we niet doen qua politiek. 

Vandaag begin ik dus wat later dan gewoonlijk aan mijn sporten. Ik begin met twintig minuten op de plaats hardlopen. De mini elliptische machine is prima, maar ik heb behoefte aan afwisseling. 

Eigenlijk wil ik daarna twintig minuten op de grote elliptische machine boven, maar het is veel te warm in die kamer. Tijd om de thermostaat opnieuw te programmeren. Hopelijk is het morgen koeler. Nu maak ik mijn uur beneden maar vol. 

Terwijl ik sport staat Orion zo bij de voorraadkast met zijn snoepjes. Ik sta of zit met mijn rug naar hem toe, maar kennelijk denkt hij dat ik zijn smekende oogjes voel

Iedere dag zijn de bomen weer iets kaler. Sommigen langs ons plein behouden hun bladeren langer, maar ook die worden steeds leger. Natuurlijk wist ik dat het zou komen, maar het stemt me altijd wat mistroostig al die grijze bomen. 


Als ik me op heb gefrist ga ik naar Safeway. Rick heeft een nieuw favoriet keto cereal dat ze alleen bij Safeway verkopen. Het is $2,50 afgeprijsd, dus ik neem meteen maar drie zakken mee. Verder vind ik koolhydraatarme tortilla's voor vanavond. 

Rick maakt zijn lunch thuis, maar ik doe dat morgen wel weer. Een Subway salade gaat er altijd goed in en de eigenaar van het restaurant begroet me weer vriendelijk. 

Na het eten maak ik een korte wandeling door de buurt om te kijken hoe het met de pompoen, die ik eergisteren in het bos legde, gesteld is. Hij is er nog, maar er is duidelijk aan geknabbeld. 


De gemeente heeft net de eerste bergen bladeren opgezogen en het valt me op dat het lijkt of ze niet eens geweest zijn. Dat krijg je met in een bosrijke omgeving wonen. Ik probeer Rick zover te krijgen onze bladeren te laten liggen, maar dat gaat voorlopig, althans voor het gazon, niet gebeuren. 

Vandaag is het dus verkiezingsdag en het is een belangrijke. De algemene hoop is dat de Democraten winnen, maar het kan net zo goed de andere kant opgaan. Zoals ik hierboven al schreef hebben wij gedaan wat we konden. 

Bij Whole Foods haal ik de verdere ingredienten voor ons avondmaal en ga dan even langs het Community Center. Daar staat de parkeerplaats vol dus de opkomst lijkt goed te zijn. 

Net na vieren is Ricks auto klaar en gaan we hem ophalen. Er moest heel wat aan gedaan worden, uds een wonder dat het in een dag kon. Morgen is de mijne aan de beurt. 

We hebben vanavond een makkelijk maal: kip fajita's. Vanwege de koolhydraatarme tortilla's past het goed in ons dieet. Ik heb me voorgenomen daar weer heel streng op te gaan zijn. Het is te makkelijk om te denken "af en toe kan geen kwaad". Voor je het weet is dat "vaak". 

Gelukkig is iedereen weer vrijwel beter. Katja en Kevin moeten nog thuis werken en Fiona blijft dan ook thuis. Ze is op het moment op zo'n schattige leeftijd. Katja stuurt de hele tijd de schattigste foto's en filmpjes. 

Aanrader voor een Nederlandse show: Het rampjaar 1672 (wij zagen daar vanwege de 350-jarige herdenking informatie over in Deventer en Zutphen).

6 reacties:

Sonja zei

Schattige foto van Orion, ik denk dat je zijn oogjes in je rug voelt.
Fiona is adorable, wat een snoetje.
We zien hier ook die vreselijke vent weer op tv met zijn walgelijke speeches.

Anja L. zei

Ik heb de Twitter app verwijderd maar moet mijn account nog deactiveren.
Die Orion, hij heeft zo’n smekende blik😁 en jij ziet het niet.
Ik ben benieuwd hoe de verkiezing bij jullie afloopt.
Ik kijk en luister tegenwoordig niet echt meer naar het nieuws, ik wordt naar van al die ellende.
Die foto’s en filmpjes van Fiona zijn natuurlijk schattig!
Fijne woensdag.

Anoniem zei

Wij genieten ook altijd van foto’s en video’s . Fiona is een schattig kindje, genieten. Ik had ook maandag mijn Twitter opgegeven en Bob ook. Gezonder voor mijn geest en ben ook geen fan van Elon Musk. Fijne dag gewenst!

Marion2 zei

Ben benieuwd hoe het nu verder gaat met Twitter.

Zo herkenbaar om niet naar het nieuws te willen/kunnen luisteren. Ik wil graag
op de hoogte zijn, maar er zijn nu zoveel onderwerpen in het nieuws die niet goed zijn voor mijn gemoed dat ik het vaak middenin het nieuws het uitzet. Echt, ik geloof dat het
nog nooit zo erg is geweest als nu.

Ik vind het ook zo leuk om naar oude nummers te luisteren. Het liefst nonstop, zonder
gepraat tussendoor.

Petr@ zei

Hier ook geen nieuwsliefhebber op dit moment, wat een ellende allemaal. Zo nu en dan ontkom je er echter niet aan.

Fijn dat iedereen weer opgeknapt is.

Petra zei

@Sonja - Ik heb me er nog niet in verdiept, maar heb het gevoel dat de Republikeinen in ieder geval geen enorme overwinningen hebben behaald. Er is hoop.

@Anja - Ik moet zeggen dat ik me de afgelopen paar dagen een stuk rustiger heb gevoeld. Zo gaat het blijven.

@Anoniem - Ik probeer te bedenken wie je bent :). Elon Musk is een eng mannetje.

@Marion - Ik denk wel dat het erger geweest is, maar toen was het echt heel heel erg.

@Petra - Inderdaad, echt helemaal in een bubbel leven lukt ook niet.