Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 07, 2022

Over een machtig mooie maandag

Eigenlijk ben ik al voor zevenen wakker, maar lees tot Alexa's wekker afgaat op mijn telefoon. Als ik uit onze kamer kom staat Rick zich al klaar te maken om te douchen. Hij was net na zessen al op!

Na mijn ontbijt is Rick dan ook klaar om naar Starbucks te gaan. Het ietwat sombere weer van gisteren heeft plaatsgemaakt voor zon en er zouden weleens een aantal warmte records verbroken kunnen worden vandaag. Er wordt 26 graden voorspeld.

Zo  vroeg naar Starbucks vind ik wel fijn, want dan kan ik al een groot deel van mijn cardio doen voor ik naar Sharon ga. Tweederde is gedaan als ik naar haar huis rijd. 

Het helpt Sharon om te horen wat de fysiotherapeut zoal aanraadt. Ze werkt aan de spiergroepen, die zwakker zijn, en doet meer rek- en strekoefeningen na de gewichten. 

Op weg naar huis stop ik en maak een wandeling om wat van de overgebleven herfstkleuren te fotograferen. Het hoogtepunt van de kleuren was dit weekend en de wind heeft heel wat bomen kaal geblazen. 






De rest van mijn stappen krijg ik bijeen met een wandeling door de buurt. Dan is het alweer tijd voor het middageten en ik tref Rick in de keuken om zijn lunch te maken. Ik snijd wat mini komkommertjes in plakjes en heb daar het bloemkool brood met gerookte zalm bij. 

We eten gezellig samen buiten, waarschijnlijk de laatste heel warme dag van het jaar. Rick gaat weer aan het werk en ik ga het centrum van Vienna onveilig maken. 

Het is druk met fietsers, hardlopers en wandelaars. Ik besluit een stuk op het W&OD pad te gaan lopen. Daar zie ik allerlei herfstbesjes. De blauw/paarse zijn familie van druiven leerde ik laatst, hun blad lijkt inderdaad wel op een druivenblad. 




Na de wandeling zijg ik neer op een leeg bankje bij de locomotief. Wat zou ik dit weer graag willen kunnen bewaren en tevoorschijn halen als het mij te koud is. Inderdaad heeft Washington een warmte record voor vandaag en dit was de warmste eerste week van november ooit. 


Als de zon lager gaat staan en mijn bankje in de schaduw is ga ik naar Whole Foods. Daar kijk ik wat er lekker is bij de vis en het vlees. Ik doe de ingredienten voor ons avondeten in mijn wagentje en nog wat andere dingen, die ik wil proberen. 

Met dit lekkere weer gaan we barbecuen. Alleen is het moeilijker voor Rick in het donker. Hij heeft wel een paar lampjes, maar die geven niet veel licht. Toch komen de zalmburgers goed van de grill. 

De mijne is met spinazie en feta en die van Rick teriyaki. We hebben er tomaat, ui en groentechips bij. Een lekker zomers maal om de laatste echt warme dag te vieren. 

Tijd om te ontspannen en shows te kijken. 

4 reacties:

Anja L. zei

Wat verdwijnen de blaadjes nu snel hè, ik kan nu steeds meer lucht zien vanuit bed omdat de bomen kaal worden.
Vandaag wordt mijn eerste dag zonder werk, ik ga straks een stuk fietsen en misschien kan ik ergens uit de wind in de zon zitten. Het zou zo’n 14 graden worden hier.
Het lijkt me lastig barbecueën in het donker, toch lastig om met kunstlicht te kunnen zien hoe gaar de vis is. Zalm met teriyaki vind ik ook erg lekker.
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

Hoe bijzonder, zo warm in november. Heerlijk hoor!

Knap dat Rick de zalm goed gekregen heeft in het donker.

Anoniem zei

Wat heerlijk, in november nog 26 graden en nog bbqen ook.
Echt even genieten nog!
Ik ben ook gek op zalm, verrukkelijk altijd!
Fijne dinsdag
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Grappig het was hier zestien graden niet veel verschil.

@Petra - Er komen nog een paar lekkere dagen en dan wordt het koud

@Carla - Vandaag tien graden kouder en dat voel je dan wel opeens.