Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, november 24, 2022

Over Thanksgiving

We horen Django, Katja en Fiona om kwart over zeven op de gang. Of althans, Orion hoort ze en wekt ons met zijn geblaf. Rick en ik houden het nog een half uurtje uit en gaan dan ook naar beneden. 

We hebben Fiona's ontbijt gemist, maar zo te horen heb ik dingen in huis genomen waar het dametje lekker van heeft gegeten. Rick begint aan het koken en eet zijn ontbijt intussen. De anderen willen Starbucks.

Die bestelling ga ik bij het Pan Am Center cafe ophalen. Het is even goochelen, maar het lukt me vijf koffies en een tas met ontbijtbroodjes en mijn egg bites in een keer naar de auto te krijgen.  We eten gezellig in de woonkamer, terwijl we naar de traditionele Macy's Thanksgiving Day Parade kijken. 



Intussen vermaakt Fiona zich met het ontdekken van van alles en nog wat hier. Wie had gedacht dat een band om mee te rekken en strekken leuk speelgoed zou zijn? 


Saskia haalt handschoenen, die muziek maken, naar beneden en dat is natuurlijk ook fascinerend. Verder heeft Saskia allerlei grappige video's waar Fiona graag naar kijkt. Zo leuk dat Saskia eindelijk wat meer tijd met haar nichtje heeft. 



Rick en ik hebben een sneeuwman boekje voor Fiona en dat valt goed in de smaak

We hebben een hek staan, maar dat wordt meer een klauter rek voor Fiona. Ik haal een houten puzzel tevoorschijn, die ik tijdens het opruimen van de spelletjeskast vond. Fiona houdt het telefoontje tegen haar oor. Grappig, want tegenwoordig zie je die ouderwetse telefoons niet meer. 



Rick vraagt wat iedereen als lunch wil. Ik heb nog zalm en komkommertjes en Saskia haar eten, maar de anderen willen iets halen. Dat gaat alleen niet, want alles is gesloten. Gelukkig hebben we genoeg in huis om de magen gevuld te houden. 

Na haar lunch gaat Fiona naar boven voor haar middagslaapje. Wij hebben voetbal van beide soorten aanstaan en ik dek de tafel alvast. Het porcelein van mijn schoonouders komt zoals ieder  jaar tevoorschijn. Het is niet mijn smaak, maar het hoort er inmiddels bij en zo zijn zij ook een beetje bij het feest waar vooral mijn schoonmoeder zo dol op was. 

Als Fiona weer wakker is videobellen we met Kai. De handschoenen, die muziek maken, zijn een fascinerend speeltje. Rick is hard bezig met het Thanksgiving maal. We houden de honden van elkaar gescheiden, want bij elkaar is het een constant geblaf. 


En dan is het zover, de kalkoen komt uit de oven en ziet er heel goed uit. Rick maakt aardappelpuree en doet de "stuffing" in schalen. Hij heeft zowel een gewone als een vegan stuffing gemaakt en de puree is ook vegan. 

We warmen de bijgerechten van Whole Foods op en zijn dan klaar om aan tafel te gaan. Het is allemaal erg lekker. Ik ben geen kalkoen fan, maar deze is heel mals. De bijgerechten vallen ook in de smaak. 

Zoals ieder jaar vertellen we allemaal waar we dankbaar voor zijn. Dat zijn dit jaar voor ons allemaal heel wat dingen. Ik vind Thanksgiving daarom wel een mooie feestdag, al is het een mythe dat de pelgrims en indianen zoveel fantastische vriendschappelijke oogstmaaltijden hadden. Er is er waarschijnlijk maar een geweest toen de pelgrims net geland waren. 

Na het eten blijft Fiona nog een tijdje op. Grandpa en auntie Saskia hebben haar hard aan het giechelen. Als Fiona de deur van het hek dicht doet doen zij of het tegen hen aankwam. Daarna leest Katja een boekje voor en is het badtijd voor de kleine. 

Opeens heeft Fiona een angst om in bad te gaan. Zo vreemd, een van onze kinderen had dat ook. Het gaat dus allemaal niet van harte, maar dan geeft Katja haar haar fles met melk en na Fiona's tandjes gepoetst te hebben is het slaaptijd. 

Het was een drukke dag voor het kleintje, maar ook voor Omi en Grandpa. Vooral met de honden is het heel erg opletten geblazen. Django beet Kevin in zijn hand, omdat hij hem weg wilde trekken van Orion. Gelukkig was het niet tot bloedens toe. 

En zo eindigt een heel gezellige Thanksgiving dag. Gelukkig hebben we nog twee en een halve dag met iedereen. 

5 reacties:

Anja L. zei

Wat een mooie dag hebben jullie gehad. De kalkoen zag er goed uit.
Ik kan me voorstellen dat jullie moe waren aan het einde van de dag.
Fijne vrijdag,

Marion2 zei

Wat een gezellige drukte bij jullie. Ik denk echt zoals Thanksgiving
moet zijn (ik ken het natuurlijk alleen uit de films).

Veel plezier nog met zijn allen!

Anoniem zei

Jullie hebben echt genoten met zn allen! En prachtig,die mooi gedekte tafel, mooie traditie met dat servies!
Fijn dat de kalkoen en alle andere hapjes ook zo goed smaakten.
Fijne dagen nog met elkaar!
Groetjes
Carla

Petr@ zei

Wat een heerlijke dag samen met de familie. Gelukkig kon Kai er een beetje bij zijn virtueel.
Ik kan me wel voorstellen dat jullie ook moe waren en vast goed hebben geslapen vannacht.

Petra zei

@Anja - Voor het eerst vond ik de kalkoen ook echt lekker.

@Marion - Inderdaad, een echt Amerikaans iets is het.

@Carla - Het is een heel andere feestdag dan de anderen.

@Petra - Lang leve het videobellen inderdaad.