Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, november 13, 2022

Over warm en koud

Zaterdag

Om de een of andere reden heb ik gisternacht en vannacht helemaal niet goed geslapen. Ik word om tien over zeven wakker, maar vind dat nog te vroeg om op te staan na de moeilijke nacht.

Nog even denk ik en sluit mijn ogen. Het volgende dat ik hoor is Rick die opstaat. Het is opeens tien voor half negen, zomaar meer dan een uur later. 

Het is nota bene al zestien graden buiten. Dit wordt de laatste warme dag voorlopig. Eigenlijk een bonus, want er was kouder weer voorspeld. 

Wij gaan in korte mouwen naar Starbucks. Daar zijn mijn egg white egg bites wel heel licht gebakken en ik vraag of ze nog eens de oven in kunnen. Dan caramelliseren ze goed en zo vind ik ze het lekkerst. 

Al Pokemon Go spelend rijden we naar de paarse glasbak. Rick gooit het lege glas erin en dan gaan we op zoek naar een bak om mijn zak met broeken in te doen. Die staan her en der en we vinden er al snel een. Het is een heel handige manier om kleding te doneren. 

Zin in een uur cardio heb ik niet. Ik besluit op de oprit in de zon op de plaats hard te lopen tot ik 5000 stappen bijeen heb. 

Intussen worden de puzzels en spelletjes een voor een opgehaald. Het is leuk om de mensen te zien en hoe blij ze ermee zijn. Zeker met de feestdagen in aantocht zijn puzzels en spellen leuk. 


Na mijn stappen bijeen te hebben "gerend" ga ik op een van de tuinstoelen voor het huis zitten. Ik doe mijn Duolingo en zie dat het er nu anders uitziet. Ik vind het prima, maar wel vervelend dat ik niet vooruit kan springen als ik het te makkelijk vind (edit: ik heb inmiddels gevonden waar dat nu kan). 

Net na twaalven komt Rick aankondigen dat hij honger heeft. Nou, dat heb ik ook! Rick wil Rose Kabob, een restaurant dat dit weekend na jaren in Vienna sluit, nog wat klandizie geven. Ik houd het bij mijn poke bowl. 

Dat we onze lunch in korte mouwen buiten kunnen eten is heel bijzonder half november. Ik wil dan ook niets anders doen dan buiten zitten vanmiddag. 

Rick maait de bladeren op het gras tot pulp en ik lees verder in mijn spannende boek. Ik nader het einde en het is zo goed! Ik bewonder auteurs, die je tot het laatste moment op het puntje van je stoel laten zitten en als de dader wordt onthuld het iemand is waaraan je het hele boek geen aandacht hebt besteed. 

Katja belt nog even en Kai en ik praten met haar en Fiona. Ik ben benieuwd wanneer Fiona doorkrijgt dat ze terug kan praten. Rick komt er ook bij als het gazon weer groen is. Saskia heeft oorontsteking en was net bezig met haar virtuele doktersafspraak. Dit soort spontaan videobellen is altijd heel leuk. 

Rond kwart over drie begint het te bewolken en we gaan op pad naar het brandweerstation. Daar is een braderie met kerstcadeautjes gaande. We vinden er een vrolijk kerstboekje voor Fiona's kerstsok. 


Daarna gaan we naar de Giant. Het is fijn het grootste deel van onze boodschappen vandaag al gedaan te hebben. Morgen zijn er nog wel wat dingen nodig, maar het merendeel is in huis. 

We besluiten vanavond aan de bar van Pazzo Pomodoro te gaan eten. Dat is gezellig, want we kennen veel van het personeel en de baas is er vanavond ook. Mijn keuze is het kabeljauw met olijven en kappertjes in tomatensaus gerecht. Het is een van mijn favorieten hier en ook vanavond weer heerlijk. 

We zijn allebei moe en thuis gaan we dan ook met onze voeten omhoog shows kijken. Rick is begonnen aan het nieuwe seizoen van The Crown. Hij zegt dat het heel goed is. Ik ben afgehaakt na de eerste aflevering van vorig seizoen. Misschien moet ik het toch maar verder kijken. 

Zondag

Dit keer ben ik echt veel eerder wakker dan Rick. Ik hoor de wind om het huis huilen en ik zie op mijn telefoon dat het maar vier graden is en het voelt kouder. Wat een verschil met gisteren! De winter is opeens gearriveerd. 

Mijn bed is lekker warm en ik lees op mijn telefoon tot Rick wakker is. Dat is om tien voor half negen het geval. Rick wil zich niet overgeven aan het weer en trekt een korte broek aan. Mij niet gezien, ik hul me in mijn warmste trui!

De Starbucks in Vienna heeft geen amandelmelk en die in Pan Am Center ligt toch beter op de route. Met onze koffies en ontbijt gaan we verder op "paddenstoelenjacht" zoals Rick het noemt. Eerst koop bij H Mart enoki en voor de verandering eens shiitake paddenstoelen. 

Dan gaan we naar de Mosaic markt. Daar lijdt de arme Rick echt met zijn korte broek. Ik zeg niets, maar ik had hem gewaarschuwd. We kopen verse quiches zonder korst van Peggy van Savagely Good. Verder een fles Rooster sap van Greenheart en een bakje maitake paddenstoelen van King Mushroom, want om de een of andere reden deden ze deze week niet aan online bestellingen. 

Natuurlijk wil ik altijd graag fotograferen, maar Rick rilt erop los. Ik krijg medelijden met hem en we wandelen niet de hele markt af. In de auto zet ik de stoelverwarming aan, wat een weersomslag opeens!







Met dit weer is wel zaak dat ik goed beweeg, maar ik heb ook geen zin in een heel harde workout. Ik sleep mijn mini elliptische machine weer eens tevoorschijn en trap daar drie kwartier op. Dan is het tijd voor een warme douche en winterkleding. Die heb ik lang niet aangehad!

We hebben allebei zin in een hete lunch en ik kies Noodles & Company voor de mijne. Rick vindt dat ook wel een goed idee. We bestellen beiden de penne rosa, maar dan met courgette noedels. Voor mij met garnalen en Rick kiest kip. Het is lekker en een goede portie groente. 

Tegen tweeen gaan we naar het Community Center. Daar zijn speciale Pokemon Go raids gaande. Er zijn heel wat mensen op afgekomen en zo vangen we twee van de Hoopa's. Altijd leuk om dit te doen, meestal zijn er niet genoeg deelnemers om een sterke Pokemon te vangen. 

Thuis buigen we ons over de Disney puzzel, die al de hele zomer op de eetkamertafel ligt. De Fransen hebben er zo'n goede naam voor: casse tete. Wij breken ons het hoofd over de vele Mickey's, Donald's en andere figuren. Maar we schieten nu wel op. 


Verder zoek ik foto's uit voor onze kerstkaart en familie kalender. Voor Maria heb ik al een kalender met foto's van onze reis naar de Pacific Northwest gemaakt. Dat zal haar kerstcadeau zijn. 

We laten ons avondeten bezorgen van Thaisons, een nieuw Thais restaurant. Ik moet zeggen dat ze erg lekker eten hebben. Vooral met het gure weer van vandaag is het zeer smakelijk. 

En zo sluiten we dit weekend ook alweer af. Er komt een drukke week aan en dat is altijd ook wel iets om naar uit te kijken. Allemaal een heel fijne week gewenst!

8 reacties:

Reny zei

Rick is een échte die hard met zijn korte broek, gewedig !

Bij Albert Heijn verkopen ze pakketten om zelf poke bowl te maken, ik heb die al een keer gemaakt en vond het heerlijk. Kan me voorstellen dat je ervan geniet.

Maak er een mooie week van !

Anja L. zei

Die Rick, wat zal hij het koud hebben gehad! Wat een temperatuur verschil.
Wij moeten nog beginnen aan het laatste seizoen van The Crown.
Wat handig toch dat je de kinderen kunt videobellen.
Fijne maandag.

Marion2 zei

Wat een leuk cadeau heb je voor Maria!

Ik ben ook weer met puzzelen begonnen: een herfstpuzzel met allerlei dieren in het wild. Op een of andere manier vind ik puzzelen in de zomer niet leuk en in deze tijd van het jaar juist wel. Als deze af is, begin ik aan een Disney kerstpuzzel. Zo te zien is die van jullie wel een stukje moeilijker.

Petr@ zei

Ook hier mogen we niet klagen over de temperaturen voor in november. Ik heb pas 1x de winterjas aangehad en vorige week moest mijn vriend na de nachtdienst de autoruiten krabben.

Tineke zei

Hier beginnen de temperaturen flink te dalen, winterjas met muts en wanten aan gehad.
In de tuin nog wat planten verpoot en ons kerstboompje staat al in pot buiten te wachten; overgehouden al 2 jaar.
ik heb al 10 keer moeten bewijzen dat ik geen robot ben en kom er niet door

Anoniem zei

Ik denk niet dat Rick met zulk koud weer snel weer een korte broek zal aantrekken. Wat zal hij t koud gehad hebben.
Wat leuk he, legpuzzels! Wij doen dat ook nog wel eens, en eigenlijk alleen in de wintermaanden.
Wat zal t leuk zijn, als Fiona ook praat tijdens het videobellen!
Ik heb afgelopen week/weekend een paar dagen bij mn dochter in limburg gelogeerd en op mijn kleinzoon gepast. Zij was druk met haar partner en mijn zoons, om een nieuw grondstuk van 3 hectare bij hun boerderij af te bakenen met palen,gaas en schrikdraad. Ze hebben namelijk hun eigen paarden en ook een aantal pensionpaarden aan huis. Ik mocht op mijn kleinzoon passen, wat leuk zo’n kleintje he.
Groetjes en fijne maandag!
Carla

Sally zei

Brrrrr die Rick in z'n korte broek. Hier is nu ook de temperatuur wat gedaald. Gelukkig maar voor een paar dagen. En die legpuzzels..... dat is helemaal niets voor mij.

Petra zei

@Reny - Ja, dat soort pakketten kun je hier ook krijgen, maar er zit altijd rijst bij. Ik vind de courgette noedels een fantastische uitvinding.

@Anja - Wat hadden we dat videobellen graag in de jaren tachtig en negentig gehad om met onze grootouders te kunnen spreken.

@Marion - Deze Disney puzzel leek niet zo moeilijk, maar blijkt dat wel te zijn.

@Petra - Vanochtend vroor het toen we opstonden.

@Tineke - Wat vervelend. Daar heb ik helaas geen controle over.

@Carla - Het is zeker genieten, die kleintjes. Ik hoop in januari te gaan en een hele dag op Fiona te passen.

@Sally - Grappig he, sommigen vinden legpuzzels vreselijk. Ik zou er alleen ook niet zo snel aan beginnen, maar met Rick samen is het wel leuk.