Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 29, 2022

Over lieve cadeautjes

Rick heeft vannacht om de een of andere reden onrustig geslapen en daardoor ik ook. Alexa wekt me dan ook uit een diepe slaap. Even overweeg ik om te blijven liggen, maar eigenlijk ben ik nu echt wakker.

Het is grijs weer en Rick heeft de kerstverlichting aan. Zo gezellig is dat! Ik schenk een kop koffie in en geniet van mijn ontbijt. 


De Vienna Starbucks heeft nog steeds geen nitro brew dus we gaan naar Pan Am. Daar haalt Rick de koffies terwijl ik een gym van Pokemon Go verover. 

Het is nog voor negenen als ik aan mijn cardio begin. Ik doe een combinatie op de plaats hardlopen, mini elliptische machine en Scoop machine. Die laatste helpt enorm met mijn heupen. 

Om tien uur ben ik klaar en ga naar boven om de was te doen en alvast wat in te pakken. Terwijl ik daarmee bezig ben belt Christine. We praten gezellig bij terwijl zij door haar buurt wandelt en ik van alles en nog wat doe. 

Het loopt al tegen het middaguur als we afscheid nemen. Ik heb met dit sombere weer enorme zin in pho en laat dat van Roll Play Grill bezorgen. Het is mijn favoriete pho in de omgeving, hun ossestaart bouillon is zo lekker!

Dinsdag is mijn virtuele lunch met Judith dag en gisteren kwam er een pakketje van haar aan. Ik zou kunnen wachten tot Kerst, maar ik vind het leuker het open te maken terwijl Judith mijn reactie ziet. 

Nou, die is heel blij verrast, want uit het pakje komt een super leuke tuinkabouter met een lichtje om te lezen. Aangezien hij breekbaar is wacht ik tot ik van onze reis terug ben om een veilig plekje voor hem te vinden. 

Judith moet wat eerder terug aan het werk dan gewoonlijk en ik ga mijn enige boodschappen van vandaag doen bij de Safeway. Daarna bedenk ik me dat DePaul's Urban Farm waarschijnlijk alweer leuk voor Kerst is ingericht. 

Dat is inderdaad het geval. Ik kijk nog of er wat unieke dingen zijn om mee naar Nederland te nemen, maar ik zie niets van mijn gading. Ik maak dus wat foto's en ga dan naar buiten om bij de kerstbomen te kijken. 








Daar verbaas ik me over de prijzen, meer dan dubbel dan wij voor onze boom hebben betaald! En als je echt een hoge boom van vier meter wil moet je $750 neertellen! En geloof mij, er zijn mensen hier die dat doen. 

Vandaag is een "cadeautjes voor Petra" dag. Als ik net thuiskom komt Shelley aanrijden. Zij heeft een Nederlandse moeder en beiden wonen in Vienna, maar we hebben elkaar nog niet eerder in levende lijve ontmoet.

Shelley komt mij een tasje met dingen, die ze bij mij vond passen, brengen. Zo aardig! Er zit een pakje stroopwafels en speculaasjes in, maar het leukste zijn de blauw-witte kabouters. Die staan super op onze keukentafel. 


Intussen hebben we de televisie aan en kijken met een half oog de wedstrijd tussen de VS en Iran. Sowieso leuk dat de VS wint en nog leuker dat ze zaterdag tegen Nederland zullen spelen. Ik vind het dan altijd moeilijk te bepalen voor wie ik ben. 

Als Rick klaar is met zijn werk gaan we verder met pakken. Bij het online inchecken vond ik uit dat ik nu United Platinum Premier ben. Ik mag dus drie koffers meebrengen. Dat zal allemaal niet in de huurauto passen, maar we nemen wel een extra koffer mee om spullen terug te kunnen brengen. 

Omdat het de komende week nogal koud wordt in Nederland moet er warme kleding mee. Ik probeer zo efficient mogelijk te pakken en behalve mijn schoenen past alles wonder boven wonder in mijn tas. We vertrekken pas halverwege de middag morgen, dus hebben morgen ook nog tijd.

Voor ons avondeten maken we het makkelijk en bestellen pizza bowls van Papa John's. Die zijn lekker comfort food. Daarna ga ik verder met kerstshows kijken. 

9 reacties:

Anja L. zei

Vervelend is het als je partner ligt te draaien in bed. Dan slaap je inderdaad niet lekker.
Wat leuk die onverwachte pakketjes.
De voetbalwedstrijd was inderdaad niet erg interessant maar gelukkig heeft Nederland wel gewonnen. Ik ben benieuwd naar de wedstrijd van zaterdag.
Goede reis morgen, het gaat inderdaad kouder worden hier.

Marion2 zei

Wat zijn die kerstbomen duur! Ze zijn natuurlijk wel prachtig van vorm en staan lang.
Ik koop altijd een grote boom (Nordmann uit Denemarken) en verwacht dat hij niet meer dan 60 euro gaat kosten.

Ik volg het voetballen niet, maar wat ik ervan hoor is dat ze er niet veel van bakken.

Ik hoop dat het je hier niet tegenvalt na alle kerstgezelligheid in de VS. Op het moment is het erg donker, somber en miezerig. Omdat Zwarte Piet niet meer mag, zijn de Sinterklaasversieringen miniem en Kerst komt eigenlijk volgende week pas tot uiting.
Ik kijk al wel kerstfilms. Die zijn elke avond op RTL8. Heel voorspelbaar en zoetsappig, maar wat feelgood vind ik wel leuk op het moment.

Goede reis!

Petr@ zei

Wat een leuke cadeautjes heb je gekregen, zo lief!

Het voordeel dat jij zaterdag met de wedstrijd hebt is dat je voor beide landen kunt zijn en jouw land dus altijd wint ;)

Goede reis naar Nederland!

Anoniem zei

Fijn dat het goed gaat met je voet, en de fysio helpt.
En de goede, stevige schoenen die je had gekocht, helpen zeker ook wel denk ik.
Erg leuke kadootjes heb je gekregen, wat een verwennerij!
Alvast een goede reis gewenst morgen!
Groetjes
Carla

Anoniem zei

@Anja - beter koud dan regen.

Anoniem zei

@Marion - we gaan sowieso een leuke week hebben.

Anoniem zei

@Petra - haha, ja, een win-win.

Anoniem zei

@Carla - Dank je wel!

Petra zei

Die anonieme reacties waren natuurlijk van mij.