Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 23, 2022

Over de woensdag voor Thanksgiving

 We staan op onze gewoonlijke tijd op (voor Rick ietsje later dan gewoonlijk). Het eerste dat we doen is de bedden opmaken. We worstelen altijd weer met de hoeslakens. Die van Saskia is wel heel handig, er staat wat boven en onder is. 


Dan eten we ontbijt en Rick doucht vast. Als we naar Starbucks vertrekken blijkt het cafe in Vienna weer geen nitro brew te hebben. Stiekem vind ik Pan Am Center wel fijn, want ten eerste is hun nitro brew lekkerder en het is dichterbij. 


Bij terugkomst zie ik een bekende doos op onze stoep staan. Die is van Shutterfly met onze kerstkaarten erin. De postbode heeft ze speciaal vroeg laten bezorgen, zo aardig. 


Voor ik ga sporten wil ik de adressen alvast afdrukken. En natuurlijk begeeft onze trouwe printer het uitgerekend nu! Gelukkig gaat Rick toch naar Reston en zal daar ook meteen een nieuwe printer kopen. Ik wil de kerstkaarten vandaag op de post doen. 


Rick neemt zijn drone mee om zijn nieuwe afstandsbediening uit te proberen. Hij moet daarvoor helemaal naar Reston, want wij wonen te dicht bij Washington voor drones. Ik doe mijn uur cardio en begin dan aan de kerstkaarten. 

Die doe ik in hun enveloppen, plak onze adreslabels erop en maak ze dan met een nat sponsje dicht. Nu hoeven alleen de adressen en postzegels nog. Niet veel later komt Rick met een nieuwe printer terug.

Voor we die gaan opzetten gaan we lunch eten in Vienna. We rijden naar Sweet Leaf en bestellen beiden een bladerwrap. Ik kies er een met kip, avocado, zongedroogde tomaat en pesto, erg lekker. We eten aan een tafeltje in de zon, want het is opeens heerlijk weer. 


Na het eten rijden we naar Greenheart. Katja en ik zijn zo blij dat zij toch open zullen blijven! Ik koop vijf flessen, vier voor Katja en een voor mij. Katja is dol op hun meer zoete sappen. 

Thuis gaat Rick de printer opzetten. Dat blijkt heel makkelijk te zijn en voor ik het weet zijn de adressen afgedrukt. Die gaan op de kaarten en Rick en ik verdelen de postzegels. Dan kan de hele stapel in de brievenbus en onze vriendelijke postbode zal hem meenemen. Ik ben benieuwd of onze kaart als eerste van iedereen aan zal komen. 

Een lief cadeautje van mijn vriendin Riekje dat haar man langs bracht

Katja en Kevin naderen vlot. Gelukkig hebben ze redelijk vlot verkeer voor de dag voor Thanksgiving. Rick en ik maken nog even snel onze puzzel af. Dat was echt een ei om te leggen! Maar hij is af en we gaan op de oprit in de zon op de Ayles wachten. 

Al gauw komt Kevins witte auto het plein oprijden. Ik krijg Fiona meteen aangereikt, want Katja moet naar de wc. Meteen een vuurdoop met Omi, maar Fiona vindt het prima. Wat een heerlijk kindje is het toch.

Nadat de bagage binnen is gebracht loopt Fiona wat rond. Orion heeft zijn medicijnen gekregen en heeft zijn muilkorf al een uur aan. Na een tijdje vindt hij dat prima, in het begin moet ik Orion afleiden met snoepjes, want dan wil hij dat ding van zijn neus. 

Tegen vieren besluiten we Fiona naar de speeltuin aan de overkant te nemen. Onderweg maakt ze kennis met Patricia van hiernaast, die vrijdag komt oppassen, en tijdens het spelen komt buurvrouw Jeanne langs. Fiona geniet duidelijk van al het klimmen en klauteren. 












Daarna zet Katja Fiona in een van de schommels en dat vindt ze helemaal fantastisch. Ze giechelt bij iedere schommel. Het is moeilijk te fotograferen vanwege de beweging. 


De zon gaat onder en dan wordt het gelijk een stuk koeler. De anderen nemen Fiona mee naar een ander deel van de speeltuin, maar ik loop naar huis. Daar begin ik vast aan dit blog. 

De anderen komen terug en Rick en ik gaan op pad naar National Airport. Daar parkeren we in de garage en gaan kijken hoe de nieuwe veiligheidscontrole is. Het is een mooi vliegveld. 

Saskia's vliegtuig landt vroeg en al snel hoor ik "Hoi" en krijg haar kikker en rugzak in mijn handen gedrukt, want ze moet nodig naar de wc. Als Saskia terugkomt is Rick terug van zijn wandeling. Saskia's koffer komt al snel op de band en dan gaan we huiswaarts. 

Saskia is net op tijd om Fiona nog wakker te zien. Het meiske heeft vanmiddag vrijwel geen middagslaapje gehad en is zo moe dat ze meteen weg is. 

Voor ons avondeten halen we van Sweet Ginger. De meesten van ons kiezen sushi en sashimi, maar Rick is meer voor een Thaise curry te vinden. Het is erg gezellig met zijn allen. We missen alleen Kai, maar die komt volgende maand. 

Nu de kleine slaapt gaan de kaarsen en fairy lights aan. Ik zie enorm uit naar de komende 3,5 dagen!

8 reacties:

Anoniem zei

Ik wens jullie een gezellige Thanksgivingdag met jullie dochters en vooral met kleindochtertje Fiona.

Groeten van Hilde uit B.

Joke zei

Wat gezellig dat Saskia,Kevin en Fiona weer even naar huis komen.
Heerlijk om weer te kunnen genieten van Fiona.
Wat een mooie hal daar in National Airport,heel indrukwekkend...

Dat probleem met het hoeslaken ,had ik eerst ook,nu niet meer.
Gewoon met bv n dubbel draadje gekleurd borduurgaren of ander dun katoenen garen
aan het voeten-eind en hoofd-eind een kruisje x erop borduren,of zomaar een gekleurd draad erop vastmaken..Boven en onderkant verschillend van kleur,ook met verwisselen ervan boven en onder,dan hoef je nooit meer te zoeken naar de brede of smalle kant van het hoeslaken.
Klein werkje en geen ergernis meer met opmaken met het hoeslaken!

groetjes Joke

Petr@ zei

Ben wel benieuwd wat voor hoeslakens jullie hebben. Bij mij is onder- en bovenkant hetzelfde, al weet ik dat het labeltje de onderkant aangeeft.

Het plezier straalt van Fiona's gezicht af op de schommel, zo leuk!

Fijne Thanksgiving!

Anja zei

Fijne Thanksgiving, gezellig dat de kinderen en Fiona er zijn!

Anoniem zei

Wat fijn dat Saskia, Katja, Kevin en Fiona er zijn voor Thanksgiving (en nog daarna). Lekker genieten met elkaar!! Groetjes, Maria

Petra zei

@Hilde - Dank je wel!

@Joke - Zoiets zijn wij nu ook van plan.

@Petra - Het is een queen size en daardoor moeilijk te zijn welke kanten onder/boven of zijkanten zijn. Geen verschil tussen onder of boven inderdaad.

@Anja - Dank je wel!

@Maria - Zeker genieten, zo gezellig!

Anoniem zei

Wat gezellig, al je bezoek voor Thanksgiving!
Wat is Fiona al groot, leuk die foto’s op de schommel!
Heel veel plezier en een fijne Thanksgiving.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Carla - Dank je wel!