Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 25, 2022

Over een familiedag en de Harry Potter experience

Na een fijne nacht ben ik om half acht klaar om op te staan. Rick duidelijk nog niet, dus ik lees stilletjes op mijn telefoon. Om kwart voor acht is het zover en gaan we naar beneden. 

Daar treffen we een moeie Katja. Fiona heeft heel slecht geslapen en Kevin was tot drie uur op met haar. Hij slaapt dan ook nog en Saskia ook. Fiona is echter helemaal wakker met veel energie. 




Katja laat weten dat ze wel zin in een crepe heeft als ontbijt. Rick en ik gaan op pad en halen eerst koffies bij de Starbucks in Vienna. Jammer genoeg doet de nitro brew het niet en krijg ik cold brew. Niet het einde van de wereld, maar ik vind het een stuk minder lekker.

Intussen heb ik de crepes bij Crepe Amour besteld. Katja is de enige met een zoete crepe. Zij koos de pumpkin pie, maar vindt die uiteindelijk toch niet zo lekker. Rick, Kevin en ik nemen de Dr. Seuss met ei, ham en kaas en ik heb er rucola bij. Het smaakt zoals altijd zeer goed. 

Na het eten ga ik aan het sporten. Ik doe drie kwartier op de mini elliptische machine en een kwartier op de Scoop. Dan tref ik Rick, Katja en Fiona in ons bioscoopje. Ze kijken naar een kinderfilm, die Fiona duidelijk prachtig vindt. 

Daarna speelt Fiona nog even in de basement, maar ze is duidelijk moe van de korte nacht. Katja en Kevin geven haar eten en dan is het tijd voor Fiona's middagdutje. Kevin gaat ook meteen maar even liggen. 


Wij kijken naar de wedstrijd tussen Nederland en Ecuador en Nederland mag blij zijn dat ze niet verloren hebben. Nu eens kijken of de VS iets tegen Engeland kan betekenen.

De anderen eten overblijfselen van het Thanksgiving maal als lunch en ik maak mijn paddenstoelen en spinazie op. Zo heb ik mijn gewoonlijke ontbijt als lunch en het smaakt net zo goed. 

Saskia gaat vanmiddag naar haar vriendinnen en Rick gaat boodschappen doen. Fiona slaapt maar twee uur en Katja en ik passen op haar. Intussen maken de honden ons gek met hun geblaf! Ondanks Orions acht pillen kan hij nog blaffen als de beste. 

Als Rick terug is gaan we naar de speeltuin tegenover ons. Helaas voor Fiona zijn de glijbanen nat van de regen van vannacht, maar ze vermaakt zich desondanks prima. Ik ga halverwege terug naar huis om even te liggen, want het wordt vanavond later dan gewoonlijk.


Voor het avondeten bestellen we sushi van Sushi Yama. Daar is het zo druk dat we ondanks dat het restaurant net open is een uur moeten wachten. Saskia bestelt van Sunflower en Rick maakt een tweede Thanksgiving maaltijd. 

Om half zeven komt Patricia om op Fiona te passen. Wij hebben kaartjes voor The Harry Potter Experience in Leesburg. Dat is zo'n drie kwartier rijden. 

Het blijkt de kosten van de tickets helemaal waard te zijn. Zo leuk gedaan! Wij vonden vooral de spinnen heel leuk gedaan, maar de hele wandeling is er van alles te zien. Het duurt alles bij elkaar zo'n 75 minuten. Het weer was ook nog eens perfect, niet te koud. 


















Thuis horen we van Patricia dat alles goed is gegaan. Na haar boekje ging Fiona vlot slapen en de honden hielden zich ook koest. Al met al dus een heel geslaagde avond en Katja en Kevin weten nu dat Fiona het ook goed doet met een babysitter, die ze niet kent. 

 

4 reacties:

Anja L. zei

Grappig om Rick te zien op de foto boven je bericht.
Die rode wangetjes van Fiona, zo schattig! Fijn dat het met de oppas ook goed ging.
Wat ziet The Harry Potter Experience er mooi uit. Was er dan ook muziek uit de films te horen?
Heel fijn weekend.

Petr@ zei

Wat leuk die Harry Potter Experience!
En fijn dat Fiona een vreemde oppas prima vond, dat is toch altijd even spannend.

Anoniem zei

Wat een leuke foto’s van de Harry Potter Experience, het ziet er echt geweldig uit. Leuk om daar met zn allen heen te gaan !
En heel fijn dat het met de oppas voor Fiona thuis zo goed ging.
Heel fijn weekend gewenst!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Ja, de muziek was inderdaad uit de films.

@Petra - Patricia is gelukkig heel bekwaam en Fiona is niet moeilijk.

@Carla - Het was leuker dan ik had gedacht eerlijk gezegd.