Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 22, 2022

Over Thankgiving boodschappen en een etentje met vrienden

Alexa is dol op "We don't talk about Bruno",  volgens mij word ik er om de andere dag mee gewekt. Ik sta meteen op en maak mijn ontbijt. Dat eet ik met de door Rick gezette koffie met smaak op.

Rick is vandaag wat sneller en ik heb geen kans al wat cardio te doen voor we naar Starbucks gaan. De Vienna Starbucks heeft geen nitro brew, dus we gaan weer naar Pan Am. Dat neemt minder tijd in beslag.

Zo kan ik nog voor negenen beginnen met mijn sporten. Ik doe drie kwartier op de mini elliptische machine en een kwartier op de Scoop. Zo heb ik mijn stappendoel bijeen. 

Na me opgefrist te hebben neem ik mijn van Katja gekregen boodschappenlijstje mee en ga naar de Giant. Daar hebben ze de meeste dingen op het lijstje. De rest haal ik van Whole Foods en neem dan ook gelijk lunch voor mezelf mee. 


Rick vroeg of ik kon kijken welke bijgerechten Whole Foods heeft voor Thanksgiving. Fijn is dat heel veel vegan is en Saskia daar dus ook van mee kan eten. Ik stuur foto's van de verschillende gerechten en laat de anderen kiezen, want ik vind alles lekker. 

De tijd begint te dringen en ik ben precies op tijd thuis voor mijn lunch met Judith. We krijgen de bijna anderhalf uur altijd zonder moeite vol gekletst. Tegen tweeen moet Judith weer aan het werk en ik ga aan mijn akkefietjes. 

Als eerste maak ik de familie kalender af.  Ik moet zeggen dat hij erg leuk is geworden. Alleen moeten we volgend jaar meer foto's met Saskia nemen. We hebben er van dit jaar maar een!


Vanochtend zag ik in Vienna dat de benzine bij de Shell $3,75 per gallon kost. Eerder viel me op dat Safeway maar $3,39 is. Daar ga ik dus heen om VLINDR vol te tanken. Dat scheelt best wat op 17 gallons!

Vervolgens rijd ik weer naar Whole Foods. Vanochtend viel de drukte wel mee, maar nu moet ik tien minuten op een parkeerplaats wachten. De keuze viel op onderstaande bijgerechten en nu hebben we alle benodigdheden voor het Thanksgiving maal. 

Tijd om me over de puzzel te buigen. Het ziet ernaar uit dat we hem vanavond eindelijk af zullen maken. De volgende gaat makkelijker worden!

Als onze ontzettende aardige postbode komt loop ik naar buiten en vraag hem of hij weet waarom onze kerstkaarten, die gisteren aankwamen, vandaag nog niet bezorgd zijn. Dat weet hij natuurlijk niet, maar hij gaat het aan zijn manager vragen. 

We gaan vanavond een nieuw restaurant proberen met Suneeta en NS en een paar van hun vrienden. Settle Down Easy Brewery in Oakton is een brouwerij, maar serveert ook goed (naar verluid) eten. We hebben al drie keer de datum veranderd, maar vanavond gaat het echt gebeuren. 

Het wordt natuurlijk weer erg gezellig. Alleen is het voor mij erg moeilijk om iets te kiezen om te eten. Niets is koolhydraatarm.  Ik zondig dan ook flink en deel nacho's met Rick en neem de momo's, in deeg gerolde groente en vlees. Het is heel lekker, maar ik krijg er helaas later brandend maagzuur van, zucht. 



Thuis maak ik dit blog af en ga dan Below Deck kijken. Dat kwam er gisteren niet van. Morgen komen de kinderen en het kleinkind, ik kan niet wachten!

5 reacties:

Anja L. zei

De benzineprijs zakt hier ook gelukkig. Wij betaalden vrijdag €1,76.
Lastig dat er geen koolhydraat arme gerechten waren, brandend maagzuur is ellendig.
Wat leuk dat jullie morgen weer een huis vol hebben. Geniet ervan!

Marion2 zei

Wat gaat de tijd toch snel: nu al weer bijna Thanksgiving.
Wat zien de bijgerechten er bijzonder en goed uit.

De familiekalender ziet er professioneel uit, erg leuk.

Grappig dat je de puzzel nu snel af wilt hebben: ik heb
precies hetzelfde (ik wil aan de Kerstpuzzel beginnen LOL).

Petr@ zei

Leuke traditie, de familie kalender. Jammer dat er maar 1 foto van Saskia is. Goed voornemen voor het nieuwe jaar ;)
Gezellig een etentje met vrienden maar de maagzuur achteraf niet.

Anoniem zei

Blijft leuk die familiekalender. Hier ook alle boodschappen in huis op een paar kleine dingen na. Vanmiddag de tafel dekken voor morgen want morgen staan we in de keuken en dan isdit gdaan.voordecoratie heeft Cathy een bepaald idee en dat moet vanmiddag uitgeprobeerd worden.Ze maakt er altijd iets heel speciaals van.
Vervelend he als je ineens last van maagzuur hebt.Toevallig had ik er vannacht ook last van en . VOELT NIET ECHT LEKKER EN KON hierdoorook niet. meer slapen.. Vast te vet eten geweest. HoewelCathy meestal vetvrij kookt. Het zal de zalm geweest, bereid in de oven met boter en lemon.
Fijn morgen weer kinderen te hebben op deze speciale dagen.Fijne Thanksgiving.
Groetjes Wil.

Petra zei

@Anja - Ik merk dat ik slecht tegen heel veel koolhydraten kan nu.

@Marion - Het is ook leuk om een kerstpuzzel te beginnen, ik ga eens kijken of ik een leuke vind.

@Petra - Een foto van Saskia met ons, gelukkig wel meer van haar alleen en met haar vriend.

@Wil - Dat maagzuur is inderdaad niet fijn.