Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 21, 2022

Over een voorbijvliegende dag

Rick is weer keurig net voor zevenen uit de veren. Niet veel later ben ik ook helemaal wakker en sta nog voor Alexa haar deuntje begint te spelen op. 

Beneden staat de koffie klaar en ik maak mijn ontbijt met ei in een eiwit wrap en verschillende paddenstoelen met spinazie. Het is altijd weer een heerlijke hap.

Voor Rick weer naar beneden komt doe ik alvast wat cardio en ik heb bijna de helft van mijn stappen bijeen als we op pad gaan naar Starbucks. We gaan dit keer naar het Pan Am Center cafe. 

Daar hebben we wel een beetje spijt van als we de constructie chaos daarheen zien. Ze zijn al jaren bezig het kruispunt met de I-66 snelweg te veranderen en tolbanen aan te brengen. Het is een wonder dat er geen ongelukken gebeuren, want het is eng rijden. 

De nitro brew smaakt me bijzonder goed, want van dit cafe zit er bijna geen schuim op. Wat dat toch is? En wat ik ook vraag, het schuim zit er bij de koffie van het Vienna filiaal altijd op. Het is een luxe probleem, natuurlijk, maar toch. 

Voor ik naar Sharon vertrek doe ik nog wat op de plaats hardlopen. Rick maakt zich klaar om naar zijn kantoor in Reston te gaan. Hij kan dan ook meteen een aantal dingen bij winkels in Reston halen. 


Sharon heeft een pittig half uur voor mij. We concentreren ons meer op de spiergroepen waar ik niet zo sterk mee ben.  Dat vergt meer van me dan de gewoonlijke oefeningen. 


Nog steeds mooie kleuren voor ons huis

Thuis fris ik me op en ga dan naar Walgreens. Er zouden twee recepten voor mij en twee voor Orion klaar moeten liggen, maar een daarvan blijkt nog niet klaar te zijn. Dan ga ik wel eerst naar het postkantoor. 

Daar koop ik postzegels voor onze kerstkaarten. Er staat een flinke rij, de feestdagendrukte is overal al begonnen. Tot mijn teleurstelling hebben ze alleen religieuze kerstzegels, maar die neem ik dan maar. 

Terwijl ik in de rij sta krijg ik bericht van Walgreens dat alle recepten nu klaar zijn om af te halen. Ik rijd er weer heen en vertrek niet veel later met de vier benodigde medicijnen. 

Het is al na twaalven en ik besluit een Subway salade op te gaan halen. Die eet ik thuis op en doe dan Orion in zijn bench. De schoonmaakploeg zal tussen een en half twee komen (uiteindelijk pas om half drie). 

Om half twee heb ik een kappersafspraak met Carmen. Zij kleurt mijn haar weer mooi bij en voor eventjes is het grijs niet zichtbaar. Daarna krult Carmen het mooi, ik zou willen dat ik het zelf zo kon!

Aangezien de schoonmakers er zoveel later waren vermijd ik ons huis tot ze bijna klaar zijn. Ik loop wat rond ik Vienna, genietend van de kerstversieringen. Het is te koud om lang te wandelen. 




De zon begint al onder te gaan als ik me naar Whole Foods begeef. Daar werk ik een kort boodschappenlijstje af. Ik houd er niet van om in het donker te rijden, dus daarna ga ik naar huis. 

 Gelukkig zijn de schoonmakers bijna klaar, want ik wilde nog veel meer doen vanmiddag. Onder anderen werken aan onze familiekalender. Ik zal er vanavond een begin mee maken en hopelijk morgen klaar krijgen. 

Rick komt tegen zessen thuis. Ik had me voorgenomen bij Whole Foods spullen voor het avondeten te halen, maar was zo bang om door het donker te moeten rijden dat ik dat maar heb laten varen. 

We bestellen dan maar heel makkelijk pizza bowls van Papa John's. Wat een uitvinding, al het lekkere van een pizza behalve de korst. We smullen er dan ook van. 

En nu ga ik aan de kalender beginnen. Ook begint vanavond seizoen 10 van Below Deck en dat wil ik ook graag zien. 

6 reacties:

Anoniem zei

Petra, ik was in je vorige post,mijn naam vergeten erbij te zetten
met de felicitatie naar Rick toe,heb het als nog gemeld daar...
Die met die emoticons erbij.

groetjes Joke

Anja L. zei

Wat kan een dag voorbij vliegen hè. Dat had ik gisteren ook, het was ineens vijf uur.
Je haar heeft weer een mooie kleur. Helaas krijg je het nooit zo mooi gekruld als de kapper.
Ik merk ook dat ik een hekel krijg aan in het donker autorijden. Zeker met slecht weer.
Fijne dinsdag.

Tineke zei

mooie kleur haar heb je zo.
Bijzonder dat je in zo korte tijd 2x in nederland komt.

Anoniem zei

Wat een mooie kleur weer in je haar, en leuk die krullen. Ik laat t ook altijd kleuren, ik heb nog geen zin in een grijs hoofd 😗
Wat veel kerstversieringen al bij jullie, dat staat zo gezellig altijd!
Fijne dinsdag!
Groetjes
Carla

Petr@ zei

Leuk je haar zo! Ik krijg het ook nooit zoals de kapper het doet, maar ik heb ook nooit zoveel zin er veel tijd aan te besteden.

Petra zei

@Joke - Ik zag het, leuke felicitaties!

@Anja - Dat in het donker rijden is al een tijd een dingetje voor mij. Ik ben aan een oog nachtblind.

@Tneke - Ja, heeft met de dood van mijn vader te maken, al zal ik uiteindelijk toch niet naar de begrafenis gaan.

@Carla - Ik weet niet of ik ooit zin zal hebben in een grijs hoofd!

@Petra - Dat is bij net zo, ik steek het meestal op, lekker makkelijk.