Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 18, 2022

Over een gezellig feestje

Rick staat zoals gewoonlijk rond zeven uur op en ik blijf nog even liggen. Als ik mijn ogen weer opendoe is het vijf over half acht. Waar was Alexa met haar Disney liedje? Om de een of andere reden hield ze er spontaan mee op. 

Gelukkig heb ik niet te lang geslapen en ik ga gauw naar beneden. Daar maak ik mijn ontbijt met de overgebleven paddenstoelen en spinazie. Daarop volgt zoals wel vaker alvast wat cardio tot Rick klaar is om naar Starbucks te gaan. 

We halen eerste de wraps van de Giant voor het feestje van vanavond. Dan steken we over om onze koffies te halen en als laatste gooien we het lege glas in de paarse glasbak. Het is weer mooi zonnig weer, maar zo koud! Het kan echter altijd erger.

Gelukkig zijn we niet in Buffalo, New York, waar meters sneeuw verwacht worden. Alle vluchten daarheen zijn geannuleerd en dus kunnen onze overburen vanavond ook komen. Zij gingen naar een football wedstrijd in Buffalo, die natuurlijk met zoveel sneeuw niet plaats kan vinden. 


Thuis gaat Rick aan het werk en ik verder met sporten. Ik doe een groot deel op de mini elliptische machine en daarna een kwartier op de Scoop. Die is echt goed voor mijn heupen! Blij dat ik het ding heb. 

Voor vanavond ga ik een borrelplank maken. Ik heb een mooie plank van bamboe en ga die creatief vullen. Ik snijd Beemster kaas in plakjes en oude Engelse cheddar. Dan leg ik frambozen en bosbessen langs de zijkant en maak een roos van de salami. Het neemt een uur in beslag en ik ben er best tevreden mee. 

Na het minimum aan taallessen en breinspellen gedaan te hebben ga ik me opfrissen. Het is al na twaalven als ik klaar ben. Rick en ik gaan lunch halen van Subway en Cava. Ook stoppen we even bij de ABC slijter. Daar koopt Rick rum, want de zijne is op en we krijgen vanavond dus gasten. 

Al gauw daarna is het tijd voor mijn fysiotherapie afspraak. Vlasta is zeer tevreden over mijn mobiliteit en ik heb ook echt het gevoel dat de oefeningen werken. We doen een aantal nieuwe oefeningen, die ik thuis ook ga gebruiken. 

Zo is het uur snel voorbij en op de terugweg bezoek ik Crumbl. Dit is absoluut geen zaak voor mij met hun enorme koekjes, maar Rick wil er graag een paar voor zijn verjaardag. Ik kies de chocolate chunk en de apple pie. Daar kan Rick straks dagen mee doen, ze zijn zo groot als minstens vier gewone koekjes. 

Thuis ga ik aan het versieren van de basement. Dan zetten we de tafel met lekkernijen klaar en wachten  tot de eerste gasten komen. We zijn uiteindelijk met zijn elven, want Ray en Jennifer, die zouden komen, zijn ziek. Men doet zich tegoed aan alles en er gaat meer op dan ik had verwacht. 

Het wordt supergezellig. Wij prijzen onszelf zo gelukkig dat we bevriend zijn met alle buren aan ons plein. De dames nemen net na achten afscheid en sommige mannen ook. Rick blijft met Charles en John nog een tijd beneden praten en ze hebben zo te horen grote lol.



Orion vindt het niets in zijn bench en blaft heel wat. Je zou niet zeggen dat hij acht kalmerende pillen op heeft! Ik zit nu boven dit blog te typen en wil hem eigenlijk loslaten, maar met de mannen beneden is dat geen optie. 

Als ik in februari eindelijk weer Orions gedragsdierenarts ga zien ga ik dit wel te berde brengen. Al die pillen zouden Orion zo ongeveer in slaap moeten hebben! 

Tijd om wat shows te gaan kijken. Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

7 reacties:

Reny zei

De borrelhapjes zagen er geweldig uit, je hebt goed je best gedaan.

Is het gebruikelijk dat dit soort feestjes rond 20 uur al afgelopen zijn? De feestjes die hier worden gegeven duren meestal de hele avond.
Ik zou het overigens wel lekker vinden als die in Nederland ook niet zo lang zouden duren, ha ha !

Maak er een mooi weekend en een fijne verjaardag voor Rick van.

Anja L. zei

Je charcuterie plank zag er mooi uit, heel leuk om neer te zetten.
Ik dacht dat Rick vrijdag jarig was! Was ik dus te froeg met mijn felicitatie😀.
Wat fijn dat je verbetering voelt met je nieuwe oefeningen! Dan weet je dat je het ergens voor doet.
Heel fijn weekend.

Petr@ zei

Wat een mooie charcuterie plank! Fijn dat het een geslaagd feestje was.

Fijn weekend!

Anoniem zei

Het zag er allemaal mooi uit .Leuk dat jullie zulke fijne buren hebben.Gefeliciteerd met Rick. Voelt Saskia zich inmiddels een beetje beter?
Fijn weekend.
Groetjes Wil

Anja zei

Je borrelplank is een kunstwerkje, ziet er ook heerlijk uit!
Ik herken het wel uit onze "Amerika tijd" dat feestjes rond 20.00 uur afgelopen zijn.
Hier beginnen de feestjes vaak pas rond achten.
Fijn dat het beter gaat met de nieuwe oefeningen.

Anoniem zei

Je charcuterieplankje ziet er zeer smakelijk uit!
Fijn dat je fysiotherapeut zo tevreden is, dan helpen je oefeningen je goed!
Vervelend dat Orion zo blaft als er bezoek is, en de medicatie hem niet voldoende helpt. Afleiden met een extra lekkere kluif of gevulde kong helpt ook niet denk Ik ?
Een heel fijn weekend gewenst!
Groetjes
Carla

Anoniem zei

@Reny - Feestjes zijn ook wel later, maar happy hour tijd is wel gewoon. Je hebt dan ook eten zodat men er zijn maaltijd mee kan doen