Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 28, 2022

Over Cyber Monday en Church Street Stroll

Een vrolijke blauwe lucht begroet me als ik opsta. Zoals iedere werkdag is Rick me al voorgegaan en staat de koffie beneden klaar. Ik maak en eet mijn ontbijt en dan gaan we op pad.

Helaas is het nitro brew apparaat van de Starbucks in Vienna nog steeds buiten werking, dus we halen onze koffies van het Pan Am Center cafe. Daarna rijden we door naar het centrum van Vienna, want we hebben er een aantal dingen te doen. 

Ten eerste is Rick gisteren vergeten het kattenbakspul mee te nemen van Giant, terwijl hij er wel voor had betaald. Dat gaat hij dus ophalen. Daarna brengen we flessen terug naar Greenheart, maar die recyclen ze voorlopig niet meer. Dan maar naar de glasbak ermee en ik koop een fles Rooster sap. 


Thuis ga ik aan mijn sporten, maar moet me al snel klaarmaken voor personal training. Sharon zorgt er weer voor dat ik een half uur hard aan mijn spieren werk. Daarna nemen we voor twee weken afscheid. 

Na mijn cardio afgemaakt te hebben ga ik naar buiten om Fairyville in de kerstsfeer te brengen. Jammer genoeg zijn er een aantal dingen gebroken. Ik ga eens kijken of mijn favoriete feeentuintjes website leuke toevoegingen heeft. 


Terwijl ik dat aan het doen ben komt overbuurvrouw Jenny langs met twee rode kerststerren. Een ervan was oorspronkelijk voor een andere buurvrouw bedoeld, maar die blijkt allergisch voor kerststerren te zijn. Ik neem ze met plezier aan, maar zet ze wel zo dat Zorro er niet bij kan. 

Zo vliegt de ochtend voorbij en de grootvaders klok slaat het middaguur. Rick maakt nog een maaltijd van de overblijfselen van het Thanksgiving maal. Ik haal een salade van Subway, want een keer kalkoen was meer dan genoeg voor mij.

Om twee uur heb ik een afspraak bij Pro Nails 3. Mijn nagels zijn veel te lang en Phuong knipt er een flink stuk vanaf. Ik kies dit keer zilveren glitters met het idee er goudkleurige en witte stickers op te doen. Die vallen alleen een beetje in het niet door de glitters, maar ach, het staat toch mooi. 


Het is vandaag Cyber Monday, een soort Black Friday, maar dan op het internet. Ik kan veel dingen met een flinke korting krijgen en schiet goed op met de cadeautjes voor Katja, Saskia en Rick. Voor Fiona ben ik op een paar kleine dingen na klaar. Rick neemt Kai en Kevin voor zijn rekening.

Traditioneel wordt op de maandag na Thanksgiving de "Church Street Stroll" gehouden in Vienna. Dan wordt Church Street helemaal gezellig en Santa komt de boom aansteken. Rick en ik gaan er op tijd heen. 

We zijn vroeg en vinden met gemak een parkeerplek. Langzaam lopen we naar waar het podium is. Daar zingt een kinderkoor kerstliedjes. Er zijn vuurbakken waar marshmallows worden geroosterd en alles is gezellig verlicht. 




Er zijn allerlei plaatsen open, die gewoonlijk gesloten zijn. Rick en ik bekijken de rode locomotief van binnen en lopen dan het oude bibliotheekje binnen. Alles is hier hetzelfde als toen het midden jaren zestig sloot. 


In het oude kerkje speelt een bandje kerstliedjes en buiten kun je warme appelcider en popcorn krijgen. Rick haalt een zakje van dat laatste. Dan lopen we terug naar het podium. 


Daar heet onze burgemeester iedereen welkom en in de verte zien we de antieke brandweerwagen van Vienna naderen. Daarop zit Santa en niet veel later stapt hij uit. De burgemeester overhandigt hem de afstandsbediening van de kerstboom en na met zijn allen aftellen gaat die aan. 

Rick en ik moeten altijd wel een beetje lachen om deze "kerstboom". Het is geen dennenboom, maar een hulstboom. Die groeit niet snel en er wordt dus een verlengstuk op gezet om het iets te laten lijken. 

We lopen terug naar de auto en komen onderweg Lydia van de Foodies groep en haar baby tegen. Na even praten gaan we verder. In de auto bestellen we eten van Plaka Grill. Dat nemen we mee naar huis en vallen erop aan, want we hebben beiden enorme trek. 

Het is gezellig met de boom aan. Ik heb vandaag mijn jaarlijkse familie versiering besteld. Die vind ik het leukst, zoveel herinneringen. Tijd om kerstshows te gaan kijken. 

5 reacties:

Petr@ zei

Gezellig hoe Kerst officieel wordt ingeluid bij jullie en dat het geen echte dennenboom is mag de pret niet drukken.

Anja L. zei

Ik vind je nagels wel erg mooi zo.
Kerststerren vind ik ook altijd leuk staan met kerst.
Wat leuk dat er allerlei plaatsen open waren, de bibliotheek zag er leuk uit.
Ik kijk nu ook regelmatig een kerstfilm.
Fijne dinsdag, hier is het verschrikkelijk mistig op het moment.

Anoniem zei

Wat leuk, dat filmpje van Santa in die mooie oude brandweerwagen. Wat een leuke traditie is dat!
Je nagels vind ik erg mooi zo trouwens.
Ik vroeg me ook af hoe het met je voet gaat? En of de fysio en speciale schoenen helpen?
Groetjes
Carla

Anja zei

Leuk hoe kerst bij jullie wordt ingeluid. Wij hebben dat meegemaakt in Layton op de skipiste en in Reston.
Bij mij staan kerststerren niet lang, ik heb de moed opgegeven.
Gezellig he met de boom aan, ik heb de boom vandaag opgezet. Wel wat vroeg voor hier maar 5 december
vieren we bij de kinderen.

Petra zei

@Petra - Inderdaad, een hulstboom is ook kerstachtig, maar hij blijft zo klein

@Anja - Het is grappig dat we hier al zo lang wonen en eigenlijk bijna nooit die historische plekken bezoeken.

@Carla - Het gaat wel goed met mijn voet. Ik heb de afspraak van morgen verzet naar over iets meer dan een week. De fysiotherapie helpt wel, alleen ben ik de afgelopen dagen laks geweest met rekken en strekken.

@Anja - Gezellig, alvast een fijne Sinterklaas gewenst.