Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 15, 2022

Over een druilerige dinsdag

Op het moment ben ik echt blij met de vrolijke Disney liedjes waarmee Alexa me wekt. Het geeft me een stok achter de deur om op te staan. Ik heb de verwarming ook anders geprogrammeerd, want vijftien graden bij het opstaan is funest voor mijn spieren. 
Over Disney gesproken, onze Thanksgiving Mickey en Minnie

De hete koffie, die Rick al voor me heeft gezet, smaakt heerlijk en mijn  ontbijt ook. Nadat ik dat opheb loop ik alvast wat hard op de plaats en als Rick klaar is erop uit te gaan heb ik al een kwart van mijn stappen bijeen. 

In de auto op weg naar Starbucks zet ik de stoelverwarming weer aan. Rick en ik hebben zo'n andere tolerantie voor kou. Hij draagt nu wel een lange broek, maar een shirt met korte mouwen. Het moet iets mannelijks zijn, want Rick is niet de enige. 

Met de koffies keren we huiswaarts en ik loop naar de sportkamer en plant mezelf op de elliptische machine. Het gaat al makkelijker gaat en dit keer houd ik het een half uur vol. Dan ga ik op mijn Scoop machine trappen. Ik merk dat dat mijn heupen goed doet. 


De regen is inmiddels gearriveerd en ik stort me op de spelletjeskast beneden. Ik haal er weer een paar zakken om weg te geven uit. Verder zijn er drie puzzels en een spel dat ik gratis op te halen op onze Vienna Facebook pagina zet. Die zijn binnen het uur opgeeist. 

Met schrik zie ik opeens dat het al tien over half twaalf is en ik heb nog niet gedoucht. Dat doe ik rap en maak dan mijn lunch van gerookte zalm op bloemkoolbrood en een salade met tomaat en komkommer. Mijn virtuele lunch met Judith is vandaag al om twaalf uur. 

Judith heeft ook minder tijd dan gewoonlijk en voor we het weten zijn de drie kwartier om. Het blijft gezellig. Hopelijk zien we elkaar ook weer eens in levende lijve, maar zo virtueel is ook erg leuk. 

Zin om ergens heen te gaan heb ik niet, dus ik verzet die plannen naar morgen. In plaats daarvan doe ik om te beginnen een uur Duolingo, eerst Frans, dan Spaans. Het gaat lekker en ik sta bovenaan mijn "league" met 1400 punten meer dan nummer twee. 

Rick neemt een pauze en we drinken gezellig samen thee. Ik vind de zoethoutthee, die ik van vriendin Marion kreeg, erg lekker. Het is gezellig zo even samen te pauzeren terwijl de regen met bakken naar beneden komt. 


Als Rick weer aan het werk is doe ik een serieuze rek- en strek workout. Misschien verbeeld ik het me, maar het lijkt alsof mijn heupen minder pijn doen. Mijn voeten houden het ook redelijk uit, alleen de ontstoken pees aan mijn rechtervoet speelt wat op. 

Er is weer een nieuwe virtuele speurtocht bij het Two Dots spel. Die vind ik altijd super leuk om te doen en perfect voor een regenachtige middag. Intussen steek ik de kaarsen en lichtjes in de fles aan om het niet zo donker te laten zijn. 

Rick heeft natuurlijk geen zin om ergens heen te gaan met dit weer. Lang leve Doordash! Die bezorgen ons maal van Sheesh Grill. Voor mij de zalm kabob met hun heerlijke spinazie en Rick heeft een gyro met van alles en nog wat. 

Er is vandaag niet veel gebeurd, maar toch was de dag weer zo voorbij. Morgen wordt het gelukkig weer beter weer. 

6 reacties:

Anja L. zei

Ik gebruik nu ook weer af en toe de stoelverwarming en zelfs al één keer de stuurverwarming.
Je bent goed bezig met opruimen zeg. Mooi dat er ook belangstelling is voor de spullen.
Hier regende het gisterenavond en vannacht, ik werd er zelfs wakker van, zo hard ging het af en toe.
Wat fijn dat je het idee hebt dat de rek- en strek oefeningen helpen.
Wij hebben nu ook weer kaarsjes aan in huis, zo’n gezellig gezicht.
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Prima invulling van een regenachtige dag!
Fijn dat je het gevoel hebt dat de oefeningen goed helpen.

Anoniem zei

Zie dat het bij jullie al wat vriest snachts,
denk dat dat hier ook gauw weer gaat gebeuren.
Erg genoeg dat de winter zolang duurt,
vooral die korte dagen dat het zo vroeg donker is...
Komt Rick niet kijken wat je al zo weg doet van die spelletjes?
Overal zit vaak ook een herinnering aan he,ken dat gevoel wel.

Waaraan ik dacht,omdat je mijn link niet kon openen over kerstnagels,
heb je dat geprobeerd met je handy,want ik weet, dan lukt dat vaak niet?
Op een laptop moet het dan wel lukken lees ik vaker.

groetjes Joke

Marion2 zei

Wat leuk om te lezen dat de zoethoutthee zo goed in de smaak valt :0.
Ik ben er zelf ook dol op en drink het elke ochtend bij mijn ontbijt.

Marion2 zei

Oeps, ik bedoelde een smiley in plaats van een verbaasd gezicht.

Petra zei

@Anja - Vanmiddag voor het eerst stuurverwarming gebruikt. Wat is dat toch een fijne uitvinding!

@Petra - Ik ben blij dat er vooruitgang in zit, maar ik ben er nog lang niet.

@Joke - De klassieke spellen doe ik niet weg. Dit zijn of puzzels, die we niet nog eens gaan maken of spelletjes waarvan ik niet eens weet waar ze vandaan komen. Die kast is enorm!

@Marion - Ik vind deze ook heel erg lekker, beter dan van Pickwick