Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 02, 2022

Over een leuke rondleiding

Het valt me steeds zwaarder om om half acht op te staan, maar ik doe het toch maar. Zondag gaan we hier ook naar wintertijd en dan zal het 's ochtends weer vroeger licht zijn. Heel eerlijk heb ik het liever later licht 's avonds zoals in de zomertijd. 

Onze nieuwe tijdelijke ochtendroutine speelt zich weer af. Ik maak en eet ontbijt en Rick gaat zich douchen. Dan bestelt hij onze Starbucks koffies en ik ga ze ophalen. Ik hoop dat we volgende week weer gewoon samen kunnen gaan.

Omdat ik vanmiddag een rondleiding heb doe ik vanochtend geen uur cardio. Wel ga ik een stuk door de buurt wandelen. Het is nog steeds warm voor de tijd van het jaar en de kleuren zijn er nog, al verliezen de meeste bomen flink wat blaadjes.





Om twaalf uur doe ik nog een Covid test en die is gelukkig negatief. Ik email mijn groepje dat en na mijn lunch van bloemkoolbrood, zalm en tomaat rijd ik naar de metro. Daar vind ik met gemak een parkeerplaats, het is nog steeds lang niet zo druk als voor de pandemie.

Mijn trein staat al klaar en ik stap na een half uur bij het Smithsonian station uit. Daar maak ik gebruik van de toiletten en neem daarna de metro door naar het Capitol South station. Ik heb voor het historische gebouw van de Library of Congress afgesproken. 

Al gauw zie ik een gezin aan komen lopen, dat er Nederlands uitziet. Inderdaad zijn het F. en M. met hun kinderen L. en L. Ik heb kaartjes voor de Library of Congress en omdat zij voorzichtig zijn met corona vanwege een cruise over anderhalve week draag ik een mondkapje tijdens mijn rondleiding binnen. 

Wat is het toch altijd een genot om dit prachtige gebouw te laten zien. Er zijn een aantal docenten om vragen te beantwoorden en kleine L. wil wel meer weten over het grote glasmozaiek met Minerva. Zo leer ik ook weer wat nieuwe dingen. 



Eenmaal buiten heb ik spijt dat ik mijn jas meeheb. Het is zeker twintig graden. Nadat ik over het Hooggerechtshof en Capitool heb verteld lopen we Capitol Hill af naar 7th Street. We komen langs de sterrenbeelden fontein en daar willen de kinderen natuurlijk even hun sterrenbeeld vinden. 

Na daar foto's van gemaakt te hebben vervolgen we onze wandeling naar Chinatown en bewonderen de grote Chinese boog. We lopen langs het oudste Katholieke kerkje in de stad en stoppen dan voor Ford's Theatre. Hier werd Lincoln in 1865 vermoord. 

Langs het lelijke FBI gebouw lopen we terug naar Pennsylvania Avenue. Aangezien ze geen kaartjes voor het Washington Monument konden bemachtigen raad ik ze aan omhoog te gaan in het torentje naast het Waldorf Astoria hotel. Ze hebben morgen nog een hele dag hier dus kunnen dat mooi doen. 

Het laatste monument waar we langs lopen is het nieuwe Eerste Wereldoorlog Monument. Dat is indrukwekkend groot, maar het zegt ons Nederlanders weinig. 

We gaan de heuvel op naar de voorkant van het Witte Huis. Daar vertel ik over de geschiedenis daarvan en dan is de rondleiding afgelopen. Zij zijn pas aan het begin van een vijf maanden durende reis door de Verenigde Staten, Fiji, Nieuw Zeeland, Australie en wellicht wat van Azie. Heel bijzonder lijkt me zoiets!

Na afscheid genomen te hebben loop ik naar het McPherson Square metrostation. Mijn voeten hebben het redelijk volgehouden met mijn nieuwe schoenen, maar ik heb nogal wat pijn aan de binnenkant van mijn rechterknie. Dat zal ik bij de volgende fysiotherapie afspraak te berde brengen. 

De trein komt al gauw en ik kan gelukkig zitten. Wat voelt dat dan fijn! In Vienna staat mijn auto te wachten en in een mum van tijd ben ik thuis. Daar wacht Rick me op met mijn groentensap mocktail. 

Voor ons avondeten bestellen we Vietnamees van Four Sisters. Hun biefstuk gerechten zijn heerlijk met een super lekkere limoen en peper saus erbij. Het blijft een van mijn favoriete Aziatische cuisines. 

Ricks vijf dagen quarantaine zijn na vandaag gedaan. Hij gaat morgen een test doen, zeer benieuwd naar de uitslag. Die van Saskia was gisteren nog duidelijk positief, maar toch gaat ze morgen weer aan het werk. Ik denk dat ik, als ik dit weekend nog niets heb, de dans dit keer ben ontsprongen. 

7 reacties:

Anja L. zei

Wat een bijzondere reis gaan die mensen maken met hopelijk heel veel mooie herinneringen voor later.
Ik hoop dat de test van Rick negatief is en dat jij ook negatief blijft.
Mag Saskia dan weer les geven ook al test ze nog positief?
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Geef mij ook.maar de zomertijd. Ik vind het donkere echt niks aan.

Bijzondere reis maakt het Nederlandse gezin. Ik wou dat ik ook zoiets had gedaan toen de kinderen nog klein waren.

Een positieve test na zoveel dagen zegt niet zoveel, je kunt nog weken positief testen. Als je na 5 dagen 24 uur klachtenvrij bent, mag je uit isolatie (hier tenminste). De kans om dan nog iemand te besmetten is minimaal.

Anoniem zei

Wat een leuke rondleiding heb je weer gedaan! En heerlijk, nog 20 graden.
Ik hoop dat de pijn aan je knie meevalt en niet erger wordt.
Fijne donderdag!
Groetjes
Carla

Marion2 zei

Het blijft zo mooi de herfstfoto's.

Ik benijd die mensen wel, wat heerlijk om zo lang met je gezin naar de mooiste
plaatsen op aarde te kunnen gaan.

Ik meen weleens gelezen te hebben dat je na een coronabesmetting nog een hele tijd
positief kunt testen. Dat je het virus nog wel bij je draagt, maar dat het niet meer
actief is of zoiets.

Petra zei

@Anja - Ja, Saskia moet wel een mondkapje dragen tot er tien dagen voorbij zijn.

@Petra - Hier mag je ook uit isolatie, maar wordt wel aangeraden nog een mondkapje te dragen.

@Carla - Dank je wel!

@Marion - Ja, hier wordt nog wel aangeraden tot dag tien een mondkapje te dragen.

Nancy Jonkers zei

Gelukkig mag Rick uit quarantaine; jij hebt het onlangs ook gehad, dus je bent nu juist mega immuun, zelfs nog beter dan de vaccinaties. Wat heb ik weer genoten van je foto's!

Petra zei

@Nancy - Hopelijk wordt het ooit net als een verkoudheid zonder quarantaine en alles. Dank je voor het compliment!