Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, november 20, 2022

Over kerstversieringen en Ricks verjaardag

Zaterdag

Rond kwart over acht zijn we beiden wakker. Na Orions wandeling gaan we op pad. We halen onze koffies en ontbijt van Starbucks en rijden dan naar de gezellige Church Street. Daar zijn de kerstversieringen gisteren aangebracht. 

Dat maakt het altijd zo warm en vrolijk. We brengen lege flessen terug naar Greenheart en halen een nieuwe fles Rooster sap op. Ik vraag me nog steeds af hoe zo'n populaire zaak opeens zijn deuren moet sluiten. Ik hoor roddels dat de eigenaren teveel te snel wilden. Ik zal ze zo missen!


Langs ons plein staan drie bomen, die nog heel veel bladeren hebben. Twee daarvan staan in onze tuin. Ik vind de kleuren mooi, maar snap Rick ook dat hij nu weleens klaar wil zijn met bladeren ruimen. Voor we aan onze kerstversieringen beginnen harkt Rick de tuin nog even schoon. 

Intussen ruim ik binnen de herfstspullen op. In de wc haal ik de kerstspullen tevoorschijn. Ik vind de baddoek met het rendier zo leuk!

Zodra de tuin bladervrij is beginnen we met versieren. Eerst moet alles van zolder gehaald en dan zetten we de diverse sneeuwpoppen waar we ze willen. Helaas zijn er zoals ieder jaar weer netten en snoeren met blauwe lichtjes, die het niet meer doen. Jammer genoeg helpt het ook niet om de zekeringen te vervangen. 

Er zijn een aantal wraps over van gisteravond en we besluiten die als middageten te nuttigen. Rick neemt de wrap en ik haal de tortilla eraf en wikkel de ham en rosbief in een paar eiwit wraps. Daar heb ik overgebleven Perzische komkommer en een tomaatje bij. Lekker en koolhydraatarm is het. 

Na het eten gaan we naar Target in de hoop daar meer netten en blauwe lichtjes te vinden. Het is druk en we kunnen nog net van beiden de laatste dozen meenemen. Die blauwe lichtjes zijn populair voor Hannukah en altijd al heel snel uitverkocht. We hebben nu precies genoeg. 

Rick gaat op de ladder om de lichtjes boven de garage op te hangen. Daar ben ik nooit zo blij mee en ik houd de ladder goed vast. Rick vindt dat allemaal onzin, maar ongelukken op ladders gebeuren maar al te vaak.

Het gaat gelukkig goed en als dat gedaan is gaan we naar binnen om daar ook al wat te versieren. We willen vandaag zoveel mogelijk gedaan hebben. Ik praat bij met mijn zus en Rick merkt op dat ik zoveel met een hand gedaan krijg. Dat is absoluut niet moeilijk!

Rick en ik zetten samen de Disney boom in de voorkamer op. Die is zo makkelijk, hij hangt als een rok aan de staaf. Dat is het laatste dat we vandaag doen. Morgen zal de trap volgen en nog wat andere kleine dingen. Het is altijd weer heel wat die kerstversiering, maar ook zo ontzettend gezellig!

We zijn redelijk uitgeteld en voelen ons rozig van de uren buiten. We hebben zin om naar de bar van Parc de Ville te gaan. Daar kennen we de barman Grant, die ons als oude vrienden ontvangt. Rick en ik kiezen beiden voor de uiensoep als voorafje en de omelet met kruiden en gruyere. Die laatste is zo lekker!

Pas als het donker wordt kunnen we zien of alles er goed uitziet. Dit jaar zijn we zeer tevreden!


Het fijne van zo vroeg versieren is dat we lang kunnen genieten van ons werk. Ik denk dat Fiona de lichtjes ook prachtig zal vinden volgende week. 

Zondag

Alexa speelt om half acht weer eens "We don't talk about Bruno". Ik sta meteen op, want wilde Rick op zijn verjaardag verrassen met thee en Orion zijn wandeling geven. Rick is echter ook van de partij en een verrassing is dat dus allemaal niet meer. Toch kan hij het zeer waarderen. 

Het vriest buiten en waait keihard. We kleden ons dus dik aan als we op pad gaan. Als eerste haalt Rick ontbijt van de drive thru van Wendy's. Hij vindt hun croissants lekker. Ik waag me er niet aan dus heb geen idee of het ook maar in de verste verte op een Franse croissant lijkt. 

Bij Starbucks krijgt Rick zijn gratis verjaardagskoffie. Mijn egg white egg bites zijn weer eens veel te licht getoast. Ik vraag om het nog een keer te doen en ik hoor de medewerker zeggen "She likes it almost black". Inderdaad vind ik ze het lekkerst als de buitenkant knapperig is. 

Tijd om de Mosaic markt te trotseren. Ondanks winterjas, muts en handschoenen zijn we binnen de kortste keren verkleumd. Ik heb zo met de mensen bij de kraampjes te doen! Wij kopen eieren, maar de paddenstoelendame is er niet. 

Dan haal ik mijn paddenstoelen wel van H Mart. Daar hebben ze iedere week weer andere keuzes. Dit keer neem ik beukenzwammen, oesterzwammen en enoki paddenstoelen mee. Zo kan ik weer een aantal dagen vooruit. 





Thuis ga ik de trap versieren. Wat blijkt: ook hier zijn er weer slingers, die het niet meer doen. Gelukkig heeft de Michaels in Vienna er nog een aantal en die zullen we later vanmiddag ophalen.

De tijd vliegt en voor we het weten is het kwart over elf. We rijden naar The Boro en parkeren in de garage onder de bioscoop. 

We willen voor het begin van de film eten, dus lopen rillend naar Poki DC en Tasty Kabob. We eten binnen bij Tasty Kabob en dan gaan we naar het Icon Theatre.

Dit is voor mij de eerste keer sinds begin 2020 dat ik naar de bioscoop ga. Rick is een paar maanden geleden al een keer geweest met onze buren. We gaan de film "Ticket to Paradise" zien en die is zo leuk als we verwachtten. Ik vind het gewoon jammer als hij afgelopen is!

Op weg naar huis stoppen we bij Michaels om mijn groene verlichte slingers op te halen. Rick heeft ook zuignappen nodig en ik vind een leuke kleine Mrs. Claus notenkraker. Er zijn zoveel leuke kerstspullen, ik moet mezelf ervan weerhouden niet meer te kopen. 



Er zijn nog een paar dingen te doen qua versieringen. Ik maak de trap af en Rick hangt de grote krans buiten boven de voordeuren. 

Zo gezellig altijd 


Dan videobellen de kinderen om Rick een fijne verjaardag te wensen. We praten een uurtje en dan moet Saskia er vandoor en Kai en Raquel komen net in St. Etienne aan. Zij zijn dit weekend in Bordeaux en Parijs geweest. 

De kou speelt mij parten en ik voel me niet zo lekker. Ik laat Rick dus alleen naar de Giant gaan. Hij koopt vandaag de benodigdheden voor het Thanksgiving maal. De kalkoen hebben we al een tijdje, maar de bijgerechten nog niet. 

Terwijl Rick weg is buig ik me over de puzzel. We zijn een heel end, maar poeh, zelfs met de meeste stukjes op zijn plaats is het een hele kluif. Ons doel is de puzzel voor woensdag af te hebben. Hij ligt er al maanden, dus we zijn dan wel toe aan iets nieuws.

Voor we uit eten gaan is het tijd voor Ricks cadeautjes. Na mijn kaart gelezen te hebben overhandig ik Orions cadeautje, de fles Delirium Noel. Dan opent hij mijn cadeau, een afstandsbediening met scherm voor Ricks drone. Alles wordt met blijheid ontvangen. 

Rick is dol op de Braziliaanse churrascaria en vanavond gaan we naar Fogo de Chao. Daar zijn we een keer geweest, maar we herinneren ons er weinig.van. Dat is misschien omdat onze favoriet Chima beter is. Deze heeft ook geen vis, tenzij je bij betaalt, en Chima wel.

Ondanks dat wordt het een lekker en feestelijk maal. We beginnen met de salade bar en draaien dan ons kaartje op groen. Het ene na het andere zwaard met vlees komt langs. De kwaliteit van het vlees is erg goed en ik probeer meer dan gewoonlijk.



Rick vindt het helemaal fantastisch. Je kunt hem geen groter plezier doen dan ongelimiteerd biefstuk eten. Volgens mij zijn wij echter wel goede klanten, want zoveel kunnen we nou ook weer niet op. Na een uurtje zijn we beiden voldaan en rekenen af. 

Het was een volle dag en we zijn beiden moe. Het weekend was superleuk, maar zoals altijd vloog het voorbij. Nu nog maar twee dagen voor iedereen voor Thanksgiving komt. Alleen Kai en Raquel zullen er dit keer niet bij zijn. 

Allemaal een heel fijne week gewenst!

9 reacties:

Marion2 zei

Als eerste gefeliciteerd met Ricks verjaardag!

Wat een werk is het toch om jullie huis te versieren, maar het resultaat
mag er meer dan zijn. Het ziet er ontzettend gezellig uit.

Ik heb Ticket to Paradise ook gezien. Echt een leuke feelgood film.

Tineke zei

gefeliciteerd met Rick's verjaardag.
Gezellig heb je het huis gemaakt.
Fijn dat de meisjes met thanks giving komen wordt genieten met de kleine erbij.
Wij hebben zaterdag sinterklaas , voor het eerst in twee jaar life ingehaald.

Petr@ zei

Gezellig weer, al die kerstversiering weer. Al voelt Kerst voor mij nog een hele tijd weg. Ik ben ook nooit zo vroeg met versieren.

Zo te zien genoot Rick met volle teugen van zijn verjaardags diner!

Anoniem zei

Rick,van Harte Proficiat met je verjaardag!🎶 😊 🎉
Weer een jaartje erbij en nog heel veel gezonde jaren erbij!

Wat mooi die blauwe lampjes,heel apart ook,
het ziet er allemaal geweldig gezellig uit,
met al die versieringen.

Petra zei

@Tineke - Leuk, wij gaan met Sinterklaas in Nederland zijn, maar denk niet dat we er veel van mee zullen krijgen.

Petra zei

@Marion - het is inderdaad tijd rovend, maar ook leuk om te doen

Petra zei

@Carla (?) - die blauwe lampjes stellen de landingsbaan van de slee van de Kerstman voor

Anoniem zei

Oeps vergat mijn naam erbij te zetten bij mijn reactie,
bovenstaand zonder naam is dat, met die emoticons erbij!

groetjes Joke

Petra zei

Oeps, sorry, Joke! Ik heb de wensen aan Rick doorgegeven