Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, november 06, 2022

Over een warm weekend

Zaterdag

Als ik om kwart over acht opsta geniet ik als eerste van mijn uitzicht. Zoveel kleur, maar ik ben bang dat het grootste deel er vandaag afgewaaid zal worden. Het wordt wel heel warm, maar met een harde wind. 

Beneden is alles nog in diepe rust. Ik geef Orion zijn medicijnen en Zorro zijn snoepjes waar hij iedere ochtend op rekent. Dan laat ik Orion uit en hoef zelfs zo vroeg geen jas aan!

Rick komt een half uurtje later boven water. Hij doet nog een Covid test, want hier wordt aangeraden die iedere 48 uur te doen. Helaas voor Rick is het nog steeds heel erg positief. We dragen dus nog minstens tot dinsdag mondkapjes. 


Verder beginnen we aan onze gewoonlijke routines. We halen koffies en ontbijt van Starbucks. Daarna gaan we naar de glasbak om het lege glas erin te gooien. 

Daarna plaag ik Rick met de vraag of we naar de Oakton markt zullen gaan. Ik mis de Vienna markt nu, maar Rick is geen markt fan en heeft daar absoluut geen oren naar. Ik weet dat de Oakton markt niet zo interessant is, dus ik dring verder niet aan. 

Thuis eet ik buiten op ons vlinderbankje ontbijt. Het voelt als zomer en iedere minuut moet benuttigd worden. Voor volgende week wordt er zelfs wat winters weer voorspeld! Hopelijk wordt dat niet bewaarheid!


Na drie kwartier cardio vind ik het voor vandaag wel welletjes. Ik ga naar buiten en begin met het opruimen van de Halloween spullen. Ik heb bijna alles opgeruimd als Rick komt helpen. Hij brengt de spullen naar zolder. 

Er zijn al mensen, die hun kerstverlichting hebben (laten) ophangen. Ik vind het wel een idee nu het zulk heerlijk weer is, maar Rick wil er niets van horen. Alleen de verlichting boven de voordeuren hangen we vast op, zodat Rick de ladder geen tweede keer hoeft te gebruiken. 

Zo is het al gauw tijd voor het middageten. Rick wil PizzaRoni pizza en daartegenover ligt Sweet Leaf. Ik vind hun in collard bladeren gewikkelde "sandwiches" erg lekker. Je kunt ze zelf samenstellen. Ik voel me een beetje schuldig tegenover de Italian Gourmet, maar deze wraps zijn gevarieerder. 

Er heeft een dier van onze pompoen gegeten en Rick wil hem in een vuilniszak weggooien. Dat is allemaal slecht voor het milieu. Wilde dieren zijn dol op pompoenen. Ik laad het best zware ding op mijn fiets en leg het in het bos bij het zwembad. Ik wil wedden dat het op wordt gegeten. 

Rick wil heel graag bij Sweetwater Tavern gaan eten. Dat is een heel populair restaurant en hun terras is niet zo groot. 

We gaan er om kwart voor vijf al heen, maar Rick kiest de snelweg en daar staat een file. Zo komen we na vijven pas bij het restaurant aan.

Gelukkig zijn er nog wat tafeltjes open, maar het zit al flink vol. We delen het voorafje van krab en garnalen ballen, die zo ontzettend smakelijk zijn! Rick is in zijn sas, want ze brouwen hier erg lekker bier. 

Als hoofdgerecht neemt Rick de prime rib, een enorm stuk biefstuk. Ik kies de gerookte zalm met knapperige spruitjes. We smullen beiden van onze maaltijden. 

Dit restaurant hoort bij de plaatselijke Great American Restaurants keten. We klagen weleens dat de menu's nooit veranderen, maar het eten is er altijd weer voortreffelijk. 

En nu is het ontspannen geblazen. Vannacht gaan onze klokken ook een uur achteruit. Ik vind "Fall back" minder moeilijk dan "Spring forward". 

Zondag

Lekker uitslapen dacht ik, omdat we een uur "extra" hebben vandaag. Maar om zeven uur heb ik mijn bed totaal gezien. Rick liet Orion gisteravond uit en deed hem daarna niet in onze kamer. Als ik de deur opendoe komt Orion me met een van zijn speeltjes tegemoet.

Na hem zijn medicijnen en wandeling te hebben gegeven wacht ik tot Rick de basement uitkomt. Dat duurt niet lang en we vertrekken meteen naar Starbucks. Het miezert wat buiten, maar is alweer zo warm, zo vroeg al 21 graden. 

Terwijl we bij de Starbucks drive thru op onze beurt wachten krijg ik een berichtje van Riekje. Zij en haar man gaan ook naar de Mosaic markt. Helaas kan Rick nog niet in een restaurant eten of drinken, dus we besluiten elkaar buiten te ontmoeten voor een praatje. Het is weer gezellig hen even te zien. 

Op de markt kopen we eieren en een fles groentensap van Greenheart. Dan ga ik mijn paddenstoelen ophalen en Rick en ik vragen ons iedere keer af of de dame bij King Mushroom zich eindelijk herinnert wie ik ben. Maar nee, ook deze week kijkt ze me aan of ik een complete onbekende ben. Misschien heeft ze moeite met gezichten onthouden. 





De volgende stop is H Mart. Daar haal ik meer paddenstoelen voor mijn ontbijt. Ook ga ik even bij de kimchi afdeling kijken in de hoop dat er een niet pittige soort is. Jammer genoeg is dat niet het geval. 

Thuis ga ik aan mijn cardio en dat uur gaat vandaag lekker snel voorbij met allerlei spelletjes en lezen. Als ik weer naar buiten stap vallen de kleuren weer op. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Jammer dat er nu meer bladeren op de grond liggen dan nog aan de meeste bomen zitten. 


Voor de lunch gaan we naar The Boro. Ik bestel mijn favoriete kleurrijke poke bowl bij Poki DC. Het is inmiddels droog en ik ga voor het huis zitten eten. Af en toe komt de zon zelfs tevoorschijn. 



Rick heeft een nieuw "speeltje": een apparaat dat bladeren opzuigt en verpulvert. Hij haalt daarmee de bladeren van het net dat over onze vijver gespannen is. Ideaal!

Als de bewolking terug is gaan we boodschappen doen. Eerst werken we een lijstje af bij de Giant en dan bij Whole Foods. Tegen de tijd dat we ermee klaar zijn schemert het al, bah!

Voor ons avondeten maken we het makkelijk en bestellen een pizza bowl van Papa John's. Ik heb bijna alle groentes en kaas. Alleen is er maar heel weinig kaas, heel anders dan de vorige keren. Ik ga volgende keer maar dubbel kaas bestellen, want dat is er juist zo lekker aan. 

En zo is dit weekend ook alweer voorbij. Het lijkt altijd zo lekker lang, twee dagen, maar poef en ze zijn weer voorbij. Allemaal een heel fijne week gewenst!

5 reacties:

Pascale zei

Lekker dat het bij jullie zo warm was dit weekend! De winter zal nog lang genoeg duren.
Bij mij was de test pas op dag 11 weer negatief, dus het kan nog even duren voor Rick. Wel fijn dat jij geen symptomen hebt gekregen.

Reny zei

Zo te lezen hebben jullie weer een fijn weekend gehad.

Ik zie op Facebook allerlei afbeeldingen voorbij komen waarop het lijkt dat Amerikanen nét na Halloween al voor Kerst versieren. Ik vroeg me af of dat écht het geval is, zo te lezen bij jullie dus nog niet (lijkt me ook heel erg vroeg). Ik begin met versieren op of nét na de eerste advent.

Jammer dat Rick nog steeds positief test maar gelukkig heeft hij er geen last van.

Ik vind het op de markt altijd zo leuk als "onze" kaasboer me herkent.
Het is toch raar dat de dame bij King Mushroom jou nog steeds niet lijkt het herkennen. Heb je niet de neiging om daar eens iets over te zeggen of naar te vragen?

Ik wens jullie een mooie week.
Gr.
Reny

Anja L. zei

Wat een feestje als je in November nog buiten kunt zitten. Het zal wel tegenvallen als dat winterse weer volgende week echt komt.
Ik heb hier al een versierde kerstboom zien staan in een huis😱, dat is me echt nog te vroeg hoor.
Jammer hè, als je denkt lekker uit te gaan slapen maar dat dat dan niet lukt.
Helaas vliegen de weekenden altijd voorbij maar meestal betekent dat dat ze leuk waren.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Ik denk dat je best een paar dieren blij hebt gemaakt met de pompoen. Goed idee van je!

Wat heerlijk zeg, zulk lekker weer nog in november. Hopelijk klopt het weerbericht voor volgende week niet en blijft het winterse weer nog even weg.

Petra zei

@Pascale - Hier moeten we volgende week ook aan winter geloven. Hoort wel bij de feestdagen, maar daarna mag het van mij weer warm worden.

@Reny - Niet veel (maar wel een paar) huizen versierd nog, maar wel winkelcentra en winkels. Er zijn ook al kerstreclames op tv. De meeste mensen versieren net voor of na Thanksgiving.

@Anja - Ik moet ook wel in de stemming komen. Net voor Thanksgiving vind ik vroeg genoeg. Dan is het tijd voor die gezelligheid in huis.

@Petra - Ik ga morgen kijken wat er van de pompoen over is.