Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, november 27, 2022

Over de kerstboom ophalen en familietijd

Zaterdag

Gisteravond liet Saskia weten het liefst vanmiddag terug naar Boston te vliegen. We hadden haar voor laat in de middag geboekt (nadat zondag terugvliegen, zoals oorspronkelijk, echt te laat bleek). Saskia is nu standby voor een vlucht van kwart voor drie. 

Wij gaan dus onze uiterste best doen om haar op tijd naar het vliegveld te krijgen. Dat betekent wat vroeger op en meteen ontbijt halen van Starbucks. Gelukkig heeft Fiona vannacht beter geslapen, dus Katja en Kevin maken zich ook snel klaar. 



Al met al is het toch kwart over tien als we wegrijden. Ik chauffeer en Saskia zit naast mij in de passagiersstoel. Zij heeft last van wagenziekte en Rick heeft zich opgeofferd om dan naast Kevin op de derde rij achterin de auto te gaan zitten. 

De rit naar de Moose Apple kerstboomboerderij duurt een uur. In die tijd klets ik gezellig met Saskia. Die gelegenheid heb ik niet zo vaak. Verder luisteren we naar vrolijke kerstmuziek. 

Bij de kerstboomboerderij is het flink druk, maar wij hebben geluk dat er net iemand wegrijdt en ik daar kan parkeren. Rick haalt een slee en dan lopen we naar onze boom. Die is de enige met Halloween versieringen, dus makkelijk te vinden. 

Fiona loopt lekker tussen de bomen en stampt op de stompjes. Het is heerlijk weer en fijn om buiten te zijn. Het is ook goed dat door het systeem van bomen van tevoren kiezen iedereen zijn boom opzoekt en zo is het niet zo druk. 





Met vereende krachten zagen Rick en Kevin de boom om en dragen hem op de slee. Dan slepen Saskia en Rick hem de heuvel op om uitgeschud en in een net gedaan te worden. 







Daar vlakbij het blokkenhut huis zit een ware Kerstman. Die ontvangt kinderen en Fiona gaat zowaar zonder te huilen op zijn schoot zitten. 

Foto's maken is wat moeilijker, want de kinderen naast Santa zijn interessanter. Wij zijn al blij dat Fiona niet huilt zoals het ongeveer even oude jongetje voor haar. 





Het duurt langer dan we gehoopt hadden voor de boom op de auto ligt. Ik rijd ook terug met Saskia naast me en neem dit keer de tolweg. Die gaat vlot en we zijn om tien voor half twee thuis. Daar maken Saskia en ik in sneltreinvaart lunch.

Met onze lunches gaan we de auto in en Rick rijdt zo snel hij kan naar National Airport. Daar zetten we Saskia af in de hoop dat ze met de vroegere vlucht meekan. 

Tot het laatste moment is het spannend, maar uiteindelijk krijgt Saskia de laatste stoel. We krijgen een zeer blije sms. 

Eenmaal weer thuis begint Rick aan de boom opzetten en ik geniet even van de zon voor het huis. We dragen de boom de woonkamer in en zetten hem rechtop. 

Hij is niet zo hoog als we vorige jaren hebben gehad, maar ik vind het een prachtige boom. Morgen volgen er foto's van. 

Natuurlijk zijn er problemen met de lichtjes. De ster werkt bijvoorbeeld niet. Zodra Fiona wakker is laten Katja en ik de mannen daaraan werken. Het is Kleine  Zaterdag vandaag en Katja en ik gaan die winkels graag helpen.

Met Fiona rijden we naar het centrum van Vienna. Wonder boven wonder vind ik onmiddellijk een parkeerplek. Ons eerste doel is Bard's Alley, de boekenwinkel. Daar hebben ze veel heel leuke kartonnen boekjes.

Onderweg komen we een high school klasgenote van Katja tegen met haar 9 maanden oude dochtertje. Dat is leuk! Katja en Sarah praten even bij en dan lopen we door naar de boekenwinkel. 

Daar eigent Fiona zich meteen een leuk boekje met een zon toe. Die smaakt kennelijk ook lekker, want er wordt op gekauwd. Katja merkt op dat die dus wordt gekocht. 

Behalve dat boekje is het moeilijk kiezen, want er zijn zoveel grappige boeken en Fiona is er dol op voorgelezen te worden. Uiteindelijk vertrekken we met vijf boeken. De kerstboeken gaan mee naar huis met Fiona, de anderen gaan in haar kerstsok straks. 

We lopen langs Church Street naar de Freeman Store. Helaas is die gesloten, maar Fiona kan nog poseren op het bankje voor de winkel. 

Als laatste gaan we naar Cocoa Vienna. Daar klimt Fiona in de slee en dan kiest Katja wat lekkere chocolaatjes voor haar en Kevin. 

Het was een succesvol kort bezoek om de winkels in Vienna te steunen. Katja zou hier zo graag heen verhuizen, maar het is helaas veel te duur. 

Fiona heeft een hekel aan haar autostoel en om haar er niet weer in en uit te hoeven halen SMS-en we de mannen dat we ze op komen halen. 

We gaan naar Caboose Tavern en iedereen doet zich tegoed aan bier. Ik daarentegen heb liever een cava brut. We delen de zalm rillettes en pimento kaas als snacks. Fiona eet een heel mandje met zoete aardappelfrietjes. 

Voor ons avondeten gaan we naar Bear Branch Tavern. Daar is het gezellig druk. Katja en ik delen een half dozijn oesters, die erg lekker zijn. 

Verder ben ik zoals zo vaak niet echt te spreken over mijn hoofdgerecht. De mahi mahi is zo droog dat ik het met water moet doorslikken.

Misschien kies ik gewoon altijd de verkeerde dingen, want de rest is zeer tevreden over hun keuzes. Die zijn allemaal met vlees, dat doen ze kennelijk wel goed. Fiona eet hier ook met smaak haar macaroni met kaas en frietjes. 

Met een heel moeie Fiona gaan we huiswaarts. Rick hangt de lichtjes nog even in de boom en dan hebben we een gezellige avond met Katja en Kevin. 

Zondag
Het vergt wat moeite om op te staan, want we gingen later dan gewoonlijk naar bed en het is somber, miezerig weer buiten. Wat hebben we de afgelopen dagen geluk gehad met het weer voor het Harry Potter bos en de kerstboomboerderij!

Fiona heeft de hele nacht door geslapen en werd pas om zeven uur wakker. Haar ouders zijn haar daar zeer dankbaar voor. Katja en Kevin gaan douchen en alvast wat inpakken.

Rick en ik gaan naar de Vienna Starbucks, maar als we daar aankomen is de nitro machine nog steeds kapot. Dan gaan we maar naar het Pan Am Center, want ik vind cold brew lang niet zo lekker. 

De anderen zijn al klaar om te gaan ontbijten als we thuiskomen. Rick en ik frissen ons op en dan gaan we met zijn allen naar Hawk & Griffin. Daar is het erg gezellig en de eigenaar Tom komt even bij ons zitten. 

Hij vertelt dat het wereldkampioenschap voetbal hen geen windeieren legt. Zaterdag tijdens de wedstrijd tussen Engeland en de VS moesten ze zelfs mensen weigeren. Wij kijken naar Kroatie tegen Canada, helaas wint Kroatie. 


Drie van ons bestellen de "Full Monty", een vol Engels ontbijt. Katja neemt de zalm Benedict. Mijn toast en gebakken aardappeltjes gaan naar Fiona en een paar van de worstjes ook, want het is mij teveel. Fiona vindt die worstjes vooral heerlijk!





Na het eten nemen Rick en ik Fiona de basement in. Daar vermaakt ze zich vooral met Zorro. Die moet van Fiona eerst Django's eten opeten, maar daar heeft Zorro natuurlijk geen zin in. Als Rick Zorro wat van zijn eigen eten geeft is Fiona's vermaak helemaal groot. 










Rond half een zijn Katja en Kevin klaar met alles in de auto laden. Django en Fiona gaan er na afscheid nemen in en dan geven we Katja en Kevin ook een afscheidsknuffel. Hopelijk valt het verkeer mee, want de zondag na Thanksgiving is de drukste reisdag van het jaar en het weer werkt niet mee.

Rick en ik nemen ons boodschappenlijstje mee naar Giant. Veel hebben we niet nodig, want we zijn maar een halve week thuis. Vervolgens rijden we door naar H Mart waar ik mijn paddenstoelen koop. 
Nog steeds kleurrijke herfstbladeren op onze oprit

Thuis gaan we verder met het optuigen van de boom. Rick heeft gisteren de lichtjes al aangebracht en hangt nu de slingers erin. Dan ontfermt Rick zich over de Hallmark boomversieringen en ik me over de gepersonaliseerde, waarvan we er met de jaren heel wat verzameld hebben. 

Traditioneel drinken we eggnog met rum en nootmuskaat bij dit karweitje. Ik vind het wel lekker, maar al snel te zoet. Eggnog doet me altijd een beetje aan dunne advocaat denken. Die nam mijn oma vroeger altijd in het weekend. 

Tegen vijven hangt alles dat we willen in de boom. Hij heeft dit jaar een mooie vorm waardoor de versieringen goed zichtbaar zijn. We zijn blij met het resultaat. 

Moe van de drukke dagen laten we Chinees bezorgen van Hunan Delight. Voor mij wordt het soep en moo shu kip. Eens kijken hoe dit gerecht van dit restaurant is, mijn favoriet is Lotus Garden, maar die bezorgen helaas niet. 

En zo is het lange Thanksgiving weekend ook weer voorbij gevlogen. Allemaal een heel fijne week gewenst!

6 reacties:

Reny zei

Na ons heerlijke (lange) weekend in Berlijn ben ik eindelijk bijgelezen.
Wat hebben jullie gezellige dagen gehad en wat is Fiona toch schattig !

Jullie boom heeft inderdaad een hele mooie vorm.

Vandaag wordt onze boom bezorgd en die ga ik, met kerstmuziek op de achtergrond, versieren.
Na zo'n Duits kerstweekend heb ik er écht zin in.

Jullie huis zal wel erg leeg voelen na zo'n druk en gezellig lang weekend.

Maak er een mooie week van !

Anja L. zei

Wat een gezellig Thanksgiving weekend hebben jullie gehad.
De kerstboom ziet er leuk uit, mooie vorm ook.
Ik weet nog niet of ik een kerstboom ga neerzetten. Ik heb wel een mooie kerstkrans besteld voor op de tafel. Waarschijnlijk blijft het daarbij.
Fijne maandag.

Anoniem zei

Een prachtige kerstboom hebben jullie uitgezocht! En wat leuk om zelf een boom uit te zoeken, en vervolgens zelf te kappen. Fiona vond het ook erg leuk zo te zien!
Gezellig staat t he, de kerstboom vol lichtjes weer in huis. Ik ga ook snel de kerstboom neerzetten hier. En ik ben heel ben benieuwd hoe mijn kleinzoon dat vindt als ze weer komen.
Groetjes en fijne maandag
Carla

Petr@ zei

Wat een heerlijk weekend hebben jullie gehad! Fijn om zo samen te zijn.

Mooie kerstboom, ziet er gezellig uit!

Anoniem zei

Wat een gezellig lang weekend hebben jullie gehad.Bij ons is het net zo. Want onverwacht waren Cathy en Cees dit weekend vrij. Daar was ik alleen maar heel blij mee.Meer tijd om even te gaan shoppen. Naar Home Goods waar je altijd wel iets van je gading vindt. En daar is het wel bij gebleven,vond het wel genoeg voor vandaag.Tijd voor een late lunch bij de Italiaan. Genoten van een overheerlijke cranberry cocktail.
Zondag hebben we de kerstbomen tevoorschijn gehaald en opgezet.Van de drie zijn er twee opgetuigd want meer tijd hadden we niet. Waren door een vriend uitgenodigd om 'middags een drankje te komen drinken.Dat werd een uitgebreid borrelgarnituur met de nodige hapjes. Het was zo gezellig dat je de tijd vergeet.En plotseling was het 6 uur en o jee de honden zullen wel honger hebben. Binnen 2 minuten waren we thuis.En zo was dit weekend voorbij.
Fijne week. Groetjes Wil.

Petra zei

@Reny - Leeg, maar ook wel rustig zo, het is een hele invasie met een kleintje!

@Anja - Een kerstkrans is ook mooi.

@Carla - Die kaptraditie stamt nog uit Ricks jeugd.

@Petra - Zeker fijn, weer heel wat herinneringen gemaakt.

@Wil - Dat klinkt zeker als een heerlijk weekend. Fijn dat je zo geniet bij Cathy!