Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, april 18, 2023

Dag 12 Londen en Parijs: Over een hele dag genieten

Onze laatste dag in Parijs begint rond kwart voor acht. We hebben geen haast en maken ons op ons gemak klaar om naar beneden te gaan. 

Daar eet ik weer een lekker ontbijt met zachtgekookt ei. Kai houdt het bij een groene thee. 

Kai heeft intussen van alles leuks gevonden via de Atlas Obscura website . We lopen als eerste naar Ile de la Cite.










Bij de Notre Dame lezen we het verhaal over de restauratie. Een fotograaf heeft prachtige sfeerfoto's gemaakt. Ik ben benieuwd hoe het er volgend jaar bij de heropening uit zal zien. 



Hierna gaan we allerlei souvenirwinkeltjes binnen. Kai gaat weer op zoek naar vingerhoedjes en vindt een mooie blauwe. 

Voor Rick neem ik een klein dienblad en shotglaasjes met Tournee du Chat Noir erop mee. Dat zal leuk staan in de bar. 

Kai leidt ons langs een aantal interessante historische plekjes, waaronder het Maison des deux Colombes. Het is nu een café, maar in de Middeleeuwen woonde hier een man, die een paar verliefde tortelduifjes had. 

Het vrouwtje ervan kwam door een instorting vast te zitten. Het mannetje bleef bij haar en gaf haar eten. Uiteindelijk verlosten mensen haar en leefde het liefdespaartje nog lang en gelukkig (in duivenjaren dan). 


De volgende bezienswaardigheid is waar de Romeinse muur stond. Dit gedeelte van de stad is het oorspronkelijke Romeinse Lutetia, waaruit Parijs is gegroeid. 


Dan lopen we door de Rue Chanoinesse. Hier was vroeger een klooster en het heeft zijn Middeleeuwse karakter behouden. We kijken ook even in een heel oud steegje. 







Het is inmiddels elf uur en we hebben dorst. We nemen op het gezellige terrasje van Esmeralda plaats. Inmiddels is het zonnig en zeer aangenaam in de warmte daarvan. 

Ons volgende doel is de Marché aux Fleurs. Het is een vrolijke, kleurrijke permanente planten en bloemen markt. 





Dan steken we de rivier over naar het Quartier Latin. Hier zien we het nauwste straatje van Parijs, waar ook een legende over een vissende kat over is. 







Na even zoeken vinden we de gezellige La Petite Bouclerie en gaan daar een galette (hartige crêpe) eten. Ik kies degene met spinazie en gerookte zalm. 


Na het eten gaan we verder met onze speurtocht via Atlas Obscura. Ik heb al gezien dat ze ook dingen in ons gebied hebben. 

We vinden de door Dali gemaakte en gesigneerde zonnewijzer. Bij de Sorbonne mogen we echter niet naar binnen om een of ander standbeeld van de dood te bekijken. 


Het "Kikker" restaurant vinden we zonder moeite. Hun menu heeft een heel aantal gerechten met kikkers, waaronder ook een hamburger. 

Vroeger een bordeel, nu een restaurant 

Langs de Seine en dan over de Pont des Arts lopen we terug richting Palais Royal. Daar lopen we door de tuin richting de Bibliotheque Nationale. 


De ovale zaal daar is prachtig en we lopen er een tijdje rond. Er staan wat stripboeken om te lezen en informatie over de bibliotheek. 






Ook het trappenhuis heeft mooie lijnen


Na de bibliotheek lopen we naar het kleine winkelcentrum Carousel du Louvre. Het Louvre is op dinsdag gesloten en daardoor veel winkels ook. Misschien dat Kai er morgenochtend voor zijn trein gaat nog even gaat kijken. 

Mijn voeten doen intussen weer flink pijn. Het enige café met een terras in de zon is het Cafe Le Royal. Daar bestelt Kai een smoothie en ik mijn laatste Campari Spritz deze vakantie. 

Het is kwart voor vijf en we willen nog wat doen. We vinden bij toeval het Musee des Arts Decoratifs. 

Hier zien we art nouveau meubelen en veel moderner met 3D printing gemaakte meubelen. 






Als laatste bekijken we een tentoonstelling over de geschiedenis van haar. Van de 18e eeuw tot de moderne tijd over mannen en vrouwen haarmode. 

Best interessant, maar we kunnen niet alles zien, want het museum sluit om zes uur. Dit was een onverwacht leuke manier om een uur door te brengen. 

We hebben voor ons avondeten La Rotonde de l'Heloise uitgekozen. Kai trakteert mij en hij smult van een salade en ik van tartare de boeuf. 

De serveerster blijft ondanks dat we Frans spreken in het Engels antwoorden met een bijna onverstaanbaar accent. 

Misschien is het onaardig, maar ik vraag haar Frans te spreken aangezien we Nederlands zijn en ons Frans net zo goed als ons Engels. Vroeger was men zo beledigd als mensen geen Frans spraken en nu is dat omgekeerd. 

Buiten zien we mensen met paraplu's lopen en na het afrekenen regent het inderdaad. We lopen snel terug naar het hotel. Daar pakken we alvast zoveel mogelijk in en kijken dan het nieuws. 

Zo komt mijn Londen en Parijs reis ook tot zijn einde. Ik heb zin morgen naar huis te gaan en het helpt te weten dat ik Kai in juli weer zal zien. Deze paar dagen met hem waren echt genieten. 

8 reacties:

Sonja zei

Wat een heerlijke en super interessante reis. Ik heb genoten van je blog. Fijn dat je Kai snel weer ziet. Goede thuisreis naar je lieve Rick en Orion.

Reny zei

Wat een leuke laatste dag van de reis. Kan me voorstellen dat je het fijn vindt om terug naar huis te gaan, naar Rick en Orion, maar fijn dat je Kai weer in juli zult zien.

Bedankt dat je ook tijdens deze drukke dagen de tijd hebt genomen om iedere dag een verslag te schrijven en al die mooie foto's te plaatsen zodat wij mee konden genieten.

Goede reis terug naar huis !

Petr@ zei

Wat leuk, zo'n speurtocht door de stad. Weer een heel andere manier van de stad ontdekken. En zo gezellig om dat samen met Kai te doen.

Goede reis terug!

Anoniem zei

Kai heeft wel een hele leuke manier gevonden om het andere Parijs te ontdekken.Hij heeft er goede kijk op.
Voor je het weet is het juli en daar kijken jullie alle twee naar uit.
Nogmaals goede vlucht.
Groetjes Wil

Anoniem zei

Zie dat Parijs heel wat gezellige winkeltjes en plekjes heeft.
Heel nostalgies ook.
Heel anders dan in Amerika.
Maar inderdaad men loopt heel wat af om in korte tijd veel te zien...
Heel vermoeiend voor de voeten en de benen...
Men zou ook een fiets kunnen huren,om de omgeving te kunnen gaan verkennen.
Wens je nog een veilige terugreis!

groetjes Joke

Anja L. zei

Dat is onze ervaring in Lyon ook, mensen houden vol in het Engels en wij blijven Frans praten😁.
Goede vlucht.

Anoniem zei

Wat een heerlijke vakantie heb je gehad. Je hebt zoveel gezien en gedaan! Ik heb genoten van je foto’s en blog elke dag, waarvoor dank.
Fijn vooruitzicht dat je Kai weer snel zult zien.
Maar ook fijn om weer thuis te zijn straks, bij Rick en Orion.
Goede terugvlucht gewenst!
Carla

Petra zei

@Sonja - Ja, het was iedere dag weer veel indrukken opdoen.

@Reny - Dank je! Ik ben weer thuis.

@Petra - Die Atlas Obscura heeft leuke dingen ook hier in de omgeving.

@Wil - Dat soort dingen kan ik wel aan Kai overlaten, die vindt altijd speciale plekjes.

@Joke - Ben niet met je eens dat je geen gezellige winkeltjes en plekjes in Amerika hebt. Hier aan de oostkust zijn er meer dan genoeg.

@Anja - Stug volhouden! Zijn ze nu helemaal betoeterd!

@Carla - Het is weer fijn om in mijn vertrouwde omgeving te zijn.