Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, april 03, 2023

Over een lente maandag

Het belooft een prachtige dag te worden en ik sta vrolijk op. Het lijkt of ik eindelijk minder pijn heb, althans bij het opstaan en dat is natuurlijk zeer gewenst. 

Rick heeft mijn koffie al klaar staan en ik maak ontbijt met de gewoonlijke ingredienten. Zoals altijd is het smullen geblazen. Rick maakt zich intussen klaar en laat Orion uit. 

Dan is het weer tijd voor ons dagelijkse bezoek aan Starbucks. Eerst haalt Rick zijn kleding van de organische stomerij, die hij gebruikt nu zijn oude vertrouwde stomerij gesloten is. 

Na onze koffies opgehaald te hebben spelen we nog even Pokemon Go en dan is het tijd om serieus aan de werkweek te beginnen. Rick verdwijnt in zijn kantoor en ik doe mijn cardio. Het is een genot om tijdens het sporten naar buiten te kijken met alle lentekleuren. 

Als ik mijn stappen bijeen heb doe ik een heel aantal Duolingo lessen. Ik doe er vandaag een paar Franse lessen bij om die taal weer even terug in mijn brein te krijgen. Dat zal volgende week vast helpen. 

Rick heeft geen lunch in huis en we gaan die samen halen. Rick kiest zoals gewoonlijk voor Cava en ik haal een bladerwrap van Sweet Leaf. 

In de auto functioneert mijn brein om de een of andere manier beter en ik realiseer me dat ik er helemaal geen rekening mee heb gehouden dat vrijdag en zondag feestdagen zijn. Ik zoek op wat er gesloten is en dat zijn natuurlijk Westminster Abbey en St. Pauls' Cathedral. 

Die kunnen we dus alleen zaterdag bezoeken. Ik ben blij dat ik dat heb opgemerkt, want ik had Westminster Abbey voor zondag staan. Dat was sowieso geen goede dag geweest waarschijnlijk. Ik gooi ons schema om zodat beide kerken nu zaterdag op de planning staan. 

Na de lunch ga ik van het mooie weer genieten. Ik rijd naar het centrum van Vienna waar van alles in bloei staat. Ons nieuwe maandthema is architectuur en ik maak een foto van de Presbyterian kerk, die in 1879 gebouwd is. 

De tulpen zijn nog niet helemaal uit, maar zeker meer dan vorige week. Tulpen zijn een van mijn favoriete bloemen. Ze zijn mooi in alle fases. 




De Yoshino kersenbomen zijn dan wel bijna uitgebloeid, maar andere soorten prunus bloeien nu of staan op het punt van bloeien. Er staan twee prachtige bloeiende bomen langs het W&OD pad. Ik vermaak me met proberen om bijen te fotograferen, maar die zijn te vliegerig. 





Als ik onze oprit weer oprijd zie ik dat Lorraine in de tuin aan het werken is. De scholen hier hebben deze week Paasvakantie. Ik ga met haar praten en vraag of ze half juni thuis zijn. Rick wil namelijk naar Michigan op Vaderdagweekend om de Relay for Life te doen. Gelukkig is dat net voor Patricia en Lorraine op vakantie gaan. 

Tot bijna vijf uur blijf ik van het lekkere weer genieten. Dan vraagt Rick of ik zin heb om wat te puzzelen. We hebben een leuke nieuwe puzzel en krijgen de randen met uitzondering van een stukje af. We kunnen dat geen van beiden vinden, hopelijk is het er wel.

Met dit mooie weer is het leuk te barbecuen. Rick grilt spiesjes met garnalen en biefstuk, wat we hier surf & turf noemen. We hebben er gegrilde tomaat en broccoli tots bij. Het is een lekker zomers maal. 


En zo is de kop van de week eraf. Nog twee dagen en dan stap ik in het vliegtuig, vreemd idee.  

4 reacties:

Anja L. zei

Ik heb gisteren ook geprobeerd om een hommel te fotograferen maar met de telefoon lukt dat niet goed.
Gelukkig bedacht je op tijd dat het pasen is komend weekend.
Wij hebben gisteren een weekje Lyon geboekt, we vertrekken volgende week vrijdag.
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

Ik ben jaloers op jullie temperaturen! Hier gaat het nu eindelijk iets oplopen en van die ellendige regen lijken we ook af te zijn, dus het gaat de goede kant op.

Gelukkig heb je op tijd bedacht dat jullie tijdens feestdagen in Londen zijn. Zou zonde zijn als je daardoor dingen niet had kunnen bezoeken. Lekker vooruitzicht hoor, Londen en Parijs.

Anoniem zei

Oh wat heerlijk, barbequen! Hopelijk wordt het hier ook snel warmer.
Heerlijk vooruitzicht, Londen en Parijs!
Fijne dinsdag
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Lyon is zo leuk! Vooral het oude gedeelte.

@Petra - Hopelijk wordt het weer met onze komst beter, tenminste droog zou fijn zijn.

@Carla - Ja, alles smaakt beter van de grill