Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, april 27, 2023

Over een lange wandeling in DC

Alexa speelt We Don't Talk About Bruno en dat is mijn sein om op te staan. Beneden heeft Rick de koffie klaar staan. 

Na mijn ontbijt is Rick gereed om onze Starbucks koffies te gaan halen. Hij heeft een drukke dag voor de boeg, dus we gaan naar het Pan Am Center. Het is een prachtige dag om straks de stad te gaan verkennen. 


Omdat we vandaag heel wat gaan wandelen trap ik een kwartier op de mini elliptische machine en dan vijftien minuten op de Scoop. Daarna doe ik wat Duolingo en maak me klaar om op pad te gaan. Ik kan bij het hotel van C en C parkeren. 

Als zij klaar zijn lopen we naar de Dunn Loring metro. De trein komt net aan en we nemen die naar Federal Triangle. Daar gaan we het Reagan gebouw binnen. We moeten allemaal naar de wc en er is er een in de Food Court, een ruimte met allerlei restaurants. 


Hierna nemen we de Metro weer, ditmaal naar Capitol South. Van daaruit lopen we een deel van mijn Gebouwen rondleiding. We komen onder anderen langs de Library of Congress en het Capitool. Daar kunnen we niet dichtbij komen, want de Zuid Koreaanse president bezoekt het Congres. 






Langzamerhand banen we ons een weg naar Zaytinya. Hier vragen we een tafel op hun terras. We delen een heerlijk gerecht met gerookte champignons en dan kiezen we ieder een kabob, voor mij de kip. 

Na het eten lopen we naar de Metro Center metro en nemen de trein naar het Smithsonian station. Van daaruit lopen we naar het Tidal Basin waar we omheen gaan wandelen. 

Zo bezoeken we het Martin Luther King Memorial, het Franklin D. Roosevelt monument en als laatste het Jefferson Memorial. Christine wil daar naar boven, maar Chuck heeft last van zijn rug en ik blijf beneden met hem. 





We hebben onze voeten goed gebruikt en zoeken de Metro weer op. Eenmaal terug in Dunn Loring gaan Christine en Chuck even naar hun kamer om zich op te frissen. Dan gaan we met mijn auto naar ons huis. Rick wacht ons al op en doet Orion in zijn bench. 

De Charcuterie Queens, twee high school studenten, bezorgden eerder vandaag het bestelde charcuterie plankje. Het ziet er heel lekker uit. We hebben er gerookte zalm en wat groente met tzatziki en hummus bij. Het is smullen geblazen. 

Verder wordt het een heel gezellige avond met zijn vieren. Zo leuk om nu live een (heel lang) happy hour te hebben. Pas tegen tienen nemen C en C een Uber terug naar hun hotel. 



Morgen weer een drukke dag, al wordt het vreselijk slecht weer. Wij vermaken ons wel. 

6 reacties:

Petr@ zei

Gezellig om samen de dag door te brengen in Washington en wat fijn dat jullie goed weer hadden.
Wij hadden met Koningsdag ook prima weer, een zonnetje en in elk geval droog. Vandaag weer een druilerige dag. Mijn moeder heeft van alles nodig, dus ik ga met haar op pad en gelijk lekker lunchen samen.
Het charcuterie plankje zag er mooi uit. Wat een leuke manier voor die meisjes om wat bij te verdienen.

Anja L. zei

Wat een leuke dag hebben jullie gehad.
Dat charcuterie plankje ziet er geweldig uit. Leuk gedaan.
Fijne vrijdag, hier wordt het ook een natte dag.

Anoniem zei

Wat gezellig om met je beste vrienden een aantal dagen door te brengen. En leuk en lekker dat charcuterieplankje. Ziet er verleidelijk uit.
Groetjes Wil

Petra zei

@Petra - vandaag ook een en al regen hier

Petra zei

@Anja - het was echt goed gedaan

Petra zei

@Wil - het is ook handig in plaats van een hele maaltijd