Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 05, 2023

Over record warmte

Er is niets beter dan de belofte van een zonnige warme dag om mij vroeger dan gewoonlijk op te doen staan. Het is bijna warm genoeg om buiten te ontbijten, maar ik doe het toch nog maar binnen. 

Als Rick klaar is gaan we het centrum in. Daar koopt Rick eerst bij de Giant ene spuitbus met kaas. Daarmee krijgt Orion altijd zijn medicijnen. 

Dan halen we de koffies van Starbucks en rijden naar de Flagship autowasstraat. Die is nog gesloten, maar Cruze n Shine, een kleinere wasstraat is open. Die kiest Rick dan maar. Ik geef hen ook liever de klandizie, want het is een familiebedrijf. 

Inmiddels is het wel warm genoeg om mijn cardio op het deck te doen. Net als gisteren eindig ik met de Scoop. Behalve morgen zal ik de komende paar weken waarschijnlijk moeiteloos mijn stappendoel overschrijden. 

Als ik mijn Arabische en Franse lessen ook gedaan heb ga ik naar boven om in te pakken. Het is best moeilijk, want de temperaturen gaan tussen de 12 en 18 graden zijn. Ik neem een aantal lange broeken en een paar capri broeken mee. Verder topjes met lange mouwen en driekwart mouwen. Hopelijk is dat genoeg varieteit. 

Na mijn douche is het lunchtijd en Rick stelt voor naar Sweet Leaf te gaan. Ik heb eigenlijk geen zin om er vanmiddag weer op uit te gaan, maar heb een architectuur foto nodig. We rijden een stukje om om een foto van dit superleuke huis in onze buurt te maken. 

We eten onze groentewraps op het terras van Sweet Leaf. Dan gaat Rick weer aan het werk en ik neem een aantal foto's van de mooi bloeiende prunus in de tuin van de buren, maar een aantal takken hangen in onze tuin. 



Het is inmiddels maar liefst 31 graden en ik haal de bedekking van mijn hangmatstoel. Het worden een ontspannen paar uur lezen en meer Duolingo doen. 

Dan komt Rick vragen of ik zin heb naar Coco's Sodas te gaan. Daar ben ik zeker voor te vinden. Ik neem de Sultans met een aantal verschillende suikervrije tropische siropen. Rick neemt zijn gewoonlijke Jailbreaks met veel caffeine. 

Als ik op reis ga neem ik ook graag een fles rode wijn met een schroefdeksel mee. Wanneer ik veel pijn heb helpt een glaasje wijn voor het slapen gaan en op reis is dat niet altijd makkelijk te vinden. 

Wij hebben alleen rode wijnflessen met kurken en ik ga kijken of de Italian Gourmet een fles die ik wil heeft. Dat is het geval en het is ook leuk eigenaar Jeremy weer te zien. Ik moet hun sla wrap weer eens bestellen nu het weer warmer wordt. 

Nu heb ik echt alles voor de reis binnen en ik ga op het deck verder lezen. Om een uur of vijf maak ik mijn Detox mocktail en dan stelt Rick voor vroeg te gaan eten. We willen namelijk buiten zitten en dat is altijd ontzettend populair op dagen als deze. 

We kiezen Patsy's en vinden de laatste tafel open op hun terras. We delen de krab en garnalen fritters, een van mijn favoriete voorafjes van waar dan ook. Dan neem ik het voorafje met een moot zalm, die perfect gerookt is. Rick heeft jambalaya, die absoluut niet op jambalaya lijkt. 

Thuis gaat de tv aan en er is net een leuk stukje over het huis van de Nederlandse ambassadeur hier in Washington. Daar zijn heel veel tulpen uitgestald en ook fietsen. Het is jammer dat ik er niet ben met het open house, want ik had ze graag gezien. 

Het was een prachtige dag en gek genoeg ben ik altijd weer zenuwachtig voor een reis. Vreemd idee dat mijn volgende blog uit Londen zal komen!
 

16 reacties:

Reny zei

Heerlijk om weer buiten te kunnen eten.
Ik ben een herfst mens maar ben nu écht wel toe aan lente/zomer met mooie temperaturen (liefst niet te heet ha ha).

Die zenuwen voor een reis heb ik ook altijd, mijn man Erik heeft dat helemaal niet en daar ben ik soms best jaloers op.

Alvast een goede reis en een hele fijne vakantie.

Sonja zei

Is Orion anders als hij alleen met Rick is, ik vroeg me dat af omdat hij je dan niet hoeft te 'verdedigen'.
Goede reis en veel plezier, ik kijk uit naar je blogs!

Anoniem zei

Oh heerlijk de reis gaat beginnen. Ik heb zo genoten laatst in Londen dus komt vast goed en Parijs ook een heerlijke stad. Tegenwoordig ben ik niet echt meer zenuwachtig voor een reis samen met Roberto, maar met mijn nichtje weer wel. Geniet ze liefs Naomi

Anja L. zei

Ik ben ook nerveus voor we op reis gaan, altijd bang dat ik iets ben vergeten in te pakken. Stom, want eigenlijk zijn alleen een paspoort, medicijnen en een creditcard nodig, de rest kun je overal kopen.
Buiten eten gaat hier voorlopig nog niet lukken, na drie zonnige dagen gaat het vandaag weer regenen en de temperatuur blijft laag.
Hele goede reis!

Petr@ zei

31 graden is wel gelijk heel warm voor april maar beter dan de 10-12 graden hier. Goed dat je verschillende kleding soorten meeneemt want de temperatuur kan nogal schommelen.

Goed reis vandaag en heel veel plezier samen met Maria!

Anoniem zei

Het weer hier laat het weer afweten.Dat zijn we al gewend want het is april en die doet wat hij wil.Voor een beetje zon in huis heb ik een paar bossen gele tulpen gekocht. 4 euro voor 2 bossen is wel heel voordelig.
Fijn vooruitzicht je reis naar Londen en Parijs.Ik wens je een goeie vlucht en veel plezier met Maria. Kijk uit naar je blog .
Groetjes Wil

Anoniem zei

Wat lekker warm, 31 graden. Terwijl ik dit typ is het hier 6gr en het wordt vanmiddag 9gr. Brrr
Je hebt heerlijk genoten van zo’n mooie warme lentedag.
Ik wens je een goede en veilige reis naar Londen, en alvast heel veel plezier.
Ik kijk ook uit naar je blog, zo leuk om te lezen altijd!
Groetjes
Carla

Anja zei

Marcel is ook altijd nerveus voor we op reis gaan, ik heb daar gelukkig geen last van.
Wat een heerlijk weer bij jullie, daar kunnen wij hier alleen van dromen.
Ik loop nog in de winterkleding, heb er zo genoeg van.
Goede reis en veel plezier met je vriendin.

Petra zei

@Reny- Rick is ook nooit nerveus en doet alles altijd op zijn gemak.

Petra zei

@Sonja - Misschien? Hij blaft en trekt ook met Rick als hij iemand ziet tijdens een wandeling.

Petra zei

@Naomi - ik zie ernaar uit Maria de steden te laten zien

Petra zei

@Anja - hopelijk blijft het droog de komende dagen

Petra zei

@Petra - Dank je wel!

Petra zei

@Wik - Dank je wel

Petra zei

@Carla - ik zal mijn best doen

Petra zei

@Anja - hopelijk warmt het snel op daar hebben wij de komende weken ook baat bij.