Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, april 28, 2023

Over een regenachtige dag in de musea

Het werd gisteravond wat later dan gewoonlijk en we blijven dan ook iets langer liggen. Het helpt ook niet dat het buiten plenst. 

Na ons ontbijt gaan we naar Starbucks en spelen wat Pokemon Go. Dan maak ik me klaar voor een dag in de stad. 


Christine SMS't dat ook zij vandaag wat langzamer zijn. Tegen tienen zijn ze klaar en Rick brengt me naar hun hotel. 

Door de stromende regen lopen we naar het Dunn Loring metrostation. Daar komt de trein al snel en we stappen uit bij het Smithsonian station. 

We lopen de natte Mall over naar het American History Museum. Daar wil Chuck graag de uitvindingen en transport gedeeltes zien. 

Het verbaast me altijd weer dat ze hele treinen, bussen, vrachtwagens en auto's hier binnen hebben en het is maar een zesde van het museum. 








Als we gezien hebben wat we wilden roep ik een Uber, die ons naar City Tap House brengt. Daar geniet ik van een poke bowl. De anderen bestellen een hamburger.

Na het eten nemen we een Uber naar de National Gallery of Art. Daar bekijken we de Nederlandse en Vlaamse schilderijen en gaan dan op Rick wachten. 


Ginevra de Benci van da Vinci


Een Hieronymus Bosch 

Tegen drieën komt Rick aanlopen en zijn de Impressionisten aan de beurt. Daarvan heb ik er met Maria al heel veel in Parijs gezien, maar het blijft leuk. 



Het is zo'n mooi museum!

Hierna nemen we de ondergrondse gang naar het oostelijke gebouw met de moderne kunst. De loopband daarheen is op zichzelf een kunstwerk met allemaal lichtjes. 


Daar bekijken we een tentoonstelling van Philip Guston, die veel schilderijen over misstanden in de wereld maakte. Vooral de Ku Klux Klan wordt vaak afgebeeld. De schilderijen zetten ons aan het denken. 


De mannen hebben genoeg kunst gezien, maar Christine en ik willen nog naar de grote blauwe haan op het dak. Het waait en plenst, maar we moeten er een selfie mee nemen. We liggen dubbel, want wie gaat er in dit weer nu een haan fotograferen!

We lopen terug naar het klassieke gebouw en Rick leidt ons naar de auto, die gelukkig dichtbij staat. 
Via de HOV banen van de I-66 zijn we snel terug bij het hotel. Daar brengen Chuck en Christine hun spullen terug naar de kamer. 

Dan rijden we naar ons huis om de dieren te verzorgen. Wij blijven in de auto, want Christine is heel bang voor Orion. Rick laat die uit en geeft hem en Zorro eten. 

Het avondeten wordt vanavond bij de Hawk & Griffin pub. Daar is het gezellig druk, maar er is nog een tafel voor ons. We delen de fish bites en mini sausage rolls (een soort saucijzenbroodje). Christine en ik nemen hun heerlijke kippenvleugeltjes met een salade erbij. Rick heeft bangers en Chuck viscakes. 

Terwijl we er zitten komt de eigenaar Tom even praten. Hij stelt de nieuwe manager voor, die uit Yorkshire komt. Niet veel later komt Niall binnenlopen. Christine en Chuck kennen hem nog van vroeger en het wordt een hartelijk weerzien. 

Na deze drukke dag zetten we C en C af bij hun hotel en gaan ons lekker thuis ontspannen. Hopelijk is het weer morgen beter, hoewel we dan ook een (voor ons vieren nieuw) museum op het programma hebben staan. 

4 reacties:

Anja L. zei

Wat een goede manier om een natte dag door te brengen. En wat een verschillende tentoonstellingen hebben jullie gezien.
De schilderijen van Hieronymus Bosch vond ik als kind eng.
Fijn weekend!

Petr@ zei

Een prima manier om een regenachtige dag door te brengen. En dan is het fijn zoveel musea in de buurt te hebben.

Anoniem zei

Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad, ondanks de regen. Leuke foto’s ook weer.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Ik vind degene bij de National Gallery of Art nog steeds eng. Die man schilderde gewoon griezelig.

@Petra - Zeker, we hadden nog veel meer keus, maar de National Gallery of Art is mijn favoriet.

@Carla - Washington heeft zoveel te doen ook tijdens regenachtige dagen.