Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, april 06, 2023

Over de reis naar Londen

Ricks telefoon begint om kwart over vijf zijn deuntje te spelen. We staan op en maken ons klaar. Ik pak nog wat laatste dingen in en ga dan Orion uitlaten. 

Rick gaat direct nadat hij ons af heeft gezet aan het werk in zijn kantoor in Reston. Hij neemt dus ook alle benodigdheden daarvoor mee. 

Keurig om twee minuten voor zes zitten we in de auto en een paar minuten later zijn we bij Maria's huis. Haar vriend Dan helpt haar bagage in de auto laden en dan gaan we op weg naar Dulles Airport. 

Voor mijn architectuur foto heb ik de opvallende terminal in gedachten. Die is ontworpen door de Finse architect Saarinen. Met de zonsopgang worden het mooie foto's. 



Maria en ik zijn binnen een mum van tijd ingecheckt en door de TSA Pre veiligheidscontrole. 

We nemen de trein naar de C gates en gaan daar op zoek naar ontbijt. We nemen plaats aan de bar bij Chef Geoff. Hun koffie is sterk en hun roerei lekker. Maria is ook zeer te spreken over haar avocado toast. 

Opeens gaat mijn telefoon en het is een Frans nummer. Het blijkt ons hotel in Parijs te zijn. Booking heeft onze reservering geannuleerd. 

Gelukkig is het een klein hotel en de receptioniste vertrouwde het niet. Ik ben zo blij dat ze belde! Nu is alles weer goed. 

Niet veel later krijg ik bericht van United dat ik een upgrade naar business class heb. Dat is iets nieuws, voorheen deden ze dat niet voor internationale vluchten. 

Natuurlijk vraag ik Maria of zij dat vervelend vindt, maar zij gaat toch lezen en zegt dat ik ervan moet genieten. Natuurlijk doe ik dat met volle teugen. 

Nadat we keurig op tijd vertrokken zijn wordt er ontbijt geserveerd. Ik heb nog wel trek en vind de eieren met champignons en gegrilde tomaatjes erg lekker. 

Nu heb ik natuurlijk alle tijd om Duolingo lessen te doen. Verder lees ik wat en speel spelletjes. Het is zo fijn dat er tegenwoordig ook op internationale vluchten WiFi is. 


Wat ben ik toch blij met deze dagvlucht naar Londen. De tijd gaat snel en al gauw is het tijd voor het tweede maal. 

De ravioli klinkt lekker, maar is zeer matig. Misschien had ik toch beter kip kunnen nemen. Gelukkig zit er wel een verse salade bij. 

Het dessert is een bordje met drie soorten kaas en dat maakt veel goed. Al met al heb ik vandaag vrij koolhydraatarm gegeten. 

Boven Ierland is er mooi uitzicht op de oostkust met een deel van Dublin. Niet veel later wordt de landing ingezet. 

We landen twintig minuten voor op het schema en zijn al snel uit het vliegtuig. Mijn paspoort scan gaat goed, maar die van Maria niet dus die moet een beambte zien. 

Voordeel van wat vertraging is dat onze tassen al klaar liggen. Dan is het wachten op een lift naar beneden. Er is bijna geen rij bij de zwarte taxi's dus minder dan een uur na landing zijn we op weg naar de stad. 

De taxi zet ons zo'n veertig minuten later af bij de Radisson Blu Edwardian Bloomsbury. We zijn snel imgecheckt. 

We lopen meteen naar de bar, want die sluit bijna. Helaas is de keuken net gesloten, maar we drinken even een glaasje wijn. 

Dan gaan we naar onze kamer waar we een tosti met ham en kaas van roomservice bestellen. We delen hem en het is precies genoeg om onze vage honger te stillen.

Voor ons gevoel is het pas zeven uur, maar we zijn moe van de reis en gaan op bed liggen. We zien wel wanneer we in slaap vallen. 

4 reacties:

Anja L. zei

Dat was een blotte reis.
Wat zitten jullie op een mooie plek in Londen.
Gelukkig blde de receptioniste omdat ze het niet vertrouwde, het is niet de eerste keer dat ik dit hoor over Booking.
Hele fijne dag in Londen!

Petr@ zei

Wat fijn dat het hotel jou belde. Vreemd dat Booking zomaar annuleert. Ik heb alleen goede ervaringen met hun. Nou ja, overal kan wat fout gaan. Het is opgelost.

Fijn om business class te kunnen vliegen en ook fijn dat Maria het niet erg vond.

Enjoy!

Anoniem zei

Fijn dat alles vlot is gegaan en het met de hotelboeking goed is gekomen!
Heerlijk, business class vliegen!
Heel veel plezier!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Ik ben dol op deze dagvlucht!

@Petra - Ik heb ook tot nu toe nog enkel goede ervaringen met Booking.

@Carla - Dat gaan we zeker hebben.