Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 26, 2023

Over de tandarts en Christine en Chuck hier

Het lukt me vandaag wat minder goed om vroeg op te staan. Ik wacht tot Alexa om half acht haar deuntje begint te spelen. 

Voor mijn ontbijt maak ik de varen-toppen op. Ik weet niet hoe lang die goed blijven. Het was erg lekker met de verschillende paddenstoelen. 

Rick is vroeg klaar en we gaan direct na mijn ontbijt Vienna in. De koffies staan al klaar bij Starbucks. Dan is het weer tijd voor een nieuwe fles Detox van Greenheart. 


Thuis ga ik gauw aan mijn cardio, zodat ik er drie kwartier op heb zitten voor ik naar de tandarts moet. 

Bij Vienna Smiles wacht Sharon, de mondhygiëniste, me al op. Ik heb mijn Waterpik twee keer per dag gebruikt. Sharon kan het zien aan mijn tandvlees en hoe schoon mijn gebit is. 

Helaas kan ik er niet meer omheen om een kroon te laten vervangen. Als ik langer wacht zal het een wortelkanaal behandeling worden. Ik zal dus maar doorbijten en maak een afspraak voor half mei. 

Nu ik toch op pad ben haal ik wat medicijnen op van Walgreens. Dan bestel ik een salade van Subway. Rick zit al buiten te eten en ik ga naast hem zitten. Het is lekker met zo'n twintig graden. 

Niet lang na het eten komt de schoonmaakploeg. Ik vertrek om foto's van  bloemen en architectuur te gaan maken. De pioenrozen en korenbloemen beginnen al te bloeien 





Mijn architectuur themafoto, een mysterieus huis dat al jaren onbewoond is




Helaas begint het te regenen, maar ik heb de meeste foto's al gemaakt. Bloemen met druppels erop zijn ook altijd mooi om op de gevoelige plaat vast te leggen. 








Om kwart voor vier rijden we naar Dulles International Airport en wachten daar tot Chuck en Christine de uitgang uitlopen. Het is een heel hartelijk weerzien. Nadat hun bagage is gearriveerd lopen we naar de auto. Die heeft Rick illegaal moeten parkeren, want de hele parkeerplaats stond vol. Dat hebben we nog nooit meegemaakt! 

We rijden naar de Giant in Oakton voor wat snacks en wijn voor hen in het hotel. Chuck loopt intussen naar de ABC winkel voor zijn favoriete scotch. 

Hun hotel is vlakbij ons en we wachten tot ze  ingecheckt zijn. Dan gaan we naar Parc de Ville in het Mosaic District. Heel veel is nieuw voor Christine en Chuck. 

Met Christine's schaaldierenallergie moeten we restaurants kiezen, die daar erg op letten. Dit is daar een van. Sowieso staan er maar een paar garnalen gerechten op het menu en de serveerster heeft dezelfde allergie en weet dat het veilig is.

Rick en ik delen de zalm rillettes en Christine en Chuck de pate als voorafje. Dan nemen de mannen de zalm en croute, Christine de confit van eendenbout en ik twee voorafjes, de bietensalade en de foie de volaille. 


Deze robotjes bezorgen nu ook eten in het Mosaic District 

Het is allemaal even lekker, de bediening is heel goed en natuurlijk is het super om elkaar weer in levende lijve te spreken. Dat is toch anders dan via een computerscherm. We zijn er dan ook bijna twee uur. 

We betalen ieder voor onszelf  (going Dutch heet dat hier) en de fooi van 20% zit al bij de rekening inbegrepen. Wij vinden dat allemaal prima, dat geven we toch altijd al en soms meer. Het salaris van een ober hier is $2,75 per uur, het bedieningsgeld moet dat aanvullen tot een leefbaar salaris. 

We lopen terug naar de auto en zetten Chuck en Christine bij hun hotel af. Morgen zal ik ze daar weer ontmoeten en DC onveilig gaan maken. 

11 reacties:

Sonja zei

Wat gezellig dat jullie vrienden er zijn. Heel veel plezier samen.

Anoniem zei

Heel veel plezier met Chuck en Christine!

Reny zei

Zit op mijn telefoon te “werken”, was mijn naam vergeten in te typen, ha ha ha

Anja L. zei

Brrr, ik moet ook nog een tandarts afspraak maken. Vervelend dat je een kroon moet laten vervangen.
Veel plezier met Chuck en Christine.

Petr@ zei

Je kunt inderdaad beter nu de kroon vervangen dan een wortelkanaal behandeling erbij. Het vervangen van een kroon stelt ook niet zoveel voor, al snap ik dat dat anders kan zijn als je wat angst hebt voor de tandarts.

Fijn om je vrienden weer in levende lijven te zien!

2,75 is wel een heel erg laag salaris zeg. Ik dacht dat dit wat omhoog was gegaan in Amerika. En hoe zit dat met keuken personeel? Verdienen zij ook zo slecht en delen zij mee in de fooien (lijkt me wel zo eerlijk)?

Anoniem zei

Veel plezier de komende dagen met Chuck en Christine.
Wij zijn momenteel in Kassel/Duitsland, en gaan morgen door naar Berlijn, waar mijn broer en schoonzus wonen. Zaterdag wordt mijn schoonzus 60 en dat viert ze uitgebreid. Zondag gaan we weer naar huis.
Groetjes
Carla

Petra zei

@Sonja - Dank je wel

Petra zei

@Reny - Dank je wel

Petra zei

@Anja - ik ben bang genoeg voor een wortel behandeling dat ik.het laat doen

Petra zei

@Petra - de fooien worden meestal met iedereen gedeeld.

Petra zei

@Carla - veel plezier!