Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, april 23, 2023

Over een lenteweekend

Zaterdag

Eigenlijk ben ik weer om half zeven wakker, maar Rick ligt heerlijk te slapen dus ik draai me ook nog eens om. En dan is het opeens acht uur. Rick wordt ook net wakker en we staan op.

Na Orions wandeling gaan we Vienna in. Daar halen we onze gewoonlijke koffies en ontbijten. Alleen vallen mijn egg bites bij het optrekken van de auto op de vloer. Die is nogal vies en Rick voelt zich wat schuldig, want hij trekt vaak veel te snel op. Hij gaat binnen nieuwe egg bites bestellen. 

Onze volgende stop is de paarse glasbak. Daarna gaan we huiswaarts om van het mooie weer vanochtend gebruik te maken. Ik doe mijn sporten op het deck, terwijl Rick de achtertuin maait. Maar goed dat we dat doen, want tegen de tijd dat we klaar zijn en ons opgefrist hebben begint het te regenen. 






Zaagsel van de "timmermanbij", we moeten de gaten weer dicht maken voor we een kolonie krijgen

Aangezien Christine en Chuck volgende week komen gaan we eerst naar de ABC winkel voor Chucks favoriete scotch. Daarna lopen we naar Total Wine & More. Daar kopen we Christine's favoriete wijnen en prosecco. Ook heb ik mijn Brancott sauvignon blanc besteld. 

Het plenst keihard als we weer naar buiten komen. Rick doet galant de dranken in de auto en haalt mij dan op, zodat ik vrij droog blijf. 

Gelukkig is het bijna opgehouden met regenen als we bij Poki DC aankomen waar ik mijn poke bowl haal. Rick houdt het bij zijn gewoonlijke salade van Cava.

Kai en Raquel weten nu zeker dat ze op 28 juli in Kopenhagen zullen trouwen. Rick en ik beginnen dus aan die reis voorbereidingen.. We vinden een fijn hotel vlakbij het stadhuis waar de huwelijksvoltrekking plaats zal vinden. 

Als Rick de wijn naar binnen haalt ziet hij dat Total Wine de verkeerde sauvignon blanc mee heeft gegeven. We gaan dus terug en krijgen nu de juiste en een cadeaubon van $10 voor de fout, heel netjes. 

Daarna gaan we naar Ricks favoriete bar Yard House. Daar hebben ze Chimay bier. Ik houd het bij een Aperol Spritz. Die zijn hier net zo lekker als in Parijs. 

Alleen staat de muziek zo hard dat je elkaar bijna niet verstaat en je stem moet verheffen om te spreken. Op een gegeven moment krijg ik "noise overload", ik kan het gewoon niet meer velen.

We rekenen af en rijden naar Circa waar we met gemak plaatsen aan de bar vinden. Hier staat de muziek gelukkig helemaal niet hard. In Europa hadden Maria en ik het erover hoe verademend het was om gewoon te kunnen eten zonder sportwedstrijden op de televisies overal en harde muziek. 

Nu is dat gelukkig lang niet in alle restaurants het geval, maar het viel me vanavond wel op. Bij Circa is het restaurant gedeelte afgezonderd van de bar en als je een tafel hebt zie je dus geen televisie. Dat is bij veel grotere restaurants het geval. 

Het eten bij Circa is heel goed. We delen tonijn poke nachos, die precies genoeg zijn voor een voorafje. Dan heb ik de forel, die met een korstje van amandelen is gebakken en geserveerd wordt met asperges en erwtenpuree. Rick kiest de kalkoenburger met zoete aardappelfrietjes. Het smaakt allemaal even lekker. 

Zondag
 
Ook vandaag zijn we rond acht uur wakker. We maken ons klaar en halen koffies en ontbijt van de Starbucks bij het Pan Am Center. Dan gaan we naar H Mart voor mijn enoki paddenstoelen en beukzwammen. 

Het zomerseizoen van de Mosaic District markt is begonnen en de markt is nu om negen uur open. Er zijn ook meer boerderijen met verse groentes aanwezig. Die radijsjes zien er zo lekker uit, maar Rick houdt er niet van en ik weet niet of ik ze alleen opkrijg. 

Bij Liberty Delight kopen we een dozijn eieren en bij King Mushroom heb ik een bestelling gedaan. Er liggen twee zakken klaar, een met varen-toppen en een met morel paddenstoelen. Beiden worden hier in de natuur gevonden. Ik koop er ook maitake en kastanje paddenstoelen bij. Mijn ontbijten zullen weer heerlijk smaken!








Na onze boodschappen van Giant gehaald te hebben gaan we onze ochtendroutines doen. Ik doe drie kwartier cardio en vind het dan welletjes geweest. Het is intussen ook al na twaalven. 

Voor de lunch gaan we naar Sweet Leaf en eten buiten. Het is prachtig weer, maar wel een stuk koeler dan de afgelopen dagen. In de zon is het warm genoeg om zonder jas te zitten. 

Als onze groene wraps op zijn halen we mijn auto en Orion op. Die gaat mee op excursie om de bloemen voor op het deck en voor het huis te kopen. Orion heeft een grote liefde voor autorijden en vindt zelfs een kort ritje een avontuur. 

Zoals ieder jaar is er een tijdelijk tuincentrum, Garden Masters, opgericht bij het Pan Am Center. Die hebben heel goede planten tegen schappelijke prijzen. We zijn ons vorig jaar een hoedje geschrokken van de prijzen bij het permanente tuincentrum Merrifield Gardens in de buurt en gaan de geraniums en begonia dus hier halen. 



De geraniums staan weer mooi voor het huis. Hopelijk kan ik ze een beetje in leven houden als de warmte komt. Dat is altijd weer een uitdaging met de zuidelijke ligging van ons huis. 


Dan verplaatsen we ons naar het deck en planten de kleinere geraniums in de plantenbakken. De begonia doe ik in de mooie pot, die we ervoor hebben. Ik vind deze zalmkleur van de begonia erg mooi. Het ziet er nu weer vrolijk zomers uit op het deck. 


De rest van de middag besteed ik aan Duolingo lessen. Ik schiet op met Arabisch. Het is nog steeds een puzzel en ik sta versteld dat ik veel woorden nu versta. Rick computert wat en dan buigen we ons over de legpuzzel. 

Voor ons avondeten gaan we eerst een voorafje delen bij Open Road, de calamari, die erg lekker is. Daarna nemen we plaats aan de bar bij de buren, Trio. Grappig is dat deze restaurants beiden van dezelfde keten zijn als Circa gisteravond. De menu's zijn allemaal zeer verschillend. 

Bij Trio doe ik me tegoed aan het charcuterie en kaas plankje. Rick heeft de bison biefstuk, die er ook erg lekker uitziet. Het is een lekkere afsluiting van het weekend. 

Katja, Kevin en Fiona zijn vandaag naar een tulpenboerderij geweest, die allerlei Nederlandse spullen heeft en mensen in klederdracht. Dat willen wij volgend jaar met hen doen. En hiermee wens ik iedereen een heel fijne week toe!

7 reacties:

Marion2 zei

Zo vrolijk alle zomerse foto’s!

Ik vind het knap dat je al wat Arabisch kent. Wij zijn nu in Oman en ik kan er
werkelijk geen touw aan vastknopen.

Anja L. zei

Wat heerlijk om die zonnige foto’s te zien, terwijl ik dit schrijf klettert de regen op het dak, bah.
Gelukkig heb je hier vrijwel nooit een televisie in een restaurant, je kijkt er dan toch steeds naar.
Ik ben van plan om deze week ook planten voor de tuin te kopen dus ik hoop dat het eindelijk eens wat warmer gaat worden hier. Jullie hebben mooie planten gekocht!
Fijne maandag.

Reny zei

Wat heerlijk dat je de zomer bloeiers al hebt gehaald, het ziet er gelijk zo fleurig uit.
Wij zitten de komende 2 weken in Kroatiƫ, na de vakantie ga ik ze ook halen/planten.

Ik heb denk ik iets gemist, ik dacht dat Kai en Raquel in Spanje zouden trouwen en lees nu in Denemarken?

Maak er een heerlijke week van.

Petr@ zei

Fijn dat de trouwdatum bekend is en dat je een hotel dichtbij kon vinden. Kopenhagen is een leuke stad. Hoeveel dagen blijven jullie daar?

Ik wacht nog even met plantjes voor de bakken. Van de week krijgen we nog een lichte nachtvorst. Ik haal de plantjes ook niet meer bij het tuincentrum. Daar is het echt zoveel duurder.

Jij ook een fijne week!

Tineke zei

leuke bloemen heb je gekocht voor in de tuin. Ik heb een hele bollen tuin, die staat nog volop te bloeien.
dit weekend reden we door de bollenvelden , van officiele tulpenkwekers; het staat er heel mooi bij en geurt zelfs her en der. Leuke foto van Katja en Fiona tussen de tulpenbollen.

Anoniem zei

Wat staat dat gezellig en zo zomers, die geraniums en begonia. Ik kan niet wachten ook zomerplantjes te kopen,maar het is helaas nog te koud hier.
Bijzonder en erg leuk, de bruiloft van Kai en Raquel in Kopenhagen! Ik vond Kopenhagen een erg leuke stad trouwens. Leukmom naar uit te kijken!
Leuke foto ook van Katje Kevin en Fiona in de tulpenvelden !
Fijne maandag
Carla

Petra zei

@Marion - Ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan. Ik herkende in Parijs het Arabische woord voor vrouw op een affiche dus wie weet herken ik wel woorden. Spreken zal niet gaan.

@Anja - Wij zien meer televisies, omdat we vaak aan de bar gaan zitten om te eten. Er zijn altijd alleen maar saaie sportwedstrijden, dus ik kijk vrijwel nooit.

@Reny - Veel plezier in Kroatie! Kai en Raquel hebben hun burgerlijk huwelijk in het stadhuis in Kopenhagen en hun kerkelijk huwelijk zoals het er nu uitziet over twee jaar in Madrid.

@Petra - we zijn er vier volle dagen, reistijd niet meegeteld.

@Tineke - Hier zijn de tulpen helaas heel snel uitgebloeid.

@Carla - We zijn al heel lang niet in Kopenhagen geweest dus we kijken er inderdaad naar uit.