Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, april 02, 2023

Over een weekend met de New Jersey familie

Zaterdag

Jammer genoeg word ik met veel pijn wakker en eigenlijk wil ik om kwart voor acht al opstaan. Ik hoor dat Fiona op is en Orion blaft omdat hij Django hoort. Ik ging gisteravond echter vroeger naar bed dan Rick en ik weet niet wanneer hij is gaan slapen. 

Als Rick om kwart over acht nog niet wakker is sta ik toch op. Soms is het bed een groter martelwerktuig naarmate ik er langer in blijf liggen. Rick is uiteindelijk toch wakker en we gaan tegelijkertijd naar beneden. 

Het is echt schipperen met de honden. Eerst laat Rick Orion uit en dan gaat die met eten en medicijnen in zijn bench in de basement. De dierenarts raadde aan luide muziek aan te zetten zodat Orion ons boven niet hoort. Laat ik op Amazon Echo nu een kanaal "Jazz for Pets" vinden, hilarisch!

We spelen wat met Fiona en Rick heeft haar zijn oude schommelstoeltje gegeven. Dat vind madammeke prachtig. Fiona is in een heel goede bui, want zelfs tijdens het verschonen en aankleden lacht ze. 









Het weerbericht was dat het alleen vanochtend vroeg zou regenen en daarna droog zou worden. Daar rekenen wij dus op en rijden in de regen naar Washington. Het lijkt het laatste regengebied te zijn, maar dan vult de radar zich weer en blijft het gestaag regenen. 

We parkeren bij The Wharf en hebben allemaal regenkleding aan. We besluiten het erop te wagen, want met de wind later vandaag zullen de bloesems er gegarandeerd afwaaien. 

Het is rustig bij het Tidal Basin en we lopen er een stukje omheen, de enorme plassen ontwijkend. Het levert weer eens heel andere foto's op, maar ondanks de regenkleding raken we toch doorweekt. Als we de nodige foto's hebben genomen lopen we dan ook terug naar de Wharf. 













We willen graag een restaurant aan de Wharf vinden om te lunchen, maar de twee die we proberen hebben wachttijden van een uur of langer. Dat trekt Fiona niet meer. Rick komt dan met een heel goed idee: Clyde's in Chinatown. 

Daar kan ik reserveren voor kwart over twaalf en hebben ze ook een kindermenu voor Fiona. Dat wordt een heel goede keuze. De bediening is goed, het eten is heerlijk en het wordt gewoon super gezellig. Katja en ik hebben salades en de mannen chili, Fiona eet wat frietjes en kip nuggets. 



Als we klaar zijn zijn we Rick opeens kwijt. Hij heeft in de garage geparkeerd, maar wij hebben geen idee waar de garage is. Wij staan buiten en ik probeer Rick een aantal keren te bellen, maar die heeft kennelijk geen bereik.

Na een goed half uur belt Rick mij eindelijk en we vinden elkaar in het winkelcentrum waar de garage blijkt te zijn. Natuurlijk valt Fiona op weg naar huis in slaap en Katja en Kevin hebben geen moeite haar thuis door te laten slapen. 

Kevin neemt ook van de gelegenheid gebruik om een tukje te doen en Rick en Katja gaan een film kijken in de basement. Mij niet gezien, het is inmiddels 25 graden en ik ga in de zon voor het huis zitten lezen. De regen van vanochtend heeft plaatsgemaakt voor zomers weer. 

Tegen vieren is Fiona wakker en het is zulk mooi weer dat we weer naar buiten willen. De keuze valt op Meadowlark Gardens. Daar zijn Katja en Kevin alleen nog maar in de winter geweest voor de Winter Walk of Lights. 

Natuurlijk is het park heel anders nu. Ten eerste is het licht en verder zijn er zoveel lentekleuren. Fiona vermaakt zich heel goed. Er zijn ontzettende veel schildpadden te zien, een van haar favoriete dieren. Verder zien we enorme Koi vissen en Fiona is in haar element. 






Als laatste lopen we door de Koreaanse tuin, die Katja ook nog nooit gezien heeft. Dan begint het een beetje te spetteren en we lopen terug naar de auto. We hebben om zes uur bij Zenola gereserveerd en daar komen we precies op tijd aan. 


Noha begroet ons als oude bekenden en het eten is weer fantastisch. Fiona doet zich tegoed aan hummus en labneh. Katja en ik delen een heel aantal gerechtjes en Rick en Kevin bestellen wat zij lekker vinden. Het wordt een gezellige en geslaagde maaltijd. 


Een onecht waxine lichtje is heel leuk speelgoed

Nadat Rick een nieuw biervat heeft gehaald bij Norm's Beer & Wine naast Zenola gaan we huiswaarts. Katja en ik geven Fiona een bad en die vindt dat prachtig. Daarna wikkel ik Fiona in een Minnie Mouse baddoek en we trekken haar pyjama aan. 

Dan krijgt Fiona naar beker melk en gaat Katja proberen haar naar bed te brengen. Dat duurt even, want de wind huilt om het huis en klinkt natuurlijk niet als thuis. Tegen negenen lukt het Katja eindelijk. 

De anderen gaan een film kijken, maar ik ben te moe en blijf boven met Orion. De linkerkant van zijn snoet is opgezwollen, maar hij lijkt er geen last van te hebben. Wel heeft Orion door zijn medicijnen enorme trek. Ik gooi dus maar snoepjes, die hij moet zoeken, om hem bezig te houden. 

Het was een superdag vandaag ondanks de regen. We hebben 100% genoten van ons kleindochtertje dat iedere keer weer wat meer woordjes kan zeggen. Omi komt er jammer genoeg nog niet uit, maar dat komt wel. 

Zondag

Katja plaagde ons gisteravond een beetje dat ze altijd op ons moeten wachten, omdat Fiona zo vroeg wakker is. Ik maan Rick dan ook aan om om acht uur op te staan. 

Alleen was Fiona vanochtend niet zo vroeg en Katja komt tegelijkertijd met mij uit hun slaapkamer. Nu ben ik dus als eerste klaar. Ik vermaak Fiona terwijl haar ouders en Grandpa douchen. Dat is zeker geen straf. De kabouters en pluche draken, die ik heb, zijn heel leuk speelgoed. 


Als iedereen klaar is gaan we naar de Silver Diner. Daar komen we niet vaak, maar is wel een leuke echte diner. De chef en co-eigenaar, Ype von Hengst, is een Nederlander. Jammer genoeg zijn er geen Nederlandse gerechten, een uitsmijter zou het hier in de VS bijvoorbeeld goed doen.

Fiona is in een opperbeste bui. Gisteren waren we hem vergeten, maar dit keer gebruiken we de placemat, die ik vorige week van een moeder kreeg. Het is een superhandig ding dat op de tafel plakt en Fiona vermaakt zich met de dieren erop aanwijzen. 

Het eten is erg lekker. Ik heb de avocado toast met gerookte zalm en een paar gepocheerde eieren. Ik kan het lang niet allemaal op, maar het smaakt goed. Ook de anderen zijn tevreden met hun keuzes en de koffie hier is fantastisch. Fiona smult van haar pannenkoekjes, ei en fruit. 




Eerder vanochtend heb ik de plastic paaseieren gevuld met snoep en Rick en ik gaan ze in de voortuin verstoppen. Natuurlijk super makkelijk te vinden, want Fiona is nog te jong om echt te zoeken. Dit is haar eerste keer Paaseieren zoeken. 

Katja dacht dat Fiona misschien niet zou snappen wat de bedoeling is, maar niets is minder waar. Ze vindt de eieren, pakt ze op, roept enthousiast "Ei" (haar woord voor egg, maar het klinkt als het Nederlandse woord) en legt de eieren keurig in haar mandje dat ze ook van ons kreeg. 










Als alle tien de eieren gevonden zijn gaan we naar binnen en maakt Katja ze samen met Fiona open. In de helft ervan zitten Peeps schuimpjes en de andere helft chocolade lieveheersbeestjes. Allemaal snoep dat Fiona kan eten. De chocola gaat er goed in, maar Fiona weet niet goed wat ze van de schuimpjes moet denken. 





Als laatste voor onze Paasviering geven we Katja en Kevin allebei een wortelvormig doosje met Lindt truffels. Fiona krijgt een zingend konijn en een boekje over een konijntje. Alles wordt enthousiast aanvaard. 



Veel trek om iets te eten heeft Fiona niet voor ze gaat slapen. Niet zo verwonderlijk, want we aten vrij laat en ze heeft veel gegeten. Kevin heeft hoofdpijn en brengt Fiona naar bed en gaat dan zelf ook even rusten.

Katja, Rick en ik gaan naar het Mosaic District. Daar is de Cherry Blossom braderie bezig en het is ontzettend druk. We gaan naar de verst gelegen parkeergarage en hebben geluk dat iemand daar net vertrekt. 

De wekelijkse markt is vandaag van een tot zes, maar King Mushroom is nergens te bekennen. Dan gaan we maar op zoek naar iets te eten, want we hebben nu wel trek. Het wordt een Aziatische taco. Rick en ik nemen bulgogi en Katja srirache garnalen. Ze smaken heerlijk!

Terwijl we erop staan te wachten komt mijn vriendin Nhu met haar gezin en moeder langs. Haar kinderen zijn net iets ouder en net iets jonger dan Fiona. Katja kent Nhu dan ook via mij, omdat we regelmatig tips voor kleintjes delen. 

Na even met hen gepraat te hebben lopen we langs de kraampjes van de braderie. Dan moet Katja naar de wc en we duiken de Target in. Daar staat een rij voor de toiletten, later blijkt omdat ze geen wc papier hadden. Daarna is de rij meteen opgelost. 

Intussen kopen Rick en ik een zak spinazie voor mijn ontbijt de komende dagen. Als we betaald hebben en Katja ook weer van de partij is gaan we terug naar de auto. Op de terugweg koop ik nog een schattig jurkje met kersenbloesems voor Fiona.


Omdat King Mushroom er niet was ren ik de H Mart even binnen. Daar koop ik enoki en zwarte paddenstoelen. Zo heb ik mijn ontbijt bijeen. 

Katja heeft besloten dat Kevin en zij een vervroegd avondeten willen eten voor hun lange rit terug. Ze bestelt van Noodles & Company en als we daar aankomen staat het eten al klaar. De laatste stop is Greenheart, want Katja wil een aantal van hun sappen mee naar huis nemen. 

Als we terug thuis zijn blijken Kevin en Fiona net wakker te zijn. Het duurt altijd even voor alles weer in is gepakt en dan is het helaas weer tijd voor het afscheid. Ik heb Fiona in mijn armen en Rick gaat nog even met Django wandelen. 

Fiona ziet de nieuwe puppy van onze buurvrouw Jeanne en wil daar natuurlijk heen. Jeanne zegt dat Luca, die vier maanden is, soms speels bijt. Ik laat Fiona dus van verre naar hem kijken. Als Luca tegen mijn been springt ligt Fiona helemaal dubbel.

Rick beleeft ondertussen zijn eigen avontuur met Django. We hebben twee leuke katertjes in onze cul de sac, Henry en Froggy. Die zijn beste vriendjes, maar kennelijk moeten ze niets van Django hebben, want ze vallen hem ronduit aan. Het lukt Rick niet ze weg te jagen. Het is een komisch gezicht en gelukkig heeft Django niets, maar dit hadden we nooit achter die schattige katten gezocht!

Misschien is het door dit alles, maar dit keer verloopt het afscheid voor mij zowaar met droge ogen. Arme Orion mag eindelijk naar boven. Voor hem was het weekend niet fijn en Rick en ik zijn het erover eens dat dat nieuwe medicijn absoluut niet lijkt te helpen. 

We besluiten vanavond aan de bar van Buonaroti te gaan eten. De eigenaar Sergio kennen we al vele jaren. Hun eten is echt Italiaans. Ik bestel de Michelangelo soep, die bouillon met spinazie, Parmezaanse kaas en ei is en de aubergina parmigiana. Rick heeft gerookte zalm en een kipgerecht. Het is allemaal erg lekker. 

Op de terugweg zien we een aantal herten grazen in een tuin. Een ervan staat vlakbij onze auto en die moet ik natuurlijk fotograferen. Ze zijn wel schichtig, want als Rick het autoraam opendoet loopt hij meteen weg. Dit soort taferelen zullen nooit gaan vervelen, denk ik. 


Helaas is daarmee dit weekend ook weer ten einde. Het is voorbij gevlogen, maar we hebben ook ontzettend veel gedaan. Allemaal een heel fijne week gewenst!

7 reacties:

Reny zei

Zo te lezen hebben jullie weer een heerlijk weekend gehad.

Ik vind het ook wel een beetje zielig voor Orion dat hij "opgesloten" wordt omdat een andere hond op bezoek komt....

Fiona ziet er al zo groot uit, vooral in dat spijkerbroekje, geweldig !

Maak er een mooie week van !

Anja L. zei

Wat een leuk en gezellig weekend! Jammer dat de honden echt niet met elkaar overweg kunnen, voor jullie is dat ook niet leuk.
Bij ons in de cirkel verstoppen ze ook paaseieren voor de kleintjes, het is zo’n leuk gezicht om ze te zien zoeken en het plezier dat ze hebben.
Fijne maandag, hier schijnt de zon heerlijk in de kamer.

Anoniem zei

Leuk weekend weer.Zo schattig als Fiona naar de eieren gaat zoeken.Goed idee van die " jazz for pets ". De jongste hond bij Cathy heeft ze ook altijd apart gehouden als ze naar hun werk gingen.En voor afleiding stond ook de radio aan.
Groetjes Wil

Petr@ zei

Wat een gezellig weekend weer. Zo fijn dat jullie Fiona, ondanks de afstand, regelmatig zien.
Schattig zoals ze rondloopt met haar mandje, paaseieren zoeken.

Anja zei

Wat een leuk weekend.
Schattig hoe Fiona eieren gaat zoeken.
Dagen als kerst, pasen en 5 december beleef je met die kleintjes heel anders.
Hier komen ze zondag eieren zoeken.

Anoniem zei

Wat een heerlijk weekend hebben jullie gehad.
En Fiona is al een echt dametje aan t worden, ze ziet er zo wijs uit al, leuk!
Schattig, hoe ze de paaseieren aan t zoeken is.
Mijn dochter,haar vrouw en mijn kleinzoon komen t hele paasweekend. Ik verheug me er al op!
Fijne maandag
Groetjes
Carla

Petra zei

@Reny - Helaas is er geen andere optie dan Orion en Django gescheiden houden. We zijn te bang dat Fiona tussen een van hun vechtpartijen zal staan. De dierenarts raadde dit ook aan.

@Anja - Dat paaseieren zoeken van vroeger mis ik wel een beetje.

@Wil - Soms is het niet anders voor de veiligheid van iedereen.

@Petra - Ik ben ook blij dat ze niet verder weg wonen.

@Anja - Inderdaad, er is een nieuwe dimensie aan de feestdagen.

@Carla - Wat gezellig, heel veel plezier!