Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, maart 31, 2023

Over een volle vrijdag

Het is alweer vrijdag, deze week is voorbij gevlogen! Ik maak mijn ontbijtspullen op en smul van een vol bord enoki en maitake paddenstoelen en spinazie met daarbij het gewoonlijke gepocheerde ei. Rick maakt zich intussen klaar voor de dag. 

Vandaag gaan we weer als vanouds naar de Starbucks drive thru in Vienna. Zo spelen we ook wat Pokemon Go, iets wat ik gisteren vergeten ben. Ik merk dat ik het nog erg leuk vind om samen met Rick te spelen, maar verder heeft het spel zijn glans een beetje verloren voor mij. 

Bij thuiskomst ga ik ons kersenboompje nog even fotograferen. Het gaat vannacht en morgen stormen met windstoten van 100 km/u en de vrees is dat dat het einde van kersenbloesems gaat zijn. Hopelijk kunnen we er morgenochtend nog wat van zien bij het Tidal Basin met Katja, Kevin en Fiona. 




Dan moet ik aan mijn sportroutine geloven. Ik doe trouw drie kwartier op de mini elliptische machine en dan nog zo'n vijfentwintig minuten op de Scoop. Daarmee nader ik mijn tienduizend stappen, de rest gaat met gemak later gelopen worden.

Tijd voor mijn Arabische lessen, waarvan ik er veel doe, maar deze week zijn er een aantal fanatiekelingen waardoor ik maar net in de top tien van mijn Duolingo "Diamond League" kan komen. Het is niet belangrijk, maar wel een leuke competitie iedere week. 

Nadat ik me heb opgefrist komt Rick vragen of we vroeg lunch kunnen gaan halen. Hij moet om twaalf uur een training bijwonen. Ik vind dat prima en voor de verandering bestel ik ook van Cava. Zo af en toe zijn hun mediterraanse salades wel lekker. 

Na het eten ga ik naar Walgreens om medicijnen voor Rick en Orion op te halen. Voor de verandering is er niets voor mij. Dan rijd ik naar de overkant om bij Safeway boodschappen te doen. 

Behalve wijn heb ik lekkernijen voor Fiona nodig. Ik ben heel blij als ik de kleine kipgehaktballetjes met groentes, die zij zo lekker vond, weer zie. Verder brood, mini pannenkoekjes, Goldfish en andere snacks, het meisje zal niet verhongeren. 

Eenmaal weer thuis komen de schoonmakers net aan. Rick is klaar met zijn werk en we gaan naar Hallmark om een Paascadeautje voor Fiona te kopen. Ik realiseer me ook dat we geen luiers meer hebben. Gelukkig is er een Giant en daar kopen we een pak.

Bij de Hallmark winkel is de keuze snel gemaakt. We kopen een schattig dansend konijn voor Fiona en een boekje over een konijn. We gaan dit weekend vervroegd Pasen vieren met eieren zoeken e.d.

We hebben best dorst en op de terugweg gaan we langs Coco's Sodas & Sweets. Deze winkel ligt vlakbij de high school en dat is te merken, want het is er druk met scholieren. Begrijpelijk, want zij hebben hier eens wat andere keuzes dan alleen de gewoonlijke non-alcoholische drankjes. 

Mijn Doheny is altijd heerlijk met kokosnoot creme

De schoonmaakploeg is nog bezig en ik besluit in de auto te blijven lezen. In Ricks auto kan ik mijn telefoon ook opladen. Zodra het huis schoon is ga ik naar binnen en Rick en ik bedenken waar we willen gaan eten. 

Intussen zijn Katja en Kevin onderweg. Fiona had haar eerste McDonald's happy meal als avondeten. Ze speelt daarna met het stickerboekje en plakt de stickers op haar gezichtje. Ik kan niet wachten haar weer te zien!

Wij kiezen Caboose Tavern om te gaan eten. Rick bestelt een flight van vier biertjes en ik mijn favoriete dirty martini. 

We delen een bakje gerookte zalm rillettes en dan heeft Rick de hertenbiefstuk en ik de St. Jacobsschelpen. Die laatsten worden geserveerd met prei en maitake paddenstoelen en zijn zo ontzettend lekker!




Op de terugweg halen we Cava salades voor Katja en Kevin, al zullen die pas tegen negenen aankomen. 

We zetten Orions bench in the basement en daar zal hij de meerderheid van de tijd morgen moeten doorbrengen. Django is mee en we kunnen niet riskeren dat de honden gaan vechten terwijl Fiona rondloopt. 

En nu is het wachten tot het kleine gezinnetje arriveert voor een kort weekend hier. Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

5 reacties:

Anja L. zei

Wat jammer voor de bloesems dat het zo gaat waaien.
Helpen de medicijnen voor Orion?
Heel fijn weekend!

Petr@ zei

Veel plezier met het vervroegde paasweekend. Pasen krijgt weer een heel andere dimensie met Fiona erbij (eieren zoeken en verven etc), leuk!

Tineke zei

Veel plezier toegewenst met je 'paasweekend' met Fiona, Katja en Kevin.
Pasen is een leuk feest om met kleinkids te vieren, ik heb de chocolade eieren, paashaasjes en paaskuikentjes al in huis om straks in de tuin te verstoppen.
Gisteren leuke 3d paaskaart gekocht voor jarige kleindochter..
Kennen jullie ook het gebruik om paastakken (bloesemtakken) in een vaas te versieren met paaseitjes , paasfiguurtjes ?

Anoniem zei

Ik hoop van harte dat jullie met z’n allen nog van de kersenbloesems kunnen genieten, en dat de storm meevalt.
Heel veel plezier dit weekend, gezellig zo met Katja, Kevin en kleine Fiona, het wordt vast heel gezellig om nu alvast Pasen te vieren.
Geniet ervan!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Moeilijk te zeggen of de medicijnen helpen. Django is hier en dan is het altijd blaf pret

@Petra - Voor eieren verven is ze nog wat jong, maar we gaan ze wel verstoppen.

@Tineke - Sommige mensen doen die takken wel maar wij niet.

@Carla - Het regende, maar we hebben de bloesems gezien