Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 09, 2023

Over deze donderdag

Ook vanochtend ben ik eerder wakker dan gewoonlijk. Het zal het zonnige weer zijn. Rick heeft nog wel tijd gehad om koffie voor me te zetten voor ik beneden kom. Ik schenk meteen een lekker bakje in. 

Verder smul ik weer van mijn warme ontbijt. Dit keer heb ik niet zoveel tijd om alvast wat cardio te doen, want Rick is vroeg klaar. Het is op het moment een genot om uit onze garage naar buiten te lopen met alle bloeiende bomen. 


Zorro kijkt zijn dagelijkse vogeltjes tv

Na onze koffies opgehaald te hebben en daarna wat Pokemon Go spelen zijn we nog voor negenen weer thuis. Dat geeft mij mooi de tijd om het leeuwendeel van mijn sporten voor personal training te doen. Dat is vandaag om tien uur in plaats van kwart voor tien. 

Sharon vindt het beter om vandaag geen zware gewichten te doen. In plaats daarvan laat ze me veel rek- en strekoefeningen doen. Na afloop voel ik me inderdaad wat minder stijf.

De rest van de ochtend besteed ik aan mijn Duolingo lessen. Iedere keer als ik aan een nieuwe unit begin denk ik dat ik al die woorden nooit ga onthouden en een aantal lessen later sta ik versteld dat ik ze wel herken. 

Zo is het al snel twaalf uur en Rick en ik gaan op pad voor onze lunch. Eerst rijden we naar Norm's Beer & Wine waar Rick zijn favoriete Belgische biertjes om dit weekend mee te nemen koopt. 

Cava is helaas voor Rick gesloten tot ze naar hun nieuwe onderkomen verhuizen. Dat is waar Zoe's Kitchen voorheen was. Ik mis de bloemkoolrijst met zalm enorm. Rick haalt dan maar een salade van Mod Pizza. Ik houd het weer bij een Subway salade vandaag. 

Om een uur heb ik een afspraak met Phuong om mijn nagels te doen. Onderweg stop ik af en toe om foto's van de bloeiende esdoorns, forsythia en narcissen te maken. 





Dit keer kies ik roze en wit voor mijn nagels. Phuong maakt ze weer helemaal netjes en een stuk korter. Na zo'n drie weken ga ik me aan mijn lange nagels ergeren. Dan typ ik met mijn nagels en dat vind ik geen fijn gevoel.

Op weg naar huis tank ik, zodat ik de huurauto morgen vol kan terug brengen. Ze hebben bij het reparatiebedrijf extra hard gewerkt, wetend dat we morgenmiddag een lange rit gaan maken. Ik ben helemaal blij dat ik mijn auto na tienen op kan halen!!

Thuis zie ik dat de roze tulpjes nagelstickers, die ik had besteld, ongeveer dezelfde kleur hebben als het roze op mijn nagels. Helemaal goed dus en dit keer doe ik alleen plaatjes op de witte nagels. Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat. 

Rick is alweer uitgenodigd voor een bier-feestje in een restaurant. Dit keer is het het Delirium Cafe in Leesburg waar Delirium Black wordt geserveerd. We rijden erheen en parkeren dichtbij. 

We hadden een grote opkomst verwacht, maar Rick is de enige. Misschien omdat het nog vroeg is. We maken kennis met Ryan, die de distributeur van Delirium is voor de Midden Atlantische regio. Daaronder vallen Maryland, Virginia en Washington DC. 

Rick heeft twee kaartjes gekocht waarvoor hij twee glazen Delirium Black krijgt. Ik drink geen bier, dus Rick heeft geluk (hij dacht dat je met een kaartje ook andere drankjes zou kunnen bestellen). Ik geniet van een glaasje bruisende rose. 

We krijgen er een bordje met poutine, risotto ballen en bruschetta bij. Die poutine is heerlijk, al probeer ik er niet veel van te eten, want daar gaat mijn koolhydraatarme dieet voor de tweede avond achtereen. Rick en Ryan hebben heel wat te bepraten en Rick krijgt een aantal leuke dingen voor onze bar mee. 


Om kwart voor zeven nemen we afscheid en lopen naar Tuscarora Mill waar Rick gereserveerd heeft. Dit restaurant is in een oude molen gevestigd en heel gezellig. Het eten is ook heerlijk. We delen in bacon gerolde garnalen als voorafje. 

Rick neemt vervolgens de biefstuk en ik twee voorafjes: oesters Rockefeller en filet mignon stukjes met blauwe kaassaus. We krijgen daar geen spijt van! Het is leuk hier weer eens te eten en zo ver weg is het ook weer niet, om half negen zijn we weer thuis. 

4 reacties:

Reny zei

Goedemorgen Petra,


jouw nagels zien er erg leuk uit, vooral met die tulpenstickers.

Maak er een mooi weekend van !

Anja L. zei

Is het nog drukker geworden in het Café?
Filet mignon stukjes met blauwe kaassaus lijkt me erg lekker. Dat zou ik ook bestellen.
Je nagels zien er mooi uit, die tulpjes staan erg leuk.
Fijne vrijdag.

Marion2 zei

Wat leuk zijn je nagels geworden! Bij mijn nagelsalon zeggen ze dat je vier weken voort kunt met je nagels, maar ik ben er meestal iets eerder om dezelfde reden als jij noemt.
Dure hobby, maar ik vind het gewoon fijn om verzorgde nagels te hebben en zo mooi krijg ik het echt niet zelf.

Wat een mooie bloesemboom hebben jullie voor. Hier is het nog nat en grauw en grijs. Maar goed, dat kan onderhand ineens omslaan.

Petra zei

@Reny - Dank je wel!

@Anja - Niet dat wij weten, want we vertrokken al snel.

@Marion - Het is inderdaad een dure hobby, maar nu bijt ik niet op mijn nagels, zodra er geen lak op zit doe ik dat wel.