Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, maart 07, 2023

Over een stormachtige dinsdag

De wind hoor ik midden in de nacht al om het huis bulderen. Het koufront is gearriveerd en dat betekent veel koelere temperaturen en heel harde wind. Gelukkig is er al zoveel kleur in de natuur. Dat verzacht het wat. 

Mijn warme ontbijt en mok koffie smaken me vooral op zulke dagen extra goed. Rick maakt zich intussen klaar. Ik heb ook nog even tijd om op de plaats te rennen en heb een kwart van mijn stappen bijeen als we op pad gaan. 

Zoals iedere ochtend spelen we Pokemon Go zodra we de koffies gehaad hebben. Het blijft leuk om dat spel samen te spelen, al is Rick fanatieker dan ik op het moment. Ik vind het wel weer eens tijd worden voor nieuwe Pokemon. 

Als Rick aan het werk gaat doe ik mijn cardio. Door het raam zie ik dat ons kersenboompje, dezelfde soort als degenen in Washington, roze knoppen begint te krijgen. Waarschijnlijk wordt de bloei iets uitgesteld door het koudere weer, maar ik denk dat we binnen een paar weken weer zullen kunnen genieten van de bloesempracht. 

Na mijn sporten doe ik les na les van Duolingo. Ik vond het met andere talen veel moeilijker zo gedisciplineerd te zijn, maar Arabisch intrigeert me. Het is zo'n puzzel van een taal waar bijna geen raakvlak met de talen, die ik ken, is. 

Rick eet weer vroeg en ik bestel een bol van Bolay. Die moet om kwart voor een bezorgd worden, maar om vijf over een heb ik nog niets. Ik bel het restaurant en Uber Eats heeft mijn eten nog niet opgehaald. 

Eric, de eigenaar, biedt aan het zelf te komen brengen als de bezorger niet opdaagt. Minuten later krijg ik een berichtje dat de bol op is gehaald. Eric belt heel aardig om te zeggen dat hij een nieuwe gemaakt heeft, want de eerste was koud. Goede klantenservice en de bol met broccoli, kip, zwarte rijst en zoete aardappelnoedels is weer heerlijk. 

Het blijft maar guur en ik laat mijn plan om naar Meadowlark Gardens of Great Falls te gaan varen. Dit weer is funest voor mijn spieren en ik blijf liever in de warmte. Mijn enige excursie is naar Whole Foods. 

Onderweg stop ik om in een aantal tuinen bloemenfoto's te maken. Ik geniet van de kleuren en eigenlijk zou ik veel meer lentebloemen in onze tuin willen hebben. De narcissen zijn er wel, maar om de een of andere reden komen de tulpen niet allemaal op. 



Bij Whole Foods haal ik ingredienten voor ons avondmaal. De kruiden heb ik al in huis dus ik hoef enkel verse groente en gehakt te kopen. Daar ben ik dus snel mee klaar en rijd terug naar huis. 

Met dit weer is mijn energie snel op en ik zoek mijn luie stoel op. Mijn boek begint spannend te worden en ik lees tot Rick klaar is met zijn werk. 

Samen maken we de "egg roll in a bowl" (het binnenste van een loempia). De gember, knoflook en soja saus zijn een goede combinatie. We eten het gerold in koolhydraatarme tortilla's en het is een heel makkelijk, maar smakelijk maal. 

Tijd voor Jeopardy en een nieuwe aflevering van Below Deck. Captain Lee is terug en ik ben wel benieuwd hoe dat gaat. Ik weet niet of het in Nederland ook te zien is, maar ik verbaas me altijd over hoeveel mensen kennelijk bakken met geld hebben om twee nachten zo'n superjacht te huren. 

7 reacties:

Anja L. zei

Aardig dat de eigenaar zelfs aanbied om je eten te komen brengen, gelukkig voor hem was het niet nodig.
Straks komt eindelijk de glazenwasser weer eens en natuurlijk is het weer slecht weer, zo jammer. Zo meteen eerst maar even de horen uit de ramen halen.
Ik zie wel eens een stukje van Below Deck maar het kan mij niet zo boeien.
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Below Deck is eigenlijk helemaal geen soort serie voor mij en toch vind ik het erg leuk. En waar mensen het geld vandaan halen om zo'n jacht te kunnen huren...geen idee, het is echt heel duur.

Anoniem zei

Ik vind Below Deck erg vermakelijk tv. Ik verbaas me alleen al over wat voor tips ze die mensen geven. En bedenk me dan hoeveel maanden ik daar voor moet werken. En dan nog het geld voor de boothuur/ vluchten erboven op. Ik zou dat werk nooit willen doen.

Hier ook fris en natte sneeuw bah. Wil de zon terug. Liefs naomi

Marion2 zei

Wat een goede service van het restaurant! Grappige tekst ook op de doos.
Hier ligt ook sneeuw. Zo geen zin meer in.
Misschien vind je dit ook een interessant programma. Ruben Terlou spreekt
perfect Chinees, weet veel en presenteert goed:
https://www.vpro.nl/programmas/langs-de-nieuwe-zijderoute.html

Anoniem zei

Marion tipt een heel interessant programma aan. Ik heb al meerdere documentaires van Ruben Terlou bekeken. En volg deze over de Nieuwe Zijderoute. Hij is een goed interviewer, deze arts,fotograaf en documentairemaker en spreekt vloeiend Chinees.
Een aanrader.
Groetjes Wil






Petra zei

@Anja - Komt die glazenwasser ondanks dat het sneeuwt/regent?

@Petra - Het is zo'n andere onvoorstelbare wereld dat het leuk is om te kijken vind ik.

@Naomi - Het verdient kennelijk wel goed en je bent op bijzondere locaties, maar verder zou ik het ook niet willen doen.

@Marion - Dank je voor de tip, hij gaat op het lijstje.

@Wil - Ik ga het kijken.

Anja L. zei

Ja, de glazenwasser is gewoon geweest. Gelukkig waaide het niet hard dus mijn ramen zijn nog schoon😀.