Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, maart 14, 2023

Over deze dinsdag

Br, het is ijskoud in onze kamer en de wind loeit om het huis. Eigenlijk heb ik helemaal geen zin om op te staan, maar doe dat om kwart voor acht toch maar wel. 

Aangezien we gisteren geen puf meer hadden om boodschappen te doen heb ik geen ontbijt in huis. We vertrekken dan ook maar meteen naar Starbucks. Daar worden de egg white egg bites speciaal voor mij dubbel gebakken. Ik ben intussen een bekend persoon daar. 

Op de terugweg ga ik Greenheart binnen voor een fles Detox sap. Ik word bijna weggeblazen en het is zo ontzettend koud! Hopelijk wordt dit de laatste echt winterse dag, want ik heb er weer meer dan genoeg van. 


Thuis doe ik mijn ochtendroutine van sporten, woordspelletjes spelen en heel veel Arabische lessen. Ik probeer nu de tekens te lezen voor ik de uitspraak hoor om te zien of ik zo ook weet wat er staat. Sommige woorden kan ik echt lezen, anderen zijn moeilijk, omdat er weinig klinkers zijn. 

Voor ik het weet is het na twaalven. Ik heb om half een mijn virtuele lunch met Judith en ik maan Rick tot haast. Cava zit nu aan de andere kant van Vienna dus dat neemt meer tijd in beslag. Ik heb een makkelijke Subway salade besteld. 

Precies op tijd zijn we terug en Judith belt na een paar minuten. Terwijl ik even niet oplet heeft Orion mijn salade te pakken! Daar gaat mijn lunch, gelukkig had ik de helft al op. Ik eet dan maar een zalm hot dog voor wat meer proteine. 

Wat is het toch iedere keer weer gezellig zo'n kleine anderhalf uur Nederlands kleppen. Judith heeft lentevakantie en vandaag eens wat meer tijd, maar nu moet ik vroeger weg. 

Gisteravond las ik dat de Eiffeltoren liften tot mei volgeboekt zijn en daardoor vond ik het nodig Maria te porren om zo snel mogelijk aan een schema voor Londen en Parijs te werken. Zij sms-t terug dat ze mij om kwart over twee bij Caffe Amouri kan ontmoeten. 

Daar ben ik keurig op tijd en bestel een chai thee. Ik raak aan de praat met een jongeman, die het over de Milky Way reep heeft. Die heet in Nederland en elders in Europa Mars en dat vindt hij fascinerend. 

Intussen is het half drie en nog geen teken van Maria. Ik kijk nog eens naar de sms en die heb ik wel goed gelezen. Het blijkt dat Maria een half uur vertraagd is. Niet getreurd, ik begin gewoon al interessante attracties te onderlijnen. 

We gaan zowel voor Londen als Parijs een pas kopen en ik heb de attracties, die bij beiden inbegrepen zijn afgedrukt. Het zijn er heel wat en ook meerdere waar wij niet in geinteresseerd zijn. Maar het is goedkoper met pas dan zonder. 

Voor Maria zijn beide steden nieuw dus het zou makkelijk zijn als ik het schema bepaal, maar ik wil ook haar interesses weten. We beginnen met Londen en hebben al gauw de drie dagen daar vol gepland. 

In Parijs hebben we vijf dagen, dus daar hoeven we ons niet zo te haasten. We kijken wat er zoal beschikbaar is en dat zijn de meeste dingen nog wel. Het blijkt dat we wel met een rondleiding de Eiffeltoren op kunnen klimmen en dat boeken we meteen. 

Het is al vier uur als we hiermee klaar zijn. De passen zijn gekocht en de Eiffeltoren geboekt. De rest komt binnenkort wel. Ik ga snel huiswaarts, want ik heb Rick beloofd mee te gaan om boodschappen te doen.

Het is hier vandaag "Pi Day", 3.14. Iedereen gaat daarvoor een pie eten, zoete of hartige. Daar horen ook quiches en pizza bij. Wij halen bij de Giant ingredienten om onze eigen koolhydraatarme pizza mee te maken. 

De wind is zo hard en koud dat het voelt alsof het ver onder het vriespunt is. Ik heb dan ook weinig zin om nog op pad te gaan voor een natuurfoto. De narcissen in de voortuin moeten daar vandaag maar voor dienen. 

Amazon heeft me een paar leuke tulpen haarclips toegestuurd. De roze heb ik nu in en de blauwe zal bij veel van mijn kleding passen. Ik vind het op het moment zo leuk om lentebloemen accessoires te dragen. 

We maken onze pizza's met koolhydraatarme tortilla's als korst. Rick doet er altijd veel vlees op en ik vind meer groente lekker. Het is fijn dat we ze naar onze smaak kunnen maken. Het is ook het perfecte maal op een gure dag als deze. 

Vandaag is het Katja's verjaardag, die wij dit weekend al vierden. Drieëndertig alweer, waar blijft de tijd? Zo te lezen had ze een fijne dag. 

En nu is het tijd voor de nieuwe aflevering van Below Deck. Eens kijken wat er dit keer voor drama is. 


7 reacties:

Anja L. zei

Als je vast wat wilt zien over de Tower of London dan plaatst ‘Beefy409’ altijd leuke vlogs. Hij is een Yeoman Warden in de Tower.
Ik bestel altijd een veggie pizza maar als extra topping worst. Een beetje vlees vind ik altijd wel lekker op een pizza.
Wat een grappige haarclip, sttat vrolijk.
Nog van harte gefeliciteerd met Katja.
Fijne woensdag.

Reny zei

Goed idee om al te kijken wat jullie in Londen en Parijs willen bezoeken en vooral fijn dat je al dingen hebt geboekt. Zou jammer zijn als "alles" al volgeboekt was.

FYI: Het Milky Way/Mars verhaal klopt niet helemaal, in Nederland wordt nog steeds Milky Way verkocht, het is een wat luchtigere chocolade reep.
Milky Way is gemaakt van nougat overgoten met karamel en bedekt met melkchocolade en lijkt erg op de Mars Bar, maar met een iets melkachtigere smaak en minder dichte nougat.

Fijne woensdag!

Anoniem zei

Lijkt me heel gek om een 33-jarig kind te hebben :) Gefeliciteerd!

Geestig van die Mars die in de VS Milky Way heet, terwijl daar onder dezelfde naam ook nog de (voor ons) echte Milky Way wordt verkocht (die blauw-witte verpakking). En om de verwarring compleet te maken, zie ik in Amerikaanse supermarkten vaak ook de uit Canada geïmporteerde Mars bars liggen, met de zwart-rode verpakking. Veel Nederlanders in Amerika prefereren die boven de Amerikaanse versie, omdat ze met glucosestroop gezoet zijn in plaats van met high fructose corn syrup.

Las je trouwens over de "Bounty Wars" in de UK afgelopen kerst? Half Europa over de zeik vanwege de inhoud van een ook in Nederland superpopulaire cadeaudoos met koffieformaat-Mars/Snickers/Maltesers/Galaxy/Bounty/Twix: https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5345110/bounty-niet-populair-celebrations-dozen-groot-brittanie-smaak-snoep

Petr@ zei

Wat grappig dat de Mars bij jullie Milky Way heet. Hier hebben we allebei.

Fijn dat jullie opgeschoten zijn met de planning voor Londen en Parijs

Anoniem zei

Brrr wat een koude dag hadden jullie.
Je hebt een erg leuke en aparte haarclip met die tulp! Leuk!
Heerlijk om plannen te maken en leuke dingen te boeken voor Parijs en Londen.
Van harte gefeliciteerd ook met Katja. Mijn oudste zoon wordt in september 33. Wat een leeftijd al he
Fijne woensdag
Groetjes
Carla

Anoniem zei

Gefeliciteerd met Katja. Alweer 33 geworden, Wat gaat de tijd toch snel.Te bedenken dat mijn jongste dochter binnenkort 55 wordt. Ze vindt het zelf maar niks.
Goed idee om de dagen in Londen en Parijs in te plannen en voor bepaalde attracties alvast tickets te kopen. Gelijk heb je om hiervoor een citypas te nemen. De voorbereiding voor zo'n korte vakantie zijn altijd zo leuk.
Fijne dag
Groetjes Wil

Petra zei

@Anja - Dank je voor de tip, ga ik doen.

@Reny - Volgens mij heeft jullie Milky Way geen caramel. Tenzij dat met de jaren verandert is. Ik probeerde inderdaad uit te leggen dat Europa ook een Milky Way heeft, maar dat die anders is.

@Anoniem - Wij vinden de Mars repen uit Canada ook lekkerder.

@Petra - Het is weer leuk om te plannen al ben ik er zo vaak geweest.

@Carla - Zeker een leeftijd, zo volwassen.

@Wil - Ik vond 55 ook maar niks. Nu zes jaar later zit ik er niet zo mee.