Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 23, 2023

Over een zomerse middag in Meadowlark Gardens

Tot mijn verbazing heb ik ondanks de pijn in mijn schouder, die nog steeds erger is door de MRI, best redelijk geslapen. Alexa wekt me weer uit een of andere droom en na een paar minuten sta ik op.

Rick gaat net naar boven als ik beneden kom. Ik schenk een mok koffie met witte chocolade siroop en amandel melk in en die siroop vind ik lekkerder dan de zoute caramel siroop, die ik hiervoor had. 

Het mengsel van spinazie en verscheidene paddenstoelen en het gepocheerde ei in een ei wrap is altijd goed om de dag mee te beginnen. Als ik er klaar mee ben is Rick gereed om naar Starbucks te gaan. 

Nadat we de koffies van de drive thru hebben gehaald rijden we naar Greenheart. Daar doen twee vrouwen net een grote bestelling met eten erbij, maar de verkoopster laat mij eerst mijn ene fles betalen. Dat is fijn, want ik voorzag al een flinke wachttijd. 


Thuis doe ik gauw wat cardio voor ik naar personal training moet. Dat is vandaag een kwartier eerder dan gewoonlijk. 

Als ik vertrek is onze tuinman er. Fidel gaat mulch leggen en de tuin netjes maken. De arme man werkt alleen en is ouder dan wij. Zijn werk is echt zwaar en hij doet de ene tuin na de andere en dit zijn flinke tuinen. 

Sharon ontziet mijn linkerschouder na mijn verhaal over de MRI. We doen wat gewichten, maar ook veel pilates stretchoefeningen. Verder geeft Sharon mij een tube van een pijnstillende zalf mee, die haar met haar knie heeft geholpen. 

Dat en wat andere producten ga ik uitproberen om te zien of die de pijn in mijn heupen kunnen verzachten. Ook daar wil ik naar laten kijken, maar dat moet tot na mijn reis wachten. Ik denk dat ik daar ook wat steroide injecties in kan gebruiken aangezien de fysiotherapie niet veel doet. 

Na het halve uur rijd ik door de bloeiende buurt terug naar huis. Onderweg stop ik voor een foto van een straat met veel kersenbloesems. Dan doe ik de rest van mijn cardio en ben daar na een uurtje me klaar. 


Voor mijn lunch bestel ik een bol van Bolay, die ik laat bezorgen. Ik reken op meer dan een uur zoals de vorige keren, maar tot mijn verbazing wordt er na een half uur al aangebeld. Het blijkt dat de eigenaar van Bolay het zelf is komen brengen, omdat hij wist dat ik problemen had met Uber Eats de vorige keren. Dat is zo ontzettend aardig!
Dit is een bakje heerlijkheid, citroenkip, gember broccoli en zwarte rijst

Rick haalt zijn lunch van Cava en we eten gezamenlijk. Rick moet weer aan het werk, maar ik ga van de heerlijke zomerse dag genieten. Het is inmiddels al 24 graden!

De kersenbloesems in Washington zijn nu op hun hoogtepunt, maar ik blijf liever dichter bij huis. Ik weet dat Meadowlark Gardens hier in Vienna ook veel kersenboompjes heeft en ik ga daarheen. Dat wordt zeker geen teleurstelling, want de bloeien ook allemaal. 















Verder genieten de schildpadden ook van het warme weer en liggen overal te zonnen. Volgens mij wordt er ook gepaard, want een aantal liggen bovenop elkaar. 






Jammer genoeg is het nog maart en het park sluit al om half vier. Op de terugweg ga ik naar Whole Foods en koop garnalen voor onze happy hour snack vanavond. Verder neem ik een boeket alstroemeria mee. Om de een of andere reden zijn er nauwelijks tulpen of andere bloemen bij Whole Foods. 

"It's 80 degrees!", roept Fidel me toe als ik uit de auto stap. Ja, inderdaad, 27 graden, ik heb een topje met korte mouwen aan, maar mijn broek is te warm. Toch lees ik nog even voor het huis tot het tijd is voor het happy hour met Chuck en Christine. 

Dat wordt zoals altijd weer heel gezellig, al komt mijn pijn in volle sterkte terug nu de ibuprofen uit is gewerkt. Ik merk dat ik dan niet zo spraakzaam ben als gewoonlijk. Gelukkig hebben de anderen daar geen erg in. Je zou denken dat ik me na zo'n lekker warme dag stukken beter zou voelen.

Voor ons avondeten laten we Thai's bezorgen van Thaisons. Rick kijkt naar zijn universiteit Michigan State, die in het basketbal toernooi "March Madness" tegen Kansas State speelt. Ze zijn al verder gekomen dan verwacht, dus Rick denkt dat ze vanavond zullen verliezen. 

Voor mij is mijn luie stoel heerlijk. Ik kijk wat shows en lees wat. Morgen heb ik een drukke dag voor de boeg. 

3 reacties:

Anoniem zei

Een zonnig gezicht al die bloesems...
dat zie je hier ook weer overal verschijnen...
De lente tijd vind ik altijd weer de mooiste tijd van het jaar!
Alles wat geslapen heeft,ontluikt weer.

Dat die schildpadden op mekaar liggen,
heeft ook een nuttige funktie,dan staan ze hoger
en hebben een veel beter uitzicht in de verte 🤣🤣😉😊)))

groetjes Joke

Petr@ zei

Wat een goede service dat de eigenaar de lunch persoonlijk komt brengen.

Zo schattig die schildpadden. Op Lesbos zagen we ze ook, ik kon er wel uren naar kijken.

Vervelend dat je zoveel pijn hebt, hopelijk wordt het snel beter!

Petra zei

@Joke - Ik vind de lente ook de mooiste tijd van het jaar. Ha ha over de schildpadden.

@Petra - Schildpadden (vooral zeeschildpadden) zijn een van mijn favoriete dieren