Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 02, 2023

Over van alles en nog wat

Vannacht heb ik vanwege een flink onweer (super ongewoon voor deze tijd van het jaar!) en de pijn in mijn schouder en knie lang wakker gelegen. Ik sta dan ook ietwat geradbraakt op. De wonden op mijn knie zien er beter uit, maar doen nog flinke pijn.

Beneden heeft Rick zoals iedere ochtend de koffie klaar staan. Terwijl ik mijn ontbijt eet kijken we naar de Today Show. Daar wordt verteld dat er een nieuwe vondst is gedaan in de grote pyramide van Giza. We zijn benieuwd of wij daar in september iets van gaan merken. 

Rick maakt zich snel klaar en vervolgens vertrekken we naar Starbucks. We spelen wat Pokemon Go en dan is het tijd serieus aan de dag te beginnen. 

Vanwege al mijn mankementen heb ik personal training vandaag afgezegd. Ik wil de gevolgen van mijn val allemaal de kans geven te helen. Vooral de pijn in mijn zij was veel erger na de personal training van dinsdag. Hopelijk is het maandag weer beter. 

Mijn sporten van vandaag is dus alleen cardio. Drie kwartier op de mini elliptische machine en daarna nog eens twintig minuten op de Scoop. Daarmee heb ik 9500 stappen bijeen en de rest komt later wel. 

De magnolia staat er zo mooi bij, ik kan er geen genoeg van krijgen. 

Een van de deck bezoekers

De rest van de ochtend doe ik, nadat mijn woordspelletjes gedaan zijn, meer dan anderhalf uur lang Duolingo lessen. Ik vind het zo leuk een hele nieuwe taal te leren en vooral om te zien dat ik inderdaad vooruitgang maak.

Het loopt al tegen twaalven als ik me ga opfrissen. Rick komt vragen of we lunch zullen gaan halen en dat is prima. Het worden onze geijkte salades, Cava voor Rick en Subway voor mij. 

Al is het warm buiten met zo'n 18 graden, door de bewolking is het net niet lekker genoeg om buiten te zitten. In plaats daarvan ga ik op zoek naar bloesem en bloemen. Zo langzamerhand komt er aardig wat kleur in de buurt. 

De witte bloesem met rose in het midden is mooi, maar een invasieve boom. Deze Aziatische soort "perenboom" werd veel gebruikt bij het aanleggen van tuinen in de jaren tachtig, maar nu is hij persona non grata. Toch zijn er nog wel wat exemplaren te vinden. 


Er staan heel wat vroege kersenboompjes in de buurt en daar maak ik ook graag foto's van. Sommigen staan ver in de tuin en andermans tuin loop ik niet in. Gelukkig vind ik ook een boom langs de rand van iemands tuin. 


Bij Whole Foods parkeer ik zo dat ik de kleine oase van planten daar binnen kan gaan. Er bloeit nu het een en ander en ik geniet van het fotograferen van al die kleur op deze nogal grijze dag. 







In de winkel koop ik snacks voor ons happy hour vanavond. Verder gaan er een paar zakjes van mijn favoriete worstjes en een pakje zalm hot dogs mee. Ik ben benieuwd naar die laatste, het is een nieuw product. 

Mijn energie is weer helemaal op en ik baal ervan. Ik moet me er de afgelopen dagen toe zetten dingen te ondernemen, want ik voel me eigenlijk helemaal niet lekker. Ik besluit eraan toe te geven en lees verder in mijn leuke boek. 

Zo is het al snel tijd voor ons happy hour (of zoals altijd iets langer dan een uur) met Chuck en Christine. We hebben altijd zoveel te bespreken en nu weten we ook dat ze van eind april tot begin mei hier gaan komen. We gaan dus een programma opstellen voor die dagen. De Old Ebbitt Grill is al gereserveerd. 

Voor het avondeten maken we het ons heel makkelijk en bestellen pizza in een bowl van Papa John's. Dat is altijd weer lekker, alles van onze favoriete pizza's behalve de korst. 

Na van Onschatbare Waarde gekeken te hebben begin ik aan De Nieuwe Vermeer. Zijn er nog andere programma's, die jullie aanraden?

4 reacties:

Reny zei

Wat vervelend voor je dat je je niet goed voelt!
Ik denk dat je een goede beslissing hebt genomen door de personal training af te zeggen, even "rust" (relatief dan ha ha).

Ik vind het zo knap dat je zo gedisciplineerd bent met Duolingo, chapeau!

Mooi al die voorjaarsbloemen, ik heb al diverse voorjaarsboeketten in huis, geeft zo'n lekker gevoel.

Maak er een mooi weekend van!

Anja L. zei

Vervelend dat je zo slecht geslapen hebt, dan blijf je je zo gammel de hele dag.
Jammer dat je zo’n last hebt dat je zelfs je personal training moet afzeggen, helaas doen gekneusde ribben lang pijn.
Het is zo fijn dat de planten en bomen weer tot leven komen. Het begint weer naar voorjaar te ruiken.
Ik kon de afgelopen 3 dagen in een beschut hoekje in de tuin zitten, heerlijk. Het was maar een uurtje maar toch. Zoals de weersverwachting nu is is het voorlopig weer even gedaan met het mooie weer.
Ik weet niet of je er van houdt maar ‘Je zal het maar hebben’ is soms interessant. Ik merk dat ik steeds vaker naar de BBC en andere Engelse zenders kijk.
Fijne vrijdag.

Marion2 zei

Wat een bijzondere vogel op jullie deck. Zo leuk om al die diertjes zo voor je
raam te hebben.

Petra zei

@Reny - Dat Arabisch is zo'n puzzel, ik ben er een beetje aan verslaafd.

@Anja - Dank je voor de tip.

@Marion - Ja, het is iedere ochtend weer leuk.